Parcagiul-chirurg italian, dat pe mâna Poliției de Adina Alberts: Te inducea în eroare în discuții. Cât de ușor a obținut PARAFA

Publicat: 06/02/2019, 09:28

La început, după discuțiile cu „Matthew Mode”, chiar și un medic cu experiență putea fi păcălit. Însă observând că nu cunoaște nici cele mai elementare proceduri chirurgicale, esteticianul Adina Alberts și-a dat seama că ceva nu e în regulă și a sesizat Poliția.

„Eu sunt medicul care a constatat că acest doctor nu știe să opereze și eu am anunțat și Poliția. Eu am anunțat și Colegiul Medicilor, de la mine au plecat toate. Din momentul în care eu am anunțat Colegiul Medicilor, au trecut câteva luni bune, din păcate. Am anunțat, cred că la sfârșitul lunii octombrie sau noiembrie. Poliția și-a făcut datoria și a făcut dosarul pe care trebuia să-l facă, a făcut rost de probe”, a declarat Alberts, la B1 TV.

Pagina de Facebook a falsului medic italian

„L-am văzut cum se mișca în sala de operații, am avut câteva discuții. Să știți că la nivel de discuție medicală, omul este strălucit, te induce în eroare când stai de vorbă cu el în domeniul medical. N-ai niciun dubiu.(…) Induce ușor în eroare audiența. Eu nu am avut niciun dubiu, discutând cu el diverse proceduri medicale, că el nu este medic, că nu este chirurg plastician. Ulterior, au început să apară niște suspiciuni în momentul în care l-am văzut, de exemplu, cum injectează, cât de mare grijă are de sterilizarea instrumentarului și felul în care păstrează sterilitatea atunci când face un act medical. Ușor, ușor și eu, și asistentele mele ne-am dat seama că ceva e în neregulă,” a mai povestit Adina Alberts.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, în urma unei plângeri depusă marți de Colegiul Medicilor din București. Ancheta vizează infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a depistat că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală.

„Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat iÌ‚n data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală. Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă și a sesizat iÌ‚n conformitate cu prevederile legale iÌ‚n vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului iÌ‚n care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi,” se arată într-un comunicat de presă.

Pagina de Facebook a falsului medic italian

Deocamdată, până la finalizarea cercetării, funcţionarul public menționat a fost mutat disciplinariÌ‚ntr-un alt compartiment. La nivelul Biroului de Informatică și Biostatistică Medicală, a fost dispus un control pentru verificarea modului iÌ‚n care au fost eliberate toate codurile de parafă iÌ‚n cursul anului 2018.

„Direcţia de Sănătate Publică consideră regretabil acest fapt, conducerea va dispune toate măsurile necesare pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ