no author
Gandul
25056 vizualizări 9 apr 2019

Un studiu despre acest caz incredibil a fost publicat recent. Multe dintre organele lui Rose Marie Bentley erau poziţionate neobişnuit în corp, iar unele elemente lipseau. Această afecţiune se numeşte „situs inversus”.

Organele vitale ale femeii erau inversate, aproape ca şi cum cineva i-ar fi pus o oglindă în interior, potrivit CNN. La aceasta se adaugă şi alte anomalii. Iniţial, studenţii au crezut că inimii femeii îi lipsea o venă mare, numită vena cava, care se găseşte de obicei pe partea dreaptă. Când s-au uitat cu atenţie au descoperit vena pe partea stângă. Aceasta nu avea nici traseul obişnuit prin corp. Totodată, au fost descoperite în corpul femeii şi alte vase importante de sânge care aveau trasee neobişnuite. Unele lipseau cu desăvârşire.

Rose Marie Bentley

Totodată, plămânul din dreapta al femeii avea doar doi lobi, în loc de trei, cum e normal, iar atriumul drept al inimii avea o dimensiune de două ori mai mare decât în mod obişnuit. Mai mult, stomacul era poziţionat spre partea dreaptă a corpului, iar ficatul era poziţionat invers, spre stânga. Splina era şi ea pe partea opusă, adică în partea dreaptă, iar restul tractului digestiv era, de asemenea, inversat.

„Cred că şansa să mai găsim o altă persoană ca aceasta este de 1 la 50 de milioane”, a declarat Cameron Walker, profesor asistent la Oregon Health and Science University.

În general, persoanele care se nasc cu această afecţiune au probleme grave cu inima mai târziu. Doar 5-13% dintre cei care suferă de „situs inversus” trăiesc peste vârsta de 5 ani. Înainte de Bentley  se ştia de o singură persoană care a trăit 73 de ani cu această afecţiune.

Citește și: