2661 vizualizări 5 oct 2017

Medicul dermatolog Proca Ancuţa explică pentru CSID care sunt primele simptome care pot trăda o alergie la preservative şi cum putem tine afecţiunea sub control.san

Alergia la prezervative, dermatita alergică de contact, poate fi provocată de latexul din care acestea sunt  confecţionate sau de parfumurile, aromele sau lubrifianţii pe care acestea le pot conţine.

În general, aceasta poate afecta atât bărbaţii, cât şi femeile.  La început, după primele utilizări ale prezervativului, manifestările sunt uşoare, iar alergia este trecută cu vederea. Simptomele se agravează însă după fiecare contact cu prezervativul.

Simptomele care pot apărea:

- Senzaţia de arsură, de usturime în zona genitală, care apare în timpul actului sexual şi dispare la câteva minute după încheierea lui.
- Pruritul (mâncărimea) apare de obicei după câteva ore de la folosirea prezervativului, este deranjantă, uneori insuportabilă. În urma gratajului ( scărpinării ) pot aparea excoriaţii , eroziuni sau exulceraţii
- Edemul şi eritemul vulvovaginal la femei şi penian sau scrotal la bărbaţi .
- Vezicule sau bule cu conţinut lichid, care se localizează pe organele genitale sau degete, care se sparg şi lasă în urmă ulceraţii dureroase.

Citeşte continuarea pe CSID!

Citește și: