Noile metode de învățare și digitalizarea, printre obiectivele candidaților care vor să preia funcția de rector al UMF „Carol Davila” / Prof. Viorel Jinga: Sunt cam 18.000 de paturi în spitalele din București unde studenții pot să învețe medicina la patul bolnavului

Noile metode de învățare și digitalizarea, printre obiectivele candidaților care vor să preia funcția de rector al UMF „Carol Davila / Prof. Viorel Jinga: Sunt cam 18.000 de paturi în spitalele din București unde studenții pot să învețe medicina la patul bolnavului
Publicat: 22/01/2020, 23:09

Pentru această funcție și-au depus candidatura Viorel Jinga, Adrian Streinu-Cercel și Cătălina Poiana, informează AGERPRES.

„M-am hotărât să candidez pentru funcția onorantă de rector al UMF „Carol Davila” pentru că eu consider că sunt o persoană onestă, implicată, o persoană cu viziune asupra problemelor comunității academice din universitatea noastră, care poate să rezolve și situațiile divergente, să flexibilizeze soluțiile, astfel încât să ia finalmente concluzii cu asentimentul majorității membrilor comunității sau chiar unanime, pentru că sunt o persoană care muncește din greu, care a trecut toate etapele carierei universitare. Îi datorez universității și trebuie să întorc înapoi universității ceea ce a făcut pentru mine încă din anul 1982 când am intrat ca student pe porțile facultății”, a declarat profesorul Viorel Jinga.

În opinia sa, din punct de vedere educațional trebuie introduse la UMF metodele noi de învățare pentru studenți.

Potrivit acestuia, din punct de vedere al patrimoniului este foarte important să fie dezvoltată suprafața spațiilor destinate învățământului.

„Actualmente, avem 180 de amfiteatre și săli unde se țin cursuri, cu o suprafață de circa 15.000 de metri pătrați și alți 15.000 de metri pătrați pentru lucrări practice și seminarii. Sunt cam 18.000 de paturi în spitalele din București unde studenții pot să învețe medicina la patul bolnavului, dar încă nu este de ajuns, pentru că a crescut numărul de studenți și am ajuns la 10.542 de studenți. „, a susținut profesorul doctor.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, conducător de doctorat, membru al Academiei de Științe Medicale din România, membru al Academiei de Medicină Dentară din Paris (Franța), afirmă în planul de management publicat pe site-ul instituției de învățământ că experiența dobândită atât la nivel teoretic prin cursuri de management (managementul cercetării, managementul spitalicesc), cât și întreaga activitate managerială de la INBI „prof. dr. Matei Balș” sunt „argumente importante” care l-au determinat să candideze pentru funcția de rector.

El consideră că trebuie asigurată reabilitarea rapidă a clădirilor instituției, extinderea și modernizarea spațiilor de învățare existente, trebuie găsite căile pentru asigurarea resurselor financiare în așa fel încât salariile și bursele „să nu mai reprezinte 90% din buget”, ci să permită, prin creșterea veniturilor, dezvoltarea „sănătoasă” a universității, completarea locurilor vacante și un program de investiții sustenabil.

Profesorul Cătălina Poiană are ca obiective atragerea de cadre didactice cu recunoaștere academică națională și internațională din afara universității, digitalizarea activităților suport pentru procesul educațional prin dezvoltarea și diversificarea platformei de e-learning.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom