Marius Tucă Show (Partea a II-a). Dr. Mihaela Bilic: Fructele consumate în fiecare zi înseamnă grăsime. Untura trebuie neapărat reabilitată/ Detoxifierea, o înfometare asistată

Publicat: 09/05/2019, 19:02
Actualizat: 08/01/2020, 21:58

Prezentăm câteva din declarațiile medicului nutriționist Mihaela Bilic la emisiunea „Marius Tucă Show”:

„Am negat toate lucrurile alea din dictatură, de la porc până la reguli, până la rație, dar ne costă foarte scump tot acest dezechilibru”

„Zahărul este un condiment precum sarea, țineți zahărul în zaharniță care să fie un pic mai mare decât solnița și vedeți cât consumați într-o lună”

„Relația de cuplu este ca vinegreta: uleiul și oțetul sunt nemișcabile, singurul lucru care le ajută să rămână într-o suspensie este că trebuie agitate. Deci o relație trebuie tot timpul întreținută, agitată”

„Cartofii corect prăjiți înseamnă să fie crocanți la exterior, pufoși la interior și neuleioși”

„Detoxul se numește înfometare asistată. Te duci într-un centru în care ești păzit să nu mănânci și plătești foarte mulți bani pentru asta”

„Nu putem să îi oprim pe oameni din mâncat decât tăindu-le mațele, da. Este tragic într-un fel”

„Viața de după operația de micșorare a stomacului este aproape garantat, depresie, nefericire. Sunt multe cazuri de sinucidere, alcoolism, droguri, de oameni care încep să ia pastile ca să uite”

„Curățenia de primăvară: reduceți aportul alimentar zilnic timp de 10 zile cu 30-50%, carne mai puțină, multe legume seara și fructe ca desert, doar la nevoie”

„O femeie care nu ia hormoni la menopauză va arăta după cinci, șapte ani ca și cum ar fi bunică. Este efectiv bulversată de lipsa acestor hormoni. Peste noapte, de azi pe mâine, te trezești în pielea altui personaj”

Redăm integral partea a doua a interviului:

Am negat toate lucrurile alea din dictatură, de la porc până la reguli, până la rație, dar ne costă foarte scump tot acest dezechilibru

Mihaela Bilic: La capitolul reguli, am văzut că în momentul în care dimensiunea porției este reglementată în familie de către mamă și de către bunică, în momentul în care programul de mese este foarte clar asumat și respectat de toți membri familiei, în momentul în care nu ne mai prostim și aici chiar e prosteală…

Marius Tucă: Da, dar nu mai trăim în lumea aia, e altă lume.

Mihaela Bilic: Păi și atunci cine face educația copiilor noștri?

Marius Tucă: Ajungem și la copii pentru că tu ai scris o carte incredibilă pentru copii.

Mihaela Bilic: Și atunci cum învățăm să mâncăm?

Marius Tucă: E mai importantă alimentația copiilor noștri decât alimentația noastră.

Mihaela Bilic: Da, dar știi că alimentația lor arată ce facem noi? În momentul în care eu am de a face cu familii, multe, în care copiii mănâncă ce vor când vor, în momentul în care li se dă voie să deschidă frigiderul pentru că asta e, ne-am plictisit, deschidem un pic frigiderul. Eu vreau să vă spun că am ieșit dintr-o dictatură și ni se pare că regulile și disciplina sunt o chestiune care…

Marius Tucă: Am sărit dintr-o extremă în cealaltă, iar multe din vremea lui Ceaușescu, foarte multe chestii erau corecte, dar le asimilăm cu epoca aceea a comunismului…

Mihaela Bilic: Deci noi am negat toate lucrurile alea, de la porc până la reguli, până la rație, am negat tot și acum vrem să fim liberi și să facem ce vrem noi…

Marius Tucă: Pentru că sunt legate de o amintire de tristă perioadă și va trebui să le redescoperim.

Mihaela Bilic: Dar ne costă scump, ne costă foarte scump, tot acest dezechilibru

Marius Tucă: Adu-ți aminte, aveam trei mese pe zi pe vremea lui Ceaușescu?

Mihaela Bilic: Da, poate, nu știu…

Marius Tucă: Dacă aveam trei mese pe zi, ele erau luate cu sfințenie, n-aveai de unde să-ți iei mai multă mâncare, n-aveai bani de dulciuri, prăjiturile erau de Crăciun și de Paști.

Mihaela Bilic: Banane, apropo de fructe, că sunt disperate cu fructele astea care sunt mâncate.

Marius Tucă: Portocala eu o țineam până se strica, nu puteam s-o mănânc sau i-o dădeam lui frate-miu.

Mihaela Bilic: Și atunci câte fructe mâncam noi când eram copii?

Marius Tucă: Mâncam corcodușe…

Mihaela Bilic: Uite, dar le așteptăm că încă nu s-au copt, încă nu s-au făcut suficient, sâmburele este încă moale că am gustat și eu, sunt prin pomi, sâmburele încă e moale și amărui. Să mâncăm noi corcoduși. Eu sunt această persoană care, da, culege corcodușe chiar dacă pare ciudat, adică încerc să păstrez un minim contact cu ritmul naturii.

Marius Tucă: Eu am o problemă cu corcodușele pentru că tata-mare, Dumnezeu să-l ierte…

Mihaela Bilic: Au înflorit salcâmii, se mănâncă florile de salcâm.

Marius Tucă: Făceam cred vreo 15-16 ani și mă duceam la țară și am mers pe jos 15-20 de kilometri, și când ajungeam țară tata m-a pus să culeg corcodușe, le spuneam moșmoane, de atunci… și eu eram prin toți corcodușii și prin toți… am jefuit atât de mulți cireși la viața mea, Mihaela crede-mă, și, de obicei, numai pe furtună și pe ploaie, atunci era timpul cel mai propice.

Mihaela Bilic: Că nu erai prins.

Marius Tucă: Nu, nu, că nu ieșea nimeni pe ploaie, pe furtună.

Mihaela Bilic: Dar coaja de la cireș alunecă teribil, e riscantă.

Marius Tucă: Eu alergam, puteam să merg și pe gheață.

Mihaela Bilic: Apropo de fructe pentru că mi se pare că e un subiect extrem de important. Eu nu-mi aduc aminte din copilărie, pentru că na, eu m-am și născut la Câmpina, acolo e o zonă de pomi fructiferi, ideea în sine de a merge la piață și de a cumpăra fructe, altele decât erau în curtea ta și decât creștea în sezonul respectiv, deci e un non-sens.

Marius Tucă: Da, dar aveam de toate. Aveam și cireș, aveam și caiși.

Mihaela Bilic: Dar erau atunci, în sezonul respectiv și punct.

Marius Tucă: Ah, bun, acum e altă chestie.

Mihaela Bilic: Deci veneau ai mei de la București și aduceau un pepene pentru că în zona noastră nu creșteau pepeni, dar altfel acum copiii noștri…

Marius Tucă: Dacă te invită un bărbat adevărat în ianuarie și te așteaptă seara cu lumânarea și cu un kilogram de cireșe din Spania.

Mihaela Bilic: La masă mă invită, nu?

Marius Tucă: La masă, da unde, dacă te invită cu cireșele? Sau cu căpșuni e aproape romantică.

Mihaela Bilic: E o cină aproape romantică.

Marius Tucă: Noi mâncam fructele și legumele din sezon pentru că nu aveam de unde altele.

Mihaela Bilic: De asta spun noi nu eram obișnuiți.

Marius Tucă: A trecut iarna fără să mănânc roși.

Mihaela Bilic: Sunt de acord, dar din păcate copiii și adulții nu mai pot o zi fără fructe, iar fructele consumate în fiecare zi înseamnă grăsime la care noi nu știm să facem față.

Marius Tucă: Tu spui un lucru extraordinar aici, apropo că refuzi să mai mănânci produse ambalate și explicația e simplă, produsele ambalate au de două ori mai multe calorii decât mâncarea pe care o vezi sau pe care o faci.

Mihaela Bilic: Exact, nu știi ce mănânci.

Marius Tucă: Și nu știi ce mănânci pentru că de obicei au grăsimi adăugate, au zahăr adăugat…

Mihaela Bilic: Sunt foarte deshidratate, gustul lor e…

Marius Tucă: Eu aș spune interzis produselor ambalate, mai puțin conservelor de pește. Am văzut că și tu ai un fetiș cu conservele de pește. În sensul bun.

Mihaela Bilic: Da, sardinele acelea în sos tomat, aranjate manual.

Zahărul este un condiment precum sarea, țineți zahărul în zaharniță care să fie un pic mai mare decât solnița și vedeți cât consumați într-o lună

Marius Tucă: Dar și tonul este foarte bun, în sos propriu pentru că are mai puține calorii sau și în ulei pentru că ăla e un pic mai gustos. Deci, aici ne-am lămurit cu etichetele, da?

Zahărul, la punctul 8 mi-am trecut.

Mihaela Bilic: Zahărul este un condiment precum sarea, țineți zahărul în zaharniță care să fie un pic mai mare decât solnița și vedeți cât consumați într-o lună. Așa ar trebui.

Marius Tucă: Eu am eliminat zaharnița, nu am zahăr acasă.

Mihaela Bilic: Și eu la fel, nu am zahăr în casă, a venit biata mama să coacă cozonaci și trebuia să dea cu zahăr și a zis „tu n-ai zahăr în casă?” Nu. Deci nu am deloc.

Marius Tucă: E adevărat. Sarea?

Mihaela Bilic: Sarea n-am o problemă cu ea…-

Marius Tucă: Sărezi din când în când?

Mihaela Bilic: Foarte puțin pentru că există din belșug pus în alimente în mezeluri în brânzeturi, o folosesc dacă iată mai găsești carne care trebuie un pic fezandată și atunci pui un pic de sare pe grătar. Dar, altfel, așa să pun sare într-o mâncare, iarăși mă uit la oameni în jur și văd fără drept de apel, toată lumea sărează înainte să guste.

Marius Tucă: E adevărat, e o chestie tipic oltenească.

Mihaela Bilic: Da?

Marius Tucă: O dată am fost la mare și înainte de…

Mihaela Bilic: Apropo trebuie să zic o descoperire de mâncare…

Marius Tucă: Vreau să nu ne jignim între noi pentru că…

Mihaela Bilic: Îmi place, îmi place…

Marius Tucă: Primul lucru pe care îl făceam, puneam sare. Mi-a zis ești oltean. Nu făcusem televiziune, nu făcusem nimic. Și mi-a zis… Dar de unde știi? Pentru că oltenii de obicei pun sare înainte de gusta. De atunci n-am mai făcut-o niciodată pentru că m-a enervat că m-a descoperit. Mie îmi place sarea s-o pun pe castravete sau ridichi.

Mihaela Bilic: Nu se poate nici dovlecelul fără sare.

Marius Tucă: Și la fel pe peștele fiert, dar sare grunjoasă mănânc de obicei.

Mihaela Bilic: Care era descoperirea despre care spuneam, că la tine mă gândeam, jur…

Marius Tucă: Cu oltenii, cu prazul…

Mihaela Bilic: Pentru că știam că trebuie să vin la emisiunea ta… da măi, piure de cartofi cu praz.

Marius Tucă: Ah, piure, ești deja prea sofisticată. Prazul cu limbă și cu măsline e o mâncare genială pe care n-am mai mâncat-o demult.

Mihaela Bilic: Așa am mâncat-o și eu făcută de mama dar în piureul de cartofi în momentul în care pui un pic de praz, pentru că este această ceapă fină, doar un pic tras la tigaie, e mai ceva decât piureul cu trufe.

Marius Tucă: Da, dar știi că în Oltenia nu prea se cultivă praz?

Mihaela Bilic: Apropo de lucrurile firești…

Marius Tucă: Adică în zona mea, într-adevăr ceapă verde și usturoi cât încape, le recomand în fiecare zi. Apropo și de stufat, dacă tu mănânci miel și e cu foarte mult usturoi…

Mihaela Bilic: Dar fă-l să fie trei sferturi legumele și un pic de carne…

Marius Tucă: Atunci combinația este absolut excepțională, nimic nu e, până și drobul din organe cu foarte multă verdeață e același lucru, același rezultat plus că încep să mă pricep să știi, să mă lași să scriu și eu un articol pe pagina ta de facebook.

Mihaela Bilic: Știu sigur că te pricepi.

Marius Tucă: Am ajuns la ulei, e foarte important, aici de zahăr am zis să îl excludem cu totul pentru că e cel mai bine, eu cred că e cel mai bine.

Mihaela Bilic: Nu și oricum, oricare dintre noi va mânca din când în când o bucățică de prăjitură și atunci aceasta e porția de zahăr pe care ai primit-o fără să îți bați capul.

Marius Tucă: Uite ce am învățat de la tine în ultimii ani și mi se pare incredibil și ar trebui să învețe toți pentru că nu știu, mi-am notat aici, ulei, unt, slănină, tu zici că mai degrabă unt și slănină pentru că au mai puține grăsimi, mai puține calorii de fapt că au și mai puține grăsimi decât uleiul. O lingură de ulei 100 de calorii, mi se pare incredibil știi de ce? Pentru că noi ne-am învățat cu uleiul italienesc presat la rece și iei sticla și la restaurant și acasă și dai giro cum zic italienii și acolo sunt 200 de calorii.

Mihaela Bilic: Cel puțin, pentru că acum am primit…

Marius Tucă: Enorm.

Mihaela Bilic: Da și nu realizăm…

Marius Tucă: Știi cât aleargă ăștia pe bandă ca să dea 200 de calorii?

Mihaela Bilic: Da, am cumpărat niște roșioare din acestea mici și erau într-o tăviță, apropo de ce face industria alimentară să ne răsfețe, care avea exact o lingură de ulei și un pic de sare din aceea mare. Îi arătam mamei mele, i-am zis mami uite-te la el scrie pe el 10 ml. Era așa un pliculeț de ulei, zic există acum linguri, italienii au spus-o, care au mililitri, sunt un pic mai mari că și lingura a crescut și au 12 sau 15 mililitri. Ei bine când îl vizualizezi așa pare mult. Când îl pui peste o salată nici nu…

Marius Tucă: Păi nu, eu spun că până 200 de calorii cel puțin la un tur de salată.

Mihaela Bilic: La un giro din acela și atunci vin francezii, pentru că na când e vorba de iubire, stai să vezi ce au zis, dar asta a zis-o profesorul meu care era și de nutriție, dar era…

Relația de cuplu este ca vinegreta: uleiul și oțetul sunt nemișcabile, singurul lucru care le ajută să rămână într-o suspensie este că trebuie agitate. Deci o relație trebuie tot timpul întreținută, agitată

Marius Tucă: Ai fost la niște cursuri incredibile, acum 2 sau 3 ani ai fost?

Mihaela Bilic: Am început în 2013 și merg în fiecare an pentru că și la capitolul mâncare și ei descoperă lucruri. El era cel mai bun pe terapie de cuplu în Franța, pe lângă faptul că era nutriționist era cel mai bun psihiatru în terapie de cuplu. Și el spunea așa, vorbeam de vinegreta de la salată, a spus așa că relația de cuplu este ca vinegreta, adică ce voia să spună, uleiul și oțetul sunt nemișcabile, singurul lucru care le ajută să rămână într-o suspensie, emulsia respectivă este că trebuie agitate și atunci ei făceau paralelă și la cuplu, dacă la cuplu fiecare din partenerii stă cuminte în banca lui relația…

Marius Tucă: Ți-am spus că sunt niște nenorociți francezii? Iată dovada.

Mihaela Bilic: Deci o relație trebuie tot timpul întreținută, agitată și tot timpul

Marius Tucă: Dar nu prea tare?

Mihaela Bilic: Nu știu acum fiecare începe agitația…

Marius Tucă: Adică să nu ajungă pe tavan, doar un pic pe pereți.

Mihaela Bilic: Nu știu, după gust.

Marius Tucă: Apropo de asta, uite recomand o salată incredibilă de primăvară și anume salată verde, de asta românească de la piață că acum avem 1000 de salate, creață… salată verde, ridichii, ceapă și castravete cu oțet de mere, incredibil și scapi și de sutele de calorii de la uleiul de măsline.

Uleiul este cea mai concentrată substanță alimentară. Untura trebuie neapărat reabilitată. Este cea mai stabilă grăsime pentru prăjit

Mihaela Bilic: Sau, iată că pentru orice lucru există compromis, în momentul în care vrem să punem și un pic de ulei recomand, toată lumea are în casă un borcan gol cu filet, puneți acolo o lingură de ulei, 2 linguri de balsamic, puțină apă, agitați și atunci emulsia respectivă se va întinde, va fi distribuită mult mai bine pe salată și gustul este mai mult decât satisfăcător.

Marius Tucă: Mie mi se pare incredibil că tu spui aici și aici ți-am zis că am învățat de la tine, 100 de ml, cam câte linguri înseamnă 100 de ml de ulei?

Mihaela Bilic: 10 linguri, 100 de ml, dacă punem lingura la 10.

Marius Tucă: Înseamnă 1000 de calorii, Dumnezeule.

Mihaela Bilic: Da, este teribil. Uleiul este cea mai concentrată substanță alimentară.

Marius Tucă: Iar la unt 100 de mililitri înseamnă 700 de calorii, nu mănânci 100 de grame de unt.

Mihaela Bilic: 100 de grame de unt, știu să întindă untul subțire, de unt se tem mai mult, iar la capitolul slănină și nu atâta slănină…

Marius Tucă: Eu mănânc numai în vacanță trebuie să recunosc dar cu poftă și cu pâinea franțuzească aia că e o chiflă mică.

Mihaela Bilic: Dar și untura trebuie neapărat reabilitată pentru că dacă iarăși …

Marius Tucă: Mâncam untură pe pâine cu sare.

Mihaela Bilic: Trebuie să recunoaștem, după ce ne-am complicat și ne-am sofisticat și ne-am prostit, ne întoarcem și recunoaștem, untura este cea mai stabilă grăsime pentru prăjit și aici trebuie să recunoască oricine, cartofii prăjiți în untură au cu totul alt gust decât în uleiurile fie ele virgine…

Marius Tucă: Sunt cei mai buni. Știu că desființezi uleiul de palmier că nu are ce să caute aici că e o porcărie.

Mihaela Bilic: Decât dacă o să crească palmieri pe Calea Victoriei atunci o să începem și noi să mâncăm palmieri.

Marius Tucă: Dar spune-mi, cartofii prăjiți sau gătiți în ulei de măsline?

Mihaela Bilic: Uleiul de măsline este puternic la gust, trebuie să îți placă. Asta spun și cărțile de bucate își pune amprenta teribil asupra unui preparat și atunci trebuie să fie pe gustul consumatorului. Cel mai neutru într-adevăr este uleiul de cocos și de palmier, nu contest este foarte stabil din punct de vedere încălzire și atunci da, în momentul în care vorbim de un restaurant de oameni care fac lucrul acesta profesionist, da acela nu imprimă nici un fel de gust, este suficient de ieftin să poată să fie aruncat, pentru că aici este de fapt cel mai mare păcat și cea mai mare greșeală, să folosești un ulei indiferent de cât ar fi el de bun de multe ori la prăjit și atunci mai bine să fie de care vreți voi cu condiția să fie proaspăt.

Marius Tucă: Hai să vorbim și de cartofii prăjiți pentru că e un subiect și e un fel de mâncare absolut de important pentru foarte multă lume.

Cartofii corect prăjiți înseamnă să fie crocanți la exterior, pufoși la interior și neuleioși

Mihaela Bilic: Cine spune, aș spune ca un fel de glumă, dacă cineva spune că nu îi plac cartofii prăjiți cred că nu putem fi prieteni, adică înseamnă că ești extrem de ipocrit, nu cred că există un om pe lume să spună că nu îi plac cartofii prăjiți și atunci dacă…

Marius Tucă: Câte calorii au 100 de gr?

Mihaela Bilic: Depinde de cât de corect au fost prăjiți pentru că și aici…

Marius Tucă: Ce înseamnă să fie corect prăjiți?

Mihaela Bilic: Corect înseamnă să fie crocanți la exterior, pufoși la interior și neuleioși pentru că în momentul în care au fost puși în

Marius Tucă: Adică nu trebuie lăsați foarte mult…

Mihaela Bilic: Să se îmbibe în ulei…

Marius Tucă: Adică nu trebuie în baie de ulei, trebuie în tigaie?

Mihaela Bilic: Ba nu trebuie în baie de ulei, dar trebuie ea să fie încălzită bine de tot și scufundați în baia respectivă ca să se facă crusta.

Marius Tucă: În ulei de floarea soarelui?

Mihaela Bilic: Și uleiul de floarea soarelui poate fi folosit cu condiția…

Marius Tucă: Sau untură, cea mai bună?

Mihaela Bilic: Bine dar nici untura nu poate fi așa de folosită din belșug. Ulei de floarea soarelui, dar să fie schimbat suficient de des. Deci cartoful prăjit poate varia din punct de vedere caloric de la 250 până la 450 în funcție de cât de bine a fost prăjit, adică dacă a fost corect prăjit, s-a făcut crusta aceea crocantă, uleiul nu mai intră în interior, dar dacă tu l-ai lăsat să stea și asta o știu de la bunica…

Marius Tucă: Dacă uleiul nu este destul de fierbinte atunci…

Mihaela Bilic: Intră, cartoful absoarbe ca un burete și atunci știm acei cartofi pe car îi făcea mamaie la cratiță îi tăia așa feliuțe și se vede că devin translucizi, sunt plini de ulei. Deci este foarte important câteodată un cartof din acela care se spune că este făcut la cuptor, dacă a fost turnat ulei peste el așa din belșug și băgat la cuptor, tot uleiul acela a fost absorbit de cartof.

Marius Tucă: A nu, păi vorbim de mâncare ușoară la cuptor.

Mihaela Bilic: Știu numai că ar trebui să fim și noi acolo sau mâna noastră să pună respectiva tavă la cuptor.

Marius Tucă: Deci sunt buni și la cuptor cu condiția să nu fie turnat nu știu cât ulei peste ei.

Mihaela Bilic: Zgârcenie mare la sticla de ulei.

Marius Tucă: Dar ăia fierți în coajă mai ales acum de primăvară când sunt cei mai buni.

Mihaela Bilic: Superbi și până și pe ăia dacă îi stropești.

Marius Tucă: Nu vorbim despre caloriile unor cartofi prăjiți.

Mihaela Bilic: Exact, deci nu putem să stricăm un fel de mâncare vorbind despre niște banale calorii, dar și dacă îi stropești cu un pic de ulei, că există pompițe din acelea este suficient încât să le dăm o anumită rumeneală.

Marius Tucă: Dar, vezi Mihaela, totuși să ajungem să dăm cu pompița, ceea ce e perfect sănătos până la urmă, pe cartofi, pare un pic că suntem, adică…

Mihaela Bilic: Nu, dar știi care e problema? Este singura metodă cu acel spray să împrăștii o cantitate…

Marius Tucă: Ști că văd din ce în ce mai multe restaurante, mai ales în Italia, în occident se dă inclusiv cu aceto-balsamic, cu oțet balsamic, cu ulei de măsline cu o pompiță, foarte puțin.

Mihaela Bilic: Da, pentru că altfel tu pui lingura și a rămas toată peste trei frunze și cum… dar apropo de prăjit că tu vorbeai de restaurante și ști să faci foarte bine, mie când am poftă de pește prăjit mă duc la tine.

Marius Tucă: Am înțeles, dar nu mâncăm în fiecare zi pește prăjit.

Mihaela Bilic: Nu numai că nu mâncăm în fiecare zi, dar ni se pare, când vorbim despre guvizi… deci guvidul e acela care este prăjit corect și pus în baia de ulei, că tot am văzut acum în serial, un pic de mălai și pus în baia de ulei, deci el devine atât de crocant încât îi mănânci și oasele, deci e cea mai bună resursă de calciu.

Marius Tucă: Și nici nu reține foarte mult ulei.

Mihaela Bilic: Și nu cade greu și carnea, că asta de fiecare dată nu e dată să mergi să nu te binecuvântezi, carnea când o desfaci este apoasă nu are nici un strop de ulei.

Marius Tucă: Carne albă, carne de pește.

Mihaela Bilic: Da, deci uleiul nu intră într-un produs dacă este temperatura corectă și prăjit corect.

Marius Tucă: Deci la cartofi fierți nu avem ce să ne reproșăm.

Mihaela Bilic: Nici o problemă.

Marius Tucă: Cu puțină sare sunt la fel de gustoși, cred pentru mine, exact cu sunt cartofii prăjiți, serios.

Gusturile astea simple, alimentele cât mai aproape de forma în care le-a făcut natura, câteodată sunt extazul suprem

Mihaela Bilic: Sunt de acord cu tine, adică gusturile astea simple, alimentele cât mai aproape de forma în care le-a făcut natura, câteodată sunt extazul suprem.

Marius Tucă: Ce mai zici tu și ai perfectă dreptate, după 40 de ani trebuie să mâncăm cu 30% mai puțin față de cum mâncam la 20 de ani și mă rog până la 40 de ani.

Mihaela Bilic: Asta e și dacă nu o recunoaștem o resimțim pe pielea noastră, nu este ghinion.

Marius Tucă: Mă îngraș că mănânc la fel cum mâncam…

Mihaela Bilic: Tocmai pentru că mănânci la fel.

Marius Tucă: Tocmai pentru că problema e atunci când are peste 40 zi nu mai are 20 sau 30 de ani. Asta îmi place la tine atât de tare și aș pune-o pe facebook: Nu ne îngrășăm între Crăciun și Anul Nou, ci ne îngrășăm de la Anul Nou până la Crăciunul viitor, cum ar veni.

Mihaela Bilic: Dar să ști că nu am spus-o eu, este în nenumărate cărți de nutriție, trebuie să ne aducem aminte de fiecare dată pentru că toată lumea este atât de speriată și, bine că am lipsit în perioada asta înainte de Paște, toată lumea voia interviuri cum să facem să mâncăm de Paște, să nu mâncăm prea mult și să nu ne îngrășăm, măi oameni buni dacă e vorba doar de alea 2-3 zile stați liniștiți că nu se îngrașă nimeni în 3 zile. Important este ce facem după ce a trecut Paștele, până începem pregătirea de Crăciun.

Marius Tucă: E adevărat, dar mai e o chestie, acum au fost totuși 10 zile, a fost și Paștele și 1 mai. Adică o situație foarte grea pentru tot poporul român și încă nu și-a revenit nimeni, sunt primele zile de după asta și încă nu se știe care e nordul. Mai departe avem atât de multe de discutat, uite ce spui tu, apropo de niște prieteni foarte buni care au fost acum în vacanță și s-au îngrășat fiecare 3 kg jumătate, au fost vreo săptămână, tu spui așa: ca să ne îngrășăm un kg trebuie să mâncăm 7000 de calorii în plus. Mi se pare enorm, adică totuși 7000 de calorii înseamnă 7000 de calorii.

Mihaela Bilic: Da, dar și ca să slăbim un kg înseamnă să facem un deficit de 7000 de calorii.

Marius Tucă: Și asta se poate întâmpla într-o săptămână să zicem, dar după aceea îți trebuie 10 zile sau 2 săptămâni să dai jos aceste 7000 de calorii. Cred că e rezonabil, organismul nostru să vadă că e un mecanism incredibil.

Mihaela Bilic: El este cu mult mai mult bun simț și mult mai rezonabil decât faptele noastre, categoric.

Marius Tucă: Și e un mecanism complet până la urmă.

Mihaela Bilic: Și până una alta gândiți-vă că nici unii dintre noi nu ne îngrășăm atât de mult și dacă mâncăm 7000 de calorii nu e garantat că ai pus un kg de grăsime, că nu se transformă totul în grăsime.

Marius Tucă: Dar în schimb paharul de fresh se transformă…

Mihaela Bilic: E paharul de bere.

Marius Tucă: E cât un pahar de bere.

Mihaela Bilic: Asta da, aici nu avem ce să mai negociem, așa e fructoza.

Marius Tucă: Asta cu foarte rar un pahar de fresh dacă vrei…

Mihaela Bilic: Sau dacă se poate și mai bine fructele mestecate.

Marius Tucă: Sunt câteva fructe stoarse, deci e dezastru. Foarte multă fructoză, grăsime care se pune pe burtă pe românește.

Mihaela Bilic: Da. Aici nu avem compromis.

Marius Tucă: Uite am ajuns la detoxifiere, ști că întotdeauna aici am fost acum am făcut o cură de detoxifiere, ce înseamnă detoxifiere Mihaela Bilic?

Continuă în pagina a II-a…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului