Andreea Bălan, STOP cardio-respirator în timpul operației de CEZARIANĂ la o clinică privată. În ce stare este artista

Andreea Bălan, STOP cardio-respirator în timpul operației de CEZARIANĂ la o clinică privată. În ce stare este artista
Publicat: 05/03/2019, 13:03

„În urma zvonurilor care au tot circulat, doresc săconfirm căîntr-adevar, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. În acest moment, ea este stabilă, iar echipa medicală, care s-a comportat ireproșabil, este alături de noi. Fetița noastra, Clara Maria, este sănătoasăși cântărește 3,2 kg.Vămulțumim pentru mesaje și văvom ține la curent cu starea de sănătate a Andreei.Vămulțumesc,George Burcea”, a transmis soțul artistei pe Facebook.

Medicii de la Sanador susțin că situația în care s-a aflat Andreea Bălan este una extrem de rară,1-80.000 nașteri.

„Va fi nevoie de o reevaluare a stării de sănătate. Orice pacient de acest tip presupune o reevaluare pentru că este un semnal de alarmă, chiar dacă e o stare de sănătate aparentă. Bănuiesc că medicii au intervenit și au resuscitat la timp, mai ales că a fost în timpul unei intervenții chirurgicale și medicii erau acolo. Este o modă a cezarienelor în România și iată că și acest tip de intervenție presupune riscuri”,a declarat medicul Tudor Chiuhodaru, la Antena Stars.

„Pacienta Andreea Bălan a suferit o intervenție chirurgicală cezariană, în timpul căreia a intervenit un incident obstetrical major, o complicație critică ce nu putea fi prevăzută la consulțiil sau prin investigațiile anterioare. Situația a fost gestionată cu succes de echipa medicală. Sunt foarte rare aceste incidente, 1-80.000 nașteri. Eu vă spun așa: starea de sănătate a pacientei s-a ameliorat în timpul nopții. E într-o stare stabilă. A putut fi vizitată de familie și a discutat cu ei. Va fi în continuare monitorizată de echipa medicală. În măsura în care a existat un incident intraoperator, evident că riscuri pot exista, dar, în momentul de față, starea ei e stabilă. În momentul de față, se află la terapie intensivă. E greu să spui acum. În câteva zile se vor stabili prioritățile dumneaei și în acel moment se va decide când va fi externată”, a afirmat reprezentantul instituției medicale.

„Riscuri pot exista, dar, în momentul de față, starea este stabilă și este supravegheată”, a mai declarat medicul.

Întrebat dacă poate fi vorba despre o culpă medicală, reprezentantul clinicii a afirmat: „După părerea mea, nu poate fi decât un succes medical”.

Cu o zi înainte de naștere, Andreea Bălan povestea pe Facebook despre cât de mulțumită este de condițiile de la Sanador.

„Când am rămas însarcinată cu bebelina am știut că voi alege tot maternitatea Sanador pentru a o aduce pe lume, deoarece am fost foarte mulțumită de îngrijirile medicale primite la prima naștere.Acum sunt pregatită sa vină pe lume Clara Maria și din nou am fost primită cu multă caldură și profesionalism. Abia aștept să o pup!!!”, a fost mesajul artistei.

În vlogurile ei, artista relata despre emoțiile sarcinii și despre cât de mulțumită este atât de consultațiile clinicii private cât și de dotările acesteia. „Bagajul pentru maternitate. O valiză mititică și aprope goală. Acum 2 ani jumate când am născut-o pe Ella Maya am plecat cu tot felul de bagaje. Cu body pentru bebeluș, cu prosoape, cu cămăși de noapte, cu schimburi. Și nu am desfăcut valiza pentru că acolo am avut totul pus la dispoziție, lucru perfect normal într-o clinică privată cum este Sanador”, a povestit Andreea Bălan.

În timpul sarcinii, artista a fost activă pe rețelele sociale și le-a povestit fanilor despre starea ei și despre cum a ales să nască prin operația de cezariană.

„Evident că nasc prin cezariană, așa cum am născut-o și pe Ella Maya. La 35 de ani eu aleg să nasc tot prin cezariană. Când am născut-o pe Ella Maya aveam 32 de ani m-am documentat pro și contra nașterii prin cezariană și am ales să nu intru în această loterie a travaliului. Pentru că în travaliu nu știi niciodată cât stai. Am ales să nu existe disperare și panică înainte de naștere. Am ales doar durerile de după. Admir femeile care aleg să nască natural, dar la 35 de ani nașterea naturală e mai dificiă comparativ cu vârsta de 25″, a povestit Andreea Bălan.

Andreea Bălan și Geroge Burcea au acum două fetițe: Ella Maya și Clara Maria.

Andreea Georgiana Bălan, născută pe 23 iunie 1984, în Ploiești, este o cântăreață de muzică pop și dance. A debutat în televiziune în anul 1994, în cadrul programului Ba Da, Ba Nu, urmând ca doi ani mai târziu să-și lanseze primul album, Amețiți de fum. A devenit cunoscută ca membră a duetului Andrè, în cadrul căruia a activat între anii 1998 și 2001 și a lansat 7 albume. Formația a primit în 2002 patru discuri de platină și unul de aur pentru cele 1.500.000 de exemplare ale albumelor vândute.

Acuzații la adresa SANADOR

La finalul lunii februarie polițiștii au efectuat percheziții la sediile unei clinici private, într-un dosar penal în care sunt cercetate fapte de înșelăciune și fals în înscrisuri, fiind indicii că se încasau bani pentru aceleași operații de la Casa de Asigurări și de la pacienți, surse declarând că este vorba deSanador. Potrivit unor surse apropiate anchetei, a fost verificat modul de decontare de la pacienți și casa de asigurări pentru prestarea de servicii medicale pentru boli cardiovasculare. Anchetatorii au indicii că se încasau bani pentru același serviciu medical (operație) și de la pacienți și de la casa de asigurări. Aceleași surse au precizat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre verificări la o unitate a cliniciiSanador.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că sesizarea a fost făcută de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, iar, aproximativ 200 de persoane ar fi achitat ,,actul medical”, după careSanadorar fi luat bani pe același act medical și de la CASMB.

O femeie A MURIT după ce ar fi fost diagnosticată GREȘIT de trei ori

În luna octombrie a anului trecut, trei frați au acuzat că mama lor a fost diagnosticată greșit de trei ori într-un spital privat, ceea ce i-a afectat starea de sănătate și a murit din cauza unui accident vascular cerebral (AVC). Medicii Sanador, clinica unde a fost internată, au replicat că femeia a fost îngrijită corect, iar familia a semnat pentru fiecare gest medical.

„Mama a fost aici la uncontrol de rutină. S-a văzut că s-ar putea să facă un AVC șinu i s-a spusde riscurile acestui AVC. Apoi a făcut AVC, a fost internată aici, a ieșit din AVC și tot avea dureri, nu se simțea bine. A început în iunie, apoi a făcut AVC în august și a venit aicide 4 ori. Avea dureri puternice la stomac. I s-a dat de trei oridiagnostic greșitcă ar fi avut infecție la stomac. În final, avea ceva tot de AVC, în sensul că avea o venă înfundată. Acum a fost operată și ne-a spus că moare.(…) Toți doctorii, din ce am văzut, suntincompetenți. Abia a patra oară au văzut că e blocaj de sânge. (…)O să îi dăm în judecatăși să fim siguri că nu s-a greșit cum s-a greșit la ceilalți pacienți, la copil. Vrem să fim siguri că nu o să mai treacă oameni prin ce trecem noi,” a declarat în luna octombrie, Constantin Rotariu, fiul femeii decedate.

Acesta a declarat că toate cheltuielile medicale plătite către spitalul Sanador, unde a fost adusă mama lui, se ridică la30.000 de euro. Fratele său, George Rotariu, a afirmat că medicii nu le-au permis să o mute pe mama lor, când au vrut să o ducă la o clinică din străinătate.

„Când am vrut să o mutăm, nu ne-au lăsat, pentru căriscă să moară pe drum. Am fost internați de trei ori într-o săptămâna, iar a patra oară, mama arăta foarte rău, și-au dat seama de asta și nu ne-au dat acceptul s-o transportăm. Am vrut să o transportăm în Austria. Costurile se ridică la nivel de zeci de mii de euro. Din păcate, plătim pentru niște servicii ca afară, dar foarte slabe. Poatemai slabedecât cele din spitalele publice din România. O să facem tot ce e necesar să vedem că procedurile au fost efectuate corect, ceea ce noi nu credem, având în vedere că mama a venit pe picioare în spital și pleacă în mormânt,” a spus tânărul.

La rândul lor, medicii Spitalului Sanador au explicat că pacienta a fost îngrijităcorect.

„Doamna era o pacientă nu foarte în vârstă, dar avea o patologie vascularăextrem de avansată. De altfel, în urmă cu câteva luni, a făcut un accident vascular cerebral. Se poate localiza AVC oriunde, la inimă, la intestine sau orice alt segment. (…) Pacienta a mai avut prezentări la spital – nu știu dacă numai la al nostru. Accidentul vascular cerebral a fost îngrijit la noi,a fost îngrijit corect. Între timp, a mai avut niște prezentări, dar nu internări, ci prezentări la camera de gardă. Nu a fost internată. (…) A venit pe 6, nu pe 10, diagnosticul a fost pus pe 6 și în aceeași zi a fost pusun tratament agresivașa cum este peste tot în lume pentru boala de care suferea, a primit un anticoagulant. După două zile, simptomatologia s-a ameliorat. După care, sub același tratament, starea a revenit proastă,s-a agravat, motiv pentru care am bănuit că acel tratament s-ar putea să nu fie eficient. Atunci am continuat investigațiile, în ideea că am putea identifica locul acelei stenoze și întinderea și să facem ceva mai puțin invaziv, dată fiind starea. Nu s-a reușit, nu s-a văzut la radiografie deloc niciunul dintre cele două vase de sânge, ce înseamnă obstrucție la origine, pentru că toată aorta dumneaei eracalcificată. Tot peretele vascular era calcificat. Asta se întâmpla pe 9, la trei zile”, a declarat Bogdan Martian, șef Secție Chirurgie generală de la Sanador.

Cazul copilului care a murit din cauza unui șoc hemoragic

Un copil de un an și 8 luni a muritanul trecut în spitalul privat Sanador din București, după ce fusese operat de hernie inghinală. Mama copilului a acuzat personalul spitalului deincompetență, susținând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să salveze băiatul.

Medicul de la Sanador care l-a operat pe copil a afirmat că intervenția chirurgicală s-a desfășuratfără evenimente majore și că au fost respectate protocoalelele

„A fost un șoc, o mare traumă și esteregretabilce s-a întâmplat. Este o anchetă în curs de desfășurare, nu am cum să dau foarte multe amănunte.(…) Nu știu nici eu, nu am nicio explicație până în momentul acesta ce s-ar fi putut întâmpla. Pot să spun atât: intervenția chirurgicală a evoluat fără evenimente majore și nici din punct de vedere anestezic nu au fost lucruri care să fie ieșite din comun. Au fost respectate toate protocoalele”, a declarat anul trecut, mediculLaura Bălănescu, cea care l-a operat pe copil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial