no author
Carmen Dumitrescu
3670 vizualizări 9 ian 2019

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Teleorman au prelevat probe din ouă de găină, provenind de la ferma avicolă aparţinând AT GROUP SA din localitatea Drăgăneşti Vlaşca dintr-un lot, având ca dată a ouatului 21.11.2018. Probele au fost expediate pentru analize de laborator, iar astfel s-a descoperit depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Fipronil.

"Ca urmare a primirii buletinului de analiză, care relevă depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus până la data acestui comunicat, sechestrarea unui număr de 4.200.000 de ouă, care vor fi dirijate la o unitate autorizată pentru a fi distruse,” anunţă DSVSA Teleorman.

Peste 4 milioane de OUĂ CONTAMINATE cu Fipronil

DSVSA Teleorman a declanşat o anchetă la ferma respectivă, pentru a stabili sursa contaminării cu Fipronil.

Neoficial, se pare că substanţa a fosti utilizată pentru îndepărtarea păduchilor la găini, fără să se anticipeze consecinţele. Insecticidul numit Fipronil este folosit, de regulă, pentru combaterea căpuşelor. Dacă este ingerată, substanţa poate rămâne mult timp în organism, iar efectele ei sunt devastatoare. Poate afecta ficatul, rinichii, tiroida şi sistemul nervos şi pot apărea chiar convulsii, avertizează specialiştii.
 
Foto: Hepta

 

Citește și: