Viorica Dăncilă vs Șerban Nicolae – bătaie pe „cele sfinte”

Viorica Dăncilă vs Șerban Nicolae - bătaie pe „cele sfinte
Publicat: 27/06/2019, 10:40

Cinevaul este liderul senatorilor social-democrați, Șerban Nicolae, iar baricada se numește „îndepărtarea lui Mugur Isărescu de la guvernarea BNR”.

Șerban Nicolae e un potențial candidat la președinția României, fără îndoială unul dintre competitorii cu șanse în întrecerea internă din partid pentru desemnarea prezidențiabilului.

Evident, Nicolae știe sigur că-i vor crește, spectaculos, șansele să obțină acest statut, odată devenit lider al PSD. Dar, pentru asta, musai s-o învingi pe Dăncilă, sâmbătă, la Congres.

Adevărul e, însă, că o candidatură fără vână și fără cauză e o candidatură fără chichirez. Nu poți să apari tu, Nicolae, prietenul lui Dragnea, „ghiuleaua legată de piciorul partidului” și să zici, așa, netam-nesam, „am venit să mă bat cu Dăncilă pentru șefia partidului” – cu această „Genie-Duh Lămpii lui Aladdin”, posesoarea tuturor banilor de împărțit primarilor și baronilor locali, de la buget, șefa unui guvern care, iată, a performat în exercițiul președinției europene așa de tare, încât l-a lăsat bouche bee, până și pe impenetrabilul/intraductibilul în privința fixonomiei obrazului, Klaus Iohannis.

Și atunci, a apărut, din senin, ca o mană cerească, declarația de susținere a lui Mugur Isărescu, pentru încă un mandat la șefia BNR, a perechii de lideri ai coaliției PSD-ALDE, Dăncilă-Tăriceanu.

Și, de aici, Nicolae se opintește să împingă bulgărele la vale.

Dacă Dăncilă a anunțat că are de partea sa, pentru sâmbătă, femeile social-democrate, un număr important de filiale cu baronii aferenți, inclusiv pe șeful acestora, Marian Oprișan, Șerban Nicolae, omul care și-a anunțat candidatura la președinția PSD în ultimul moment, spune că-i are în spate pe toți senatorii social-democrați, pe care îi conduce, precum și pe toți cei care au votat partidul ca să facă ordine în țară până la capăt, întreagă această armată fiind împotriva celor declarate de Dăncilă, dar și împotriva candidaturii sale.

Mai mult, după ce liderul ALDE reîncepuse să se insinueze în partida pentru Cotroceni, împins de la spate de filialele partidului, care i-au cerut să revină asupra declarației de forfait, emisă după eșecul în alegeri, Nicolae a declarat că este absolut de acord ca ALDE, PSD și ProRomânia să susțină un candidat comun pentru președinția României, doar că acesta să fie, vezi bine, numai și numai din PSD.

De ce vrea Nicolae să candideze la toate șefiile disponibile? Iată: „Tot ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, m-a făcut să cred că este nevoie să intru și în această competiție, deși într-o primă judecată nu am vrut să candidez și la funcția de președinte al PSD și la nominalizarea din partea partidului pentru alegerile prezidențiale, considerând că în mod firesc, dacă partidul decide să fiu candidatul susținut pentru prezidențiale, întregul partid mă susține fără a avea și formal funcția de președinte. (…) Funcția de președinte al României implică (însă – n.a.) și funcția de comandat suprem al forțelor armate, suntem un stat membru la frontiera Alianței Nord-Atlantice și din acest punct de vedere trebuie gândite și responsabilitățile care vin pe acest plan, iar președintele României este reprezentantul statului. Parafrazând, coborând puțin nivelul, este ca porunca biblică: Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, să nu ai alți Dumnezei în afară de mine. România este țara mea, nu am altă țară în afară de România. Dacă România este pe primul plan, dacă România este înainte de toate, atunci bineînțeles că oricare dintre membrii PSD poate să își asume o asemenea responsabilitate, dar sunt diferențe între a face mai bine sau mai puțin bine acest lucru”.

Aici, la sfârșit, nu e foarte clar cine ar putea fi Domnul Dumnezeul nostru: țara, președintele Nicolae, Dumnezeu însuși, sau ceva…

Sper că se referă doar la România.

Indiferent, însă, cine va fi „ăl de sus”, după alegerile prezidențiale din toamna-iarna anului în curs, până atunci, Viorica Dăncilă face și (des)face jocurile de la Palatul Victoria.

Umblă vorba că premierul chiar ar fi amenințat, la partid, că-și va da demisia (odată cu guvernul), dacă nu se va alege președintele PSD. Iar dacă Vio își va da, acum, demisa, alt premier de la Stânga n-o să mai audă, atingă, pipăie, alianța PSD-ALDE-Victor Ponta, cât vor fi legislaturile următoare.

Cel mult, o să-l vadă pe Nicolae, la iarnă, în turul doi, cum se-nchină în față la Cotroceni.

Vedem, deci, sâmbătă, cine e mai tare: senatorii lui Șerban Nicolae sau partidul lui Dăncilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top