Maria Bîrnaure
Maria Bîrnaure
436 vizualizări 10 oct 2017

Costurile tratamentului pentru bolile cauzate de obezitate la nivel mondial vor ajunge la 1,2 trilioane de dolari încpând cu anul 2025, dacă nu se iau măsuri rapide pentru stoparea acestei adevărate epidemii de obezitate care se manifestă la nivel mondial. 

Obezitatea şi fumatul sunt două dintre principalel cauze care stau la baza creşterii alerte a numărului de cazuri de cancer, atac de cord, infact şi diabet la nivel mondial, fiind incluse toate în categoria bolilor netransmisibile. Acestea sunt, de asemenea, principalele cauze ale mortalităţii la nivel global. 

Statele Unite se confruntă, în prezent, cu cea mai mare factură în ceea ce priveşte costurile pentru tratarea celor ajunşi în situaţii critice din punct de vedere medical, ajungând la suma de 555 miliarde de dolari pentru ultimii opt ani. Totuşi, toate ţările lumii se confruntă cu aceleaşi probleme. 

În următorii opt ani, experţii avertizează în următorii opt ani costurile pentru tratarea bolilor asociate obezităţii vor ajunge la 390 miliarde de dolari în Germania, la 251 miliarde de dolari în Brazilia şi 237 miliarde de dolari în Marea Britanie. 

Cifrele sunt estimări ale Federaţiei Mondiale pentru Obezitate, acest organism transmiţând că în 2025 vor exista 2,7 miliarde de persoane obeze la nivel mondial şi o mare parte dintre acestea va ajunge să aibă nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Un calcul simplu ne arată că o treime din populaţia planetei va ajunge să fie supraponderală sau obeză în următorii opt ani.  

Specialiştii de la Federaţia Mondială pentru Obezitate susţin că anual, costurile tratamentului bolilor survenite ca urmare a obezităţii, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă, cresc alarmant. Astfel, este nevoie de acţiuni ferme şi rapide în vederea scăderii incidenţei obezităţii. 

Citește și: