Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
1062 vizualizări 8 nov 2018

Culmea e că Poliţia, în loc să mototolească şi să arunce la gunoi plângerea celor 13 parlamentari care irosesc banii poporului şi timpul de lucru pentru a face petiţii absurde, l-a chemat pe şeful agenţiei la secţie, să dea explicaţii.

Alo, Poliţia? Pe George Orwell de ce nu l-aţi chemat? Cum cine e Orwell George, buletinul, permisul şi talonul? Ăla care a scris 1984, despre regimul utopic al unui dictator, Big Brother, care urmărea tot ce mişcă în ţara lui fictivă.

Şi cum de nu i-aţi chemat pe cei de la HBO, care au difuzat Povestea Slujitoarei? Film ce promovează sclavagismul mai rău ca la Berevoieşti. Ce fel de vigilenţă dezvoltăm noi aicea, bey, comisare?

Serios acum, aş face o plângere la Poliţie, împreună cu alte 13 milioane de cetăţeni, cărora li s-au furat din impozite 43 de milioane de euro pentru organizarea unui referendum la care nu s-au dus decât cei 13 parlamentari, plus câţiva alegători păcăliţi că se dă ceva. Tăticii Referendumului. Sau Daddy.

Asta da, plângere! Aş face o altă plângere împotriva afişelor şi a bannerelor mincinoase, care ne minţeau că doi homosexuali o să ne ia copiii, dacă nu ieşim din case. Ştiţi câţi n-au mai ieşit din case de atunci? În afară de zilele când merg să-şi ia ajutoarele sociale. Asta da, plângere!

Aş face o plângere împotriva celor 13 parlamentari care nu fac o plângere împotriva celor câteva sute de colegi parlamentari care merg bine mersi la serviciu, dacă merg, în Casa Poporului, deşi au dosare penale şi unii sunt condamnaţi definitiv. Păi, ăsta e exemplu cetăţenesc, domnilor poliţişti? Voi vă chinuiţi să îi aduceţi la judecată, sunt condamnaţi şi tot ei vă irosesc timpul preţios, în care abia prididiţi să urmăriţi recidiviştii eliberaţi de Tudorel? Tudorel Toader zis şi Viceversa! Nu e Augustin, e Cristian Lazăr. Şi viţăvercea, coane Fănică!

Încă ceva. Plângerea celor 13 pierde-vară, timp şi bani a fost adresată Direcţiei pentru Investigaţii Criminale. Tare mi-e mie că acest nucleu dubios de parlamentari face treaba asta ca să distragă atenţia Direcţiei de la o altă cercetare. Cum care? Păi, cu ce credeţi că se ocupă acest departament, concentrând toate resursele disponibile? Cu cazul răsunător al celor 4 asasini plătiţi să se cazeze la Athenee Palace şi să-l ucidă  cu sânge rece (AB 4), nemilos şi iremediabil pe cel mai iubit fiu al poporului PSD, domnul Liviu. Acesta a fost mitraliat, aruncat în aer, otrăvit şi s-a sinucis din cauza chinurilor suferite din partea celor 4 asasini. Ah, staţi că v-am dezvăluit din greşeală scenariul meu pentru  un thriller utopic, numit ”Copiii lui Soros”! Sper să nu mă cheme la Secţie, că sunt ocupat cu radioul, Cocoştirile şi mai scriu şi la Gândul.

Dacă mă întrebaţi pe mine (folosesc formula asta deoarece nu mă întreabă nimeni nimic), eu cred că ar trebui să le ardeţi câte-o amendă celor 13 parlamentari care - după părerea mea umilă - cred că iau ceva bani de la producătorii filmului ”Povestea slujitoarei” şi de fapt, plângerea asta e reclamă mascată. Nu m-ar mira să le fi intrat în cont bani americani, n-ar fi prima oară când un grup infracţional organizat în Parlament face lobby ilegal.

 

Citește și: