Maria Bîrnaure
Maria Bîrnaure
325 vizualizări 12 oct 2017

Studiul, realizat de National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, arată că adolescenţii ale căror mame nu au mâncat carne în timpul sarcinii prezintă un risc crescut de depedenţă la diverse substanţe. 

De fapt, ei sunt mai predispuşi consumului de alcool, de canabis şi fumatului, decât sunt cei de-o vârstă cu ei ale căror mame au consumat carne în timpul sarcinii. 

Totuşi, autorităţile sanitare din Marea Britanie au declarat că este nevoie de cercetări suplimentare înainte de tragerea unor concluzii definitive. 

În cadrul cercetării citate au fost monitorizaţi aproximativ 15.000 de copii născuţi în zona Bristol între 1991 şi 1992 şi s-a realizat comparaţia între copiii mamelor vegetariene şi cei al mamelor care consumau carne. 

Au fost evaluaţi 5.246 de copii, cu o vârstă medie de 15.5 ani. 

În urma evaluării, cercetătorii au descoperit o legătură între vegetarianismul din timpul sarcinii şi riscul crescut de depedenţă de diverse substanţe în cazul copiilor născuţi de acele mame. 

În contextul în care renunţarea la carne a devenit tot mai populară în rândul populaţiei, specialiştii atrag atenţia asupra acestor concluzii, care, deşi nu sunt finale, ar trebui să le pună pe gânduri pe femeile vegetariene care doresc să rămână însărcinate. 

De asemenea, autorul principal al studiului, Joseph Hibbeln, susţine că, deşi femeile sunt de multe ori sfătuite să reducă consumul de carne, acest lucru poate cauza deficienţe de nutriţie în cazul fătului, care ar putea afecta dezvoltarea creierului în cazul micuţului. 

Pentru a reduce acest risc, femeile vegetariene însărcinate nu trebuie neapărat să înceapă să mănânce carne, ci este recomandat ca ele să aibă grijă să consume suficienţi nutrienţi care se găsesc în carne şi peşte, cum ar fi vitamina B12, vitamina D şi fier. Aceste substanţe pot fi asimilate prin intermediul alimentelor vegetariene special create. 

Citește și: