Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
2496 vizualizări 22 nov 2018

O idee foarte bună, prin care sediul central din Kiseleff, sediile baronatelor locale, numite generic ”filiale PSD”, toată flota de limuzine, autocare, până şi steagurile - unul la 10 oameni - şi lozincile - una la 100 de marionete - ar putea trece simplu şi legal în proprietatea statului. Ca să nu mai vorbim de fondurile faraonice, niciodată controlate, ale partidului. Cine vrei să le controleze? Băiatul Veoricăi de la Curtea de Conturi?

Bineînţeles că totul trebuie făcut legal, ca la carte. Dar de aspectul acesta se pot ocupa cu ambiţie personală jurişti şi magistraţi valoroşi, folosiţi acum pe post de preş de către Partidul cu sediul neoficial în Teleorman. Judeţul ăsta seamănă perfect cu o scenă din filmul ”Alien”. E cuibul unde eclozează ouăle Caracatiţei Social-Democrate.

Iar decizia de scoatere în afara legii se poate lua fain-frumos în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, pe motivul absolut adevărat că gruparea infracţională, mascată drept ”partid”, a abdicat de la valorile democratice, româneşti şi europene. Cică pe mâinile ridicate, cu degetul mijlociu în aer, intră mai uşor cătuşele, tovarăşu Iordacov.

Pariu că la un referendum cu întrebarea - clară de astă dată: ”Sunteţi de acord cu dizolvarea PSD? ”, lumea o să iasă din casă? Chiar dacă o să fie doar jumătate de zi de vot, nu un weekend întreg.

19 milioane jumătate minus 3 jumate, dacă or mai fi şi alea de simpatizanţi PSD, ar fi un motiv bun de scoaterea în afara legii a celor care ne-au vândut viitorul, pe miliarde de euro împrumut, daţi pe pomeni şi contracte directe. E un motiv suficient că aţi gonit românii din ţara lor, le-aţi vândut la fiare vechi industria, aţi vândut străinilor pământul arabil, apa, pădurile, curentul şi gazele? PSD-ul şi aliaţii lor cu care au ”coabitat” la împărţit ciolanul: UDMR, PD, UNPR, ALDE şi alte PSD-uri mascate.

Cine credeţi că ar spune ceva în Europa, în afara de partidele extremiste din Ungaria, Polonia, prietenii lor din Rusia şi consultanţii lui Netanyahu, dacă s-ar reinstaura statul de drept în România? În fond, toate partidele Parlamentului European au votat rezoluţia pentru sprijinul statului român de drept, nu?

Scandalul ar izbucni aici, unde PSD controlează ca o caracatiţă toate păturile sociale, toate instituţiile statului şi toate forţele armate.

Exact ca PCR, nu? S-a mai putut o dată, deci.

Ce scenariu şocant! E ca în filmele science-fiction, în care într-o bună zi, dispare brusc o parte din populaţie, lăsând doar hainele în urmă. Aici n-ar trebui să dispară nimeni, în afară de seceră şi ciocan. Scuze, mereu confund: cei trei trandafiri. Mă derutează fondul roşu.

Puteţi să continuaţi la liber scenariul: urmează, normal, anticipate. Au voie sau nu să mai candideze membrii unei grupări ilegale? Pot fi sau nu primiţi în alte partide? Se pot regrupa şi pot obţine sau nu la timp pentru alegeri înregistrarea noului partid? Mai sunt ţinuţi sau nu pe posturi de şefi, directori de şcoli, funcţionari şi de peste tot, persoanele care simpatizează cu o formaţiune ilegală?

Ce mai contează?

Vă daţi seama ce răsărit frumos şi liber ar fi în prima zi fără PSD?

 

Citește și: