no author
Daniela Timofti
273 vizualizări 6 aug 2018

Angajaţii Spitalului Universitar care au manifestat, luni, în faţa unităţii spitaliceşti spun că lucrează în condiţii foarte dificile, că nu au resurse şi materiale suficiente pentru a-i îngriji pe bolnavi şi că au fost ameninţaţi, prin mesaje, să nu protesteze, altfel vor fi concediaţi.

"Alegerea între voucher şi spor. Vineri s-a trimis circulară în spital de către doamna manageră să alegem una dintre variante. Motivul e cel veşnic, nu sunt bani. Ne mai nemulţumeşte lipsa de personal, sunt foarte mulţi bolnavi şi foarte puţini angajaţi. Pacienţii sunt foarte afectaţi pentru că nu se pot duce la investigaţii. Sunt destule lipsuri. Am încercat să vorbim cu conducerea despre sporuri, despre astea, ne-au spus că nu sunt fonduri, astea sunt sporurile de secţie, dar nu s-a rezolvat. Vom protesta în continuare, vom vedea. Au fost şi ameninţări, mesaje date de către membri din spitale să nu ieşim în stradă altfel vom fi daţi afară. Vom ajunge în comisia de disciplină şi vom fi daţi afară pentru că am ales să spunem problemele care sunt în acest spital", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Alexandru Caval, brancardier la secţia Neurologie a Spitalului Universitar.

Unii dintre angajaţi spun că sunt materiale în spital doar atunci când vin controale.

"Lucrăm în nişte condiţii mizerabile, de aceleaşi condiţii beneficiază şi bolnavii. Din când în când, vin nişte controale în acest spital şi suntem foarte bucuroşi când vin aceste controale pentru că atunci avem tot ce ne trebuie. După, potopul. Am încercat să sesizez conducerea acestei instituţii. Ajunsesem la un moment dat, făceam operaţii pe masa de operaţii şi izolam pacientul cu bluze. Nu aveam fire de electrocauter cu care sterilizăm, veneau cu ţesut pe ele, ţesut necrozat, nu puteai să le speli, să le cureţi atât de bine încât să fie noi. Conducerea ne-a tot zis că se rezolvă, se rezolvă. Spre exemplu, spălătorul a fost defect 6 luni de zile până un medic a luat iniţiativa şi a rezolvat această problemă. Este defect aparatul de radiologie, pacienţii sunt redirecţionaţi la alte spitale. Din câte am auzit, la etajul 7 este un aparat nou-nouţ. Primii care suferă sunt pacienţii şi după ei, noi, pentru că dacă Doamne fereşte se întâmplă ceva şi ajungi pe mâna unui procuror, te duci la puşcărie cum s-a dus şi fetiţa aia de la Giuleşti. Aşa ne ducem şi noi la puşcărie, fapt pentru care am decis să nu mai tac", a declarat, pentru MEDIAFAX, Simion Daniel Petrică, asistent medical Ortopedie.

Oamenii cer demisia actualului manager al Spitalului Universitar.

“Vorbim de 10-15 persoane care au protestat. 10-15 persoane nu reprezintă angajaţii spitalului universitar, care sunt peste 3.600. Noi vorbim de nişte nemulţumiri ale unui om sau doi dintr-o anumită secţie izolată, s-au mobilizat probabil între ei şi s-au gândit să protesteze astăzi. Acest grup nu reprezintă angajaţii spitalului. (...) Aşa cum a fost prevăzut între regulamentul de sporuri, (...) conducerea împreună cu sindicatele am decis să acordăm sporuri către limita maximă, că putem să le suportam din veniturile proprii. Numai că aceşti angajaţi nu înţeleg că acordarea acestor vouchere de vacanţă nu se pot da preferenţial, trebui date pentru toţi oamenii care lucrează. Impactul financiar e de peste 4,5 milioane de lei şi nu putem menţine şi sporurile către valoarea maximă şi să dăm şi aceste vouchere”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Silvia Nica, susţine că la protest au fost angajaţi auxiliari şi câţiva asistenţi medicali.

“Niciun angajat nu a depus solicitare scrisă către conducerea spitalului şi nu a dorit să vorbească cu conducerea. Motiv pentru care nu avem alte date în plus. A fost un protest spontan, fără să fi solicitat o grevă. (...) Nu a fost niciun medic, a fost personal auxiliar şi probabil vreo 2-3 asistenţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Silvia Nica.

Conducerea spitalului susţine că nu sunt suficienţi bani disponibili pentru a acorda vouchere tuturor angajaţilor pentru că banii se acordă din veniturile proprii ale spitalului.

“Aceste vouchere se dau din veniturile proprii ale spitalului. Nu există altă sursă de finanţare. Le-am spus că dacă vreţi să menţinem sporurile ca acum nu putem să acordăm momentan vouchere de vacanţă. Poate au înţeles greşit şi nu au citit bine, poate au omis cuvântul ,,momentan”. Facem toate eforturile ca sa putem acorda, aşa cum spune legea, până la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an. Ei vor şi sporuri maxime şi vouchere de vacanţă”, a adăugat Adriana Nica.

De asemenea, Nica mai susţine că dacă ar acorda ambele privilegii: sporuri maxime şi vouchere de vacanţă, atunci instituţia riscă să rămână fără medicamente.

„Eu, dacă acord vouchere de vacanţă, trebuie să acord la toţi angajaţii. Eu am acordat angajaţilor mei sporurile conform Regulamentului de Sporuri către limita maximă, nicio categorie de specialitate nu avea limita minimă la sporuri. (...) Nu pot să suport încă o cheltuială pentru vacanţă, asta ar însemna să tai de la medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi”, a adăugat Adriana Nica.

Prin urmare, angajaţii au avut de ales între posibilitatea de a merge în vacanţă şi de a primi sporuri minime şi opţiunea de a renunţa la oferta de vacanţă, pentru a primi, în schimb, sporuri maxime. Managerul Spitalului Universitar declară că majoritatea angajaţilor au ales varianta a doua.

Citește și: