1358 vizualizări 10 ian 2018

În situaţia în care servesc masa singuri, bărbaţii riscă să îşi crească riscul de apariţie a obezităţii cu aproape jumătate. 

Acest lucru nu este valabil în cazul femeilor, al căror risc rămâne cam la acelaşi nivel, chiar dacă mănâncă singure sau alături de alte persoane. 

Problema în această situaţie este creşterea alarmantă a numărului celor care locuiesc singuri. Numai în Marea Britanie aproape o treime dintre locuitori se găsesc în această situaţie. 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că traiul în singurătate conduce la alegeri culinare nesănătoase. 

Printre motivele care conduc la această problemă se numără faptul că oamenii din ziua de astăzi aşteaptă mai mult până se stabilesc la casa lor sau până se căsătoresc, dar şi creşterea numărului de divorţuri şi relaţii eşuate. 

În realizarea cercetării, oamenii de ştiinţă de la spitalul Dongguk University Ilsan din Seul au analizat cazurile a 7.725 de adulţi. 

În acest fel ei au arătat că bărbaţii care mănâncă singuri prezintă un risc cu până la 45% mai mare de obezitate şi cu până la 64% mai mare de apariţie a unei boli metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2. Acest lucru se întâmplă şi din cauza faptului că bărbaţii sunt mult mai vulnerabili în faţa efectelor unei vieţi singuratice, deoarece izolarea socială în cazul acestora poate atrage după sine riscuri mai mari din punctul de vedere al sănătăţii şi o rată mai mare de mortalitate. 

Citește și: