ISTERIA medicilor IMPOSTORI ajunge și în Prahova. Un bărbat acuză că un dentist FALS l-a tratat într-o clinică privată

ISTERIA medicilor IMPOSTORI ajunge și în Prahova. Un bărbat acuză că un dentist FALS l-a tratat într-o clinică privată
Publicat: 15/02/2019, 14:57

Tânărul din Prahova spune că, la o clinică privată din Vălenii de Munte, un medic fals i-a făcut lucrări și este hotărât să depună plângere penală.

„Urmează astăzi (vineri n.r.) cu avocatul să formulăm o plângere penală pentru înșelăciune, în primul rând. El efectiv a participat cu celălalt medic la toată lucrarea făcută, a pus coronițe, a lucrat pe canal. Punea mâna, nu doar asista. Unui alt vecin i-a făcut toată lucrarea, i-a făcut implant și a atins un nerv. Și sunt și alții. El de 6 – 7 ani face pe doctorul. În spatele altor medici. Lucrează ca orice alt medic, are clientela lui”, a declarat bărbatul pentru MEDIAFAX.

Pacientul spune că a avut ceva bănuieli și a căutat pe Internet.

„Am intrat la bănuieli după ce am văzut că nu este afișată diploma lui la intrare, era doar a celuilalt medic. Am intrat pe site la Colegiul Dentiștilor și nu l-am găsit. În ultimii șase ani acest domn a făcut avere. Figurează pe un site din Republica Moldova drept tehnician”, a precizat tânărul.

Reprezentanții Poliției Prahova au declarat, pentru MEDIAFAX, că s-a luat legătura cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte și se fac verificări pentru exercitarea fără drept a unui profesii.

La rândul său, George Paul Prajea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, a declarat că inițal orice dosar se deschide in rem, adică asupra faptei, ulterior în urma cercetărilor fiind cercetată și vreo persoană.

Numărul impostorilor camuflați în sistemul medical românesc depășește imaginația. Zilnic, apar noi dezvăluiri despre oameni fără diplome, parafe sau studii de specialitate, a căror incompetență pune în pericol viețile pacienților.

Zidarul-Dentist din Ilfov

Cazul parcagiului italian cu opt clase care își făcea reclamă de mare chirurg estetician pe Facebook și opera de luni de zile în două clinici din București a deschis Cutia Pandorei. Un zidar de 50 de ani, tot doar cu 8 clase absolvite, este dentistul comunei Gruiu, județul Ilfov. Surprinzător, se pare că ar avea „mână ușoară”, deoarece localnicii se declară mulțumiți de felul în care le scoate măselele cariate. Poliția însă i-a deschis dosar penal, după ce Colegiul Medicilor Dentiști a confirmat că nu are dreptul de a profesa.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, este de meseriezidarși – la fel ca în cazul parcagiului italian care făcea operații estetice în București – nu are decâtopt clase. Căsătorit cu un medic stomatolog, Costel Sandu a tras cu ochiul la ce face soția și s-a apucat să-și trateze vecinii. Deși știu că nu-i dentist, pacienții s-au declarat mulțumiți de serviciile prestate și chiar l-au lăudat că, la vârsta lui, s-ar fi apucat să facă un curs de asistent medical.

Diploma falsului medic de la Spitalul Ilfov, fabricată din cea a unui absolvent de jurnalistică

După 10 ani în care s-au făcut că nu observă falsurile evidente din actele în baza cărora o femeie lucra ca „medic voluntar” la Spitalul de Urgență Ilfov, odată cu declanșarea scandalului pornit de la parcagiul italian care opera fără probleme în clinici de chirurgie estetică din București, s-au trezit și autoritățile. Desigur, toți se spală pe mâini și pasează responsabilitatea spre altcineva.

„Am în față contractul de voluntariat încheiat de doamna Bîrsan cu Spitalul Județean de Urgență Ilfov, în12 martie 2018, contract semnat de un consilier juridic care probabil nu știa că în 2014, 24 iunie, a fost aprobată o lege, 78, carereglementeazăactivitatea de voluntariat în România,” declară ministrul Sănătății Sorina Pintea. „Am declarat public că, în sistemul public de sănătate,nu pot fi angajați medici falși. Îmi susțin această afirmație, bazată pe ordinul 869/2015, care prevede ca la înscrierea pentru concurs, un medic trebuie să facă o cerere, să depună o copie certificată dupădiplomade licență, o copie a certificatului de membru a organizației profesioanle cu viza în curs, o dovadă că nu a fost sancționat, în profesia efectuată, un cazier judiciar, un certificat medical, o copie a actului de identitate.”

După ce jurnaliștii au descoperit că Raluca Bîrsan lucra ilegalde 10 anica medic voluntar la Spitalul de Urgență Ilfov, reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut plângere penală la parchet. „Cred că esteobligatoriusă cunoaștem adevărul și de aceea, având un membru în Consiliul de administrație a spitalului, care nu a fost invitat de vreo 6 luni la ședință, vom convocao ședință de urgentăpentru a ni se preciza exact care au fost termenii întocmirii ilegal a unui contract de voluntariat,” reacționează acum ministrul Sănătății.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București anunță că voluntara de la Spitalul Ilfovnu figureazăîn evidențele sale la studiile curriculare de licență sau master. De asemenea, nu a eliberatniciodatăodiplomăde licență pe numele Raluca Daniela Bîrsan.

Verificând numărul și seria documentului, reprezentanții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au descoperit că diploma depusă de femeie la spital a fost falsificată prin modificarea unui act original emis de instituție, pentru un absolvent care a terminat… jurnalistica.

„Diploma este emisă de noi,” anunță Teodor Boantă, purtător de cuvânt al ULBS. „Tânărul și-a dat licența la noi și și-a ridicat diploma personal.”

Anchetatorii urmează să stabilească cine a falsificat documentul, emis pe numele lui Constantin Alin Barbu și care este implicarea absolventului în această poveste. Pe originalul, emis în 2008, au fost modificate data emiterii (2012, în loc de 2008), durata studiile (6 ani, în loc de 4 ani), poza și datele personale. Doar seria și numărul au rămas cele originale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron