no author
Daniela Timofti
5497 vizualizări 6 feb 2019

La început, după discuţiile cu ”Matthew Mode”, chiar şi un medic cu experienţă putea fi păcălit. Însă observând că nu cunoaşte nici cele mai elementare proceduri chirurgicale, esteticianul Adina Alberts şi-a dat seama că ceva nu e în regulă şi a sesizat Poliţia.

”Eu sunt medicul care a constatat că acest doctor nu ştie să opereze şi eu am anunţat şi Poliţia. Eu am anunţat şi Colegiul Medicilor, de la mine au plecat toate. Din momentul în care eu am anunţat Colegiul Medicilor, au trecut câteva luni bune, din păcate. Am anunţat, cred că la sfârşitul lunii octombrie sau noiembrie. Poliţia şi-a făcut datoria şi a făcut dosarul pe care trebuia să-l facă, a făcut rost de probe”, a declarat Alberts, la B1 TV.

Pagina de Facebook a falsului medic italian

”L-am văzut cum se mişca în sala de operaţii, am avut câteva discuţii. Să ştiţi că la nivel de discuţie medicală, omul este strălucit, te induce în eroare când stai de vorbă cu el în domeniul medical. N-ai niciun dubiu.(...) Induce uşor în eroare audienţa. Eu nu am avut niciun dubiu, discutând cu el diverse proceduri medicale, că el nu este medic, că nu este chirurg plastician. Ulterior, au început să apară nişte suspiciuni în momentul în care l-am văzut, de exemplu, cum injectează, cât de mare grijă are de sterilizarea instrumentarului şi felul în care păstrează sterilitatea atunci când face un act medical. Uşor, uşor şi eu, şi asistentele mele ne-am dat seama că ceva e în neregulă,” a mai povestit Adina Alberts.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, în urma unei plângeri depusă marţi de Colegiul Medicilor din Bucureşti. Ancheta vizează infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activităţi.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a depistat că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală.

“Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală. Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă şi a sesizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului în care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi,” se arată într-un comunicat de presă.

Pagina de Facebook a falsului medic italian

Deocamdată, până la finalizarea cercetării, funcţionarul public menţionat a fost mutat disciplinar într-un alt compartiment. La nivelul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală, a fost dispus un control pentru verificarea modului în care au fost eliberate toate codurile de parafă în cursul anului 2018.

“Direcţia de Sănătate Publică consideră regretabil acest fapt, conducerea va dispune toate măsurile necesare pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete”, se mai arată în comunicat.

 

Citește și: