Deputat USR: Luxul de a sta alături de copilul bolnav. Spitalul de pediatrie din Brașov impune o taxă de 80 lei pe noapte pentru părinți

Deputat USR: Luxul de a sta alături de copilul bolnav. Spitalul de pediatrie din Brașov impune o taxă de 80 lei pe noapte pentru părinți
Publicat: 16/05/2019, 12:48

„Zilele acestea am dat peste un document care detalia cât trebuie să plătească cineva pentru a putea sta la spital alături de un copil bolnav care are peste 3 ani. Este vorba despre spitalul de pediatrie Brașov, iar suma se ridică la 80 lei/noapte. (…) Această situație este cu atât mai sensibilă cu cât în fața porților spitalului sunt zeci de părinți care sunt la telefon și spun cum nu vor rămâne alături de copii pentru că nu își permit. Astfel, copii chiar și în vârstă de 4 ani se trezesc după operații sau probleme medicale, singuri într-un pat de spital. Ce este în inima lor? Ce este în inima părinților care sunt nevoiți să-i lase? Cum arată asta pentru personalul medical? Așa consideră statul să facă: împiedică sau descurajează concurența, ne taxează 10% orice venit prin CASS pentru sănătate, iar când ne prinde la ananghie, ne mai taxează o dată. Însă, de această dată, vorbim despre drama unor copii vulnerabili cărora statul le interzice dreptul de a avea pe cineva drag aproape. Aici vedem cât ne costă cu adevărat sănătatea de stat”, a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Deputatul USR detaliază serviciile promise de spital pentru această taxă de 80 de lei.

„Cum s-a ajuns la acest cost? Prima componentă pare o glumă: li se promit părinților trei mese pentru suma de 7 lei pe zi. Ce anume se poate servi unui adult pentru 2,33 lei per masă? O simplă supă la cutie de la supermarket este în medie 2,34 lei. Apoi, avem secțiunea de utilități. Dacă mesele sunt puternic sub-evaluate, aici, deodată, avem o sumă de 35 de lei, pentru o persoană care stă în același salon cu pacientul pe care îl însoțește. Dacă e să ne uităm la consumul pe lună de energie al unei gospodării în România, vedem că 35 de lei este suma lunară plătită de o persoană (conform estimărilor World Energetic Council). Următorii 30 de lei pe zi bugetați sunt pentru dezinfectanți, în contextul în care o sticlă de dezinfectant concentrat pentru spital din care se fac 200 de litri de soluție de curățat se poate achiziționa pe piață cu 50 de lei. Ultima cheltuială de pe listă este cea pentru spălătorie, mai exact 8 lei pe zi. Prețul pentru curățatul, spălatul și călcatul unui cearceaf la o curățătorie profesionistă în București este, în medie, de 7,9 lei. Să fie serviciile acestea mai de calitate la spitalul pediatric din Brașov?”, a precizat Năsui.

El susține că zeci de părinți nu își permit să rămână alături de copiii lor.

„Această situație este cu atât mai sensibilă cu cât în fața porților spitalului sunt zeci de părinți care sunt la telefon și spun cum nu vor rămâne alături de copii pentru că nu își permit. Astfel, copii chiar și în vârstă de 4 ani se trezesc după operații sau probleme medicale, singuri într-un pat de spital. Ce este în inima lor? Ce este în inima părinților care sunt nevoiți să-i lase? Cum arată asta pentru personalul medical? Așa consideră statul să facă: împiedică sau descurajează concurența, ne taxează 10% orice venit prin CASS pentru sănătate, iar când ne prinde la ananghie, ne mai taxează o dată. Însă, de această dată, vorbim despre drama unor copii vulnerabili cărora statul le interzice dreptul de a avea pe cineva drag aproape. Aici vedem cât ne costă cu adevărat sănătatea de stat”, a mai scris deputatul USR, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația