USR-ismul, țigările, decibelii și NU-ismul

USR-ismul, țigările, decibelii și NU-ismul
Publicat: 13/04/2018, 18:58

Acum, singurul de-acolo care mie-mi face sens și rost este Goțiu. Ecologist de-al meu, pe baricadele anti RGMC, de pe vremea când societatea civilă nu era făcută praf de ideologie si iacobinism isteric, Goțiu știu că e printre puținii care apără Mediul (cea mai mare problemă a secolului XXI) printre aleșii troglodiți și neamprostiți.

Că avem o Opoziție slabă, cu idei puține și fixe, o arată, numai să dăm un exemplu la întâmplare, moțiunea de simplă „Unde-i Centenarul nostru, tovarăși?” -prilej de afirmare a lui Gigel Știrbu, candidat „secret”, în mintea lui, la postul de ministru, unde deține titlul de ex -împotriva guvernului și a ministrului Culturii.Care, culmea ironiei, a stopat o mie de acțiuni festiviste cu folcloriști, mici și bere, venite din teritoriul clientelei de partid, bașca a mai venit și cu niște propuneri europene într-o chestiune care ne privește pe toți, mai puțin pe Președintele țării, românul care spune public cum că Unirea cu Basarabia nu este „fezabilă”.

Dar, că în cea mai tânără Opoziție a Parlamentului avem o fibră de NU-iști sadea, nu-mi imaginam. Una din cele mai mari probleme ale educației românești este NU-ismul. Generații de copii au în ADN-ul social acele „Nu ai voie să faci asta!” și „Cine (Nu) a făcut asta să iasă-n față!” pe care generații de părinți și educatori le-au săpat adânc în „conștiința civică” populară.

NU-ismul este, alături de invidia negativă(da, există și invidie pozitivă)și sindromul țapului ispășitor, unul dintre flagelurile înapoierii nostre congenitale. Avem o pasiune a interdicției cum numai părinții noștri, trăiți in comunism, o pot clama ca marcă înregistrată.

Societatea românească este bolnavă, manifestă acel sindrom de stres post-traumatic în preocuparea ei pentru ce NU este voie să facem.

Că USR-ul este un partid fără doctrină și ideologie nu mai e de mult un secret și nici nu e o tragedie. Eu mă regăsesc și în stânga, și în dreapta. În același timp, în serie și-n paralel.

Că tinerii din „grădinița iacobină” nu sunt in stare să livreze un draft de proiect de țară pe domeniile esențiale (Educație, Sănătate, Cultură, Antreprenoriat și Mediu), nici asta nu ar fi un mare defect pentru niște începători.

Că sunt lipsiți de orice fel de aparat critic la derapajele anticonstituționale ale „statului paralel”, să zicem că așa au apucat ei, maică, să se taberizeze în gherila asta româno-română.

Că votează împotriva a orice vine dinspre putere, fie bun, fie rău, este în media conștiinței politice poporaniste: „de ce să facă ăsta prost, ce pot eu să fac prost, după ce-l dau jos pă prostu` ăsta?”

Dar că s-au apucat să facă proiecte de legi impotriva sunetelor din case și a fumului de țigară electronică în spații publice, asta mi se pare deja mai mult decât neprofesionalism și inadecvare politică, ci intră deja la categoria voluptăți tâmpite și politică cu perversiuni prelungite.

Iar dacă luăm definiția clasică a lui Bismarck, cum că „Politica este arta posibilului”, atunci USR-ul este acel partid politic care face din imposibil o artă.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în...
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului