no author
no author
CSID.ro
Daniela Timofti
3225 vizualizări 7 nov 2018

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi seara, după un spectacol la Craiova. A fost resuscitat şi este internat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

După ce medicul Paul Traşcă i-a montat un stent, Busu este acum în afara oricărui pericol. Infarctul miocardic este denumirea medicala a necrozei miocardice acute. De regula, este cauzat de trombi (cheaguri formate la nivelul arterial, venos) care blocheaza circulatia fluxului sangvin si produc necroza ischemica a muschiului cardiac.

In cele mai multe dintre cazuri, etiologia infarctului miocardic este reprezentata de ateroscleroza. Pe scurt, ateroscleroza reprezinta o afectiune a peretilor vaselor sangvine care, in timp, conduce la reducerea diametrului vasului de sange pana la infundarea acestuia. Aceste depuneri de placi ateromatoase pot cauza complicatii precum: angina pectorala, infarctul miocardic, accidentul cerebral etc.

Exista, insa, si cazuri nonaterosclerotice dintre care putem enumera traumatismele (disectia de aorta, emboliile coronariene, prolapsul de valva mitrala, endocardita bacteriana, hipertrofia ventriculara, consumul de substante interzise, spasmele coronariene etc.)

Pacientii cu angina instabila si cei cu factori de risc coronarian au un risc crescut de infarct miocardic acut. Factorii de risc sunt de doua tipuri:

a) factorii de risc nemodificabili precum: varsta, sexul, istoricul familial

b) factori de risc modificabili precum: fumatul, dislipidemia, diabetul, obezitatea, hipertensiunea etc.

 Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne a confirmat pentru Mediafax situaţia actorului.

"Da, (a suferit un infarct - n.r.), a intervenit SMURD-ul. A fost resuscitat, iar acum este îngrijit la spital. Momentan e la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova," a declarat Arafat.

FLORIN BUSUIOC, infarct după spectacol

Actorul Florin Busuioc a făcut infarct imediat după spectacolul l-a susţinut la Craiova. Imediat a fost chemat un echipaj SMURD care l-a resuscitat minute bune, după care l-a transportat la spital.

Potrivit unor surse medicale, când a fost apelat, şeful Secţiei de Cardiologie şi-ar fi închis telefonul. Cu puţin înainte de miezul nopţii,  a fost chemat de acasă Paul Traşcă, un medic tânăr care urma să intre în sala de operaţie, pentru a-i pune un stent actorului. Starea actorului nu permitea transportul la Bucureşti.

"Confirm faptul că Florin Busuioc a suferit un infarct. Nu ştiu exact în ce stare mai e, dar ştiu că a fost resuscitat şi că starea lui nu e una bună. Voi reveni cu detalii ulterior," a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Cristina Geormăneanu.

Operaţia la care a fost supus actorul Florin Busuic la Spitalul de Urgenţă din Craiova a fost finalizată cu succes în jurul orei 1:00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristina Geormăneanu, actorul se află acum în afara oricărui pericol, medicii efectuând o operaţie minim invazivă, pentru montarea unui stent.

În vârstă de 56 de ani, actorul Florin Busuioc a devenit celebru drept ”Busu de la Meteo”, după ce a început să prezinta rubrica despre vreme la ProTV.

Citiţi continuarea pe csid.ro

Citește și: