no author
Nicolae Oprea
129 vizualizări 18 nov 2019

Spitalele „Marie Curie” şi Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” din Capitală vor rămâne fără apă caldă şi fără căldură, timp de 48 de ore, începând de luni seară.

Potrivit lui Alexandru Burghiu, în prezent director general al Termoenergetica – companie care va prelua activitatea RADET, situaţia de la cele două spitale este cauzată de lucrările de reparaţii la magistrala de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, care vine de la CET Progresul.

„Potrivit legislaţiei în domeniu, orice spital are obligaţia legală de a asigura o sursă suplimentară de apă caldă şi căldură, ţinând cont de specificul activităţii. Noi ne-am deplasat vineri la aceste spitale, i-am anunţat că va mai urma o oprire şi să ia măsurile necesare pentru a asigura aceste surse. Din păcate, există nişte probleme tehnice acolo şi chiar am oferit sprijinul pentru a le remedia, însă nu a putut fi pusă în funcţiune sursa suplimentară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Burghiu.

Potrivit acestuia, amânarea lucrărilor la magistrală nu este posibilă.

„Profităm acum, pentru că încă ne permite vremea, să facem aceste lucrări. Nu putem risca să intrăm în iarnă şi să crape acele conducte când e ger afară”, mai spune Burghiu.

La rândul său, contactat de MEDIAFAX, Daniel Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”, a declarat că au fost deja identificate soluţii.

„Ne vom descurca cu ajutorul aerului condiţionat din spital, iar în ceea ce priveşte apa caldă, avem boilere, vom încălzi şi apa. Ne vom descurca”, a precizat Buzatu.

 

Citește și: