Oameni noi, metehne vechi. Cum vor ajunge pesediștii la pușcărie

Oameni noi, metehne vechi. Cum vor ajunge pesediștii la pușcărie
Publicat: 27/01/2019, 14:58

Avem un prim rezultat al campaniei Oameni noi în politică: Andrei Caramitru. Proaspăt intrat în Uniunea Salvați România direct pe poziția de consilier al președintelui Dan Barna*,fiul cel mare al cunoscutului actor, revoluționar și om politic Ion Caramitru (membru FSN, CDR și PNȚ), a decis că lucrurile trebuie să se miște rapid în construirea carierei sale politice așa că, în mai puțin de o săptămână, a reușit să stârnească valuri, unele de simpatie, altele de îngrijorare și aversiune în comentariile din mediul online, o bulă destul de mare, constituită din simpatizanți, protestatari, mediul jurnalistic și ‘influenceri’ ce urmăresc evoluția partidului.

După ce luni, 21 ianuarie, alături de președintele USR a fost prezentat ca o mare ‘achiziție’: antreprenor și unul din cei mai cunoscuți consultanți economici români, cu experiență de peste 20 de ani la nivel internațional – vineri, 25 ianuarie, tânărul politician a îmbrăcat haina discursului populist – extremist românesc, ce aduce aminte de ieșirile necontrolate ale fostului lider PRM Corneliu Vadim Tudor sau de figuri controversate din ziua de azi, prin declarații și gesturi, precum fostul PRM-ist și actual PSD-ist Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu, cunoscut publicului și ca „deputatul mitralieră” sau de ieșirile deputatului PNL Florin Roman. Caramitru a publicat pe pagina personală de Facebook -entuziasmat, probabil, de evenimentele personale/ ascensiunea politică din ultimele zile – un text cu accente nervoase, ușor isterice și amenințătoare la adresa guvernării PSD:

Înțeleg ca PSD vrea sa dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstituțional) – ca să anuleze procese judecate în trecut și să scape de condamnări date deja.

Vreau sa le zic clar: nu va jucați cu focul! Dacă așa ceva devine posibil și acceptat ca fiind constituțional – de ce nu am da și noi un OUG retroactiv în prima zi de guvernare care sa anuleze tot ce ați făcut voi și să vă și arunce în pușcărie imediat pe toți? Ce ne-ar împiedica dacă există precedent? Și de ce nu am face asta ÎNAINTE de a alinia toată legislația cu recomandările MCV si ale Comisiei de la Veneția ? Așa scăpăm și de voi și rezolvăm și toată legislația juridică rapid (că nu o să mai aibă cine să o blocheze – veți fi toți la Rahova și Jilava).

Așa că gândiți-vă bine ce faceți !!!!!

În măsura în care a fost prezentat ca un viitor lider politic, dar foarte puțin cunoscut (spre deloc) de către publicul din România – Andrei Caramitru se pare că a reușit ce alți tineri construiesc în ani de voluntariat ca membri în partide: să-și creeze o imagine publică efervescentă. Dar nu prin muncă (participarea la strângere de semnături pentru campaniile partidului sau întâlnirile cu posibilii votanți), ci printr-o ieșire violentă, cu un text compus parcă la o bere, târziu în noapte cu Codrin Ștefănescu.

Textul pare că ascunde un scenariu machiavelic: în cazul în care USR va câștiga viitoarele alegeri, PSD-ul va trebui trimis la pușcărie, dacă va continua așa (o mișcare de tipul Erdogan în Turcia), indiferent de instrumentele politice folosite, poate chiar cu cele ale „inamicului” și chiar cu riscul călcării în picioare a valorilor și principiilor europene pe care le invocă acum USR la nivel de program politic.

Scenariul (viziunea) propus se încheie ca un thriller adevărat – după măcel, revenirea la un tempo normal, controlabil, în termeni acceptabili europeni.

Și nu se oprește la textul de mai sus. Criticat de unii prieteni virtuali, într-un alt comentariu la postarea de mai sus, conchide: „Trebuie să câștigăm alegerile sau – dacă le măsluiesc și le fură masiv – să le dăm foc.

Conștient sau mai degrabă nu, Caramitru reușește rapid să pară nu doar un politician providențial fals, dar și să întărească curentul extremist latent din jurul partidului. Dacă acest individ, cu al său discurs, reprezintă unul din rezultatele campaniei Oameni noi în politică, atunci o astfel de „politică” nu arată decât slaba cultură democratică în rândul unora dintre membri USR.

Și poate, așa cum fumătorii sunt înștiințați pe pachetele de tutun că vicul lor dăunează grav sănătății, tot așa, și la intrarea în sediul USR ar trebui să existe un mesaj destinat (nu numai) noilor veniți: ura politică dăunează grav sănătății (personale, dar și a partidului)!

P.S. Până în acest moment, Dan Barna nu a avut nicio reacție la ieșirile noului consilier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală