La Spitalul Universitar București nu se respectă procedurile de dezinfecție. Un aparat RMN zăcea DE TREI ANI într-un colet nedesfăcut

La Spitalul Universitar București nu se respectă procedurile de dezinfecție. Un aparat RMN zăcea DE TREI ANI într-un colet nedesfăcut
Publicat: 15/10/2018, 11:20

Concluziile preliminare ale Corpului de control trimis la Spitalul Universitar București relevă probleme de natură penală, a anunțat ministrul Sănătății, SorinaPintea. În timpul controlului, spitalul a fost sancționat pentru că nu respectă procedurile de dezinfecție. La Spitalul Universitar din Capitală au fost trimise echipe de control din partea ministerului Sănătății, a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și a Direcției de Sănătate Publică București a Municipiului București.

„Pot să vă spun că, parțial, unele sesizări s-au adeverit, în sensul că nu au fost efectuate procedurile de dezinfecție așa cum trebuie în ambulatoriu de specialitate, fapt pentru care unitatea a fost sancționată în timpul controlului. S-a constatat că la un cabinet nu se utilizează produse biocide pentru dezinfecția mâinii, deși aceste produse existau în stoc. Au fost sancționați asistenții coordonatori din ambulator și de pe anumite secții clinice ale spitalului,” a declarat SorinaPintea.

Corpul de control a verificat activitatea unității spitalicești din anul 2013, iar concluziile finale ale raportului vor fi trimise la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Am constatat de asemenea că s-ar putea să existe niște probleme de natură penală la modul în care s-au făcut achizițiile din fondurile Ministerului Sănătății. Obiectivele vizate au fost legate de modul în care sunt utilizate serviciile medicale pacienților, de modul în care au fost utilizate fondurile ministerului, modul în care angajații cunosc protocoalele, procedurile de curățenie, de dezinfecție la nivelul Spitalului Universitar. Așa cum spuneam, am constatat că sunt anumite aspecte de natură penală, drept pentru care întregul raport al acestui control va fi trimis la Parchet.(…) Când raportul final va fi gata, vă voi comunica aceste aspecte, precum și faptele pe care le considerăm posibil, de natură penală și pentru care vom face acele sesizări,” spune Pintea.

În timpul controlului, a fost desigilat un colet care stătea neatins de 3 ani, fără ca vreun angajat al spitalului să-și pună problema ce se află înăuntru.Spre surpriza tuturor, a fost descoperit un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN), în valoare de 200.000 de euro, cumpărat în anul 2014.

„Stătuse trei ani în cutie în spital și nimeni nu știa ce este în acea cutie. (…) A fost un preț de achiziție, noi am considerat că este foarte mare, dar nu este decizia noastră. Cineva va analiza și va vedea care a fost prețul real de achiziție sau poate că a fost acesta”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

De asemenea, s-a descoperit că Spitalul Universitar nu a avut un contract complet cu CNAS, astfel pacienții nu au putut obține unele investigații gratuite.

„Pe radiologie imagistică, Spitalul Universitar nu a avut un contract cu CNAS în anul acesta. Asta înseamnă că foarte mulți pacienți nu au putut beneficia de investigații gratuite în secția de explorări funcționale a spitalului. Asta înseamnă că s-au pierdut multe sume pe care spitalul le-ar fi putut încasa de la CNAS”, explică SorinaPintea.

Pe 8 august 2018, doi angajați ai Spitalului Universitar din București au stat în greva foamei 17 zile, sesizând o serie de nereguli. Gestul lor a determinat ministrul Sănătății să trimită Corpul de control. Sub pretextul unor abateri disciplinare și absențe de la locul de muncă, managerul Spitalului UNiversitar a desfăcut contractul de muncă unuia dintre protestatari, asistenta Mariana Luceanu.

„Decizia de sancționare nu poate și nu trebuie făcută de către Ministerul Sănătății. Este o decizie a spitalului. Dacă angajata constată că i s-au încălcat anumite drepturi, poate să facă contestație la această decizie, dar sunt alții care trebuie să vadă dacă această decizie este corectă sau nu,” consideră ministrul Sănătății SorinaPintea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață