551 vizualizări 16 mai 2018

Pentru o perioadă îndelungată, specialiştii au considerat că boala începe în ovare, dar o nouă cercetare sugerează că afecţiunea începe din creier. Conform Science Alert, afecţiunea s-ar putea instala în creierul fetelor înainte ca acestea să se fi născut.

O echipă de cercetători din cadrul Universităţii Lille din Franţa a ajuns la un rezultat uimitor ce sugerează că sindromul se dezvoltă atunci când un hormon produs de către ovare interacţionează cu o serie de neuroni din creierul mamei.

Această interacţiune duce la apariţia unei serii de efecte ce distrug enzimele din placentă şi în cele din urmă, provoacă sindromul ovarelor polichistice la urmaşi. Având în vedere că sindromul este ereditar, teoria ar putea explica acest lucru.

Sindromul ovarelor polichistice cuprinde o serie de simptome asociate dezechilibrelor hormonale. Femeile cu această afecţiune pot lua rapid în greutate, dezvoltă chisturi mari pe ovare, au dificultăţi la ovulaţie, acnee, păr facial, depresie şi menstruaţii abundente.

Majoritatea tratamentelor pentru sindrom sunt limitate şi cuprind medicamentaţie hormonală. Însă chiar şi după administrarea tratamentului, femeile sunt predispuse să dezvolte afecţiuni cardiovasculare, infertilitate sau diabet de tip 2. 

Citeşte continuarea articolului pe Descoperă!

Citește și: