Mai avem nevoie și de iarbă!

Mai avem nevoie și de iarbă!
Publicat: 07/10/2018, 10:51

Ultima dată mi-au găsit niște pietre la rinichi. Am fost foarte ofticat, că voiam să mă dispensez de unul din ei, ca să-mi iau bilete la concertul Metallica. Dar acum, cu pietre în el, i-a scăzut prețul, de îmi ajunge doar pentru un loc la Boney M, la Sala Palatului. Am înțeles c-o să cânte pentru generațiile nostalgice, Boney M, dar pe turația 33, ca la pick-up, nu pe 45, că se descleiază electoratul Antenei 3.

Așa, am dat cu bere puternic pentru pietricele, și dacă mai rămâne vreuna întreagă, aștept următorul frig, să stau cu spatele sprijinit de un calorifer de la RADET. Sigur îmi crapă piatra, crăpa-iar capul caprei vecinului.

M-am tot gândit eu, mă nene, de la ce mi s-o trage starea asta de bine? Că altădată ieșeam pe stradă și mă intoxicam instant cu noxe din trafic. Chiar am fost la fântâni la Unirea, la alea șmechere de 9 milioane de euro, i-am dus pe copii să vadă jocurile de apă și lumini, dar nu mergeau. Cred că au ieșit din garanție, ceva. Doar un jet d-ăla pișăcios m-a stropit, că bătea vântul și atunci am rămas cu pete pe față, în stratul de gudron. Chiar mi-a zis fii-miu, Andrei: „Uite, tati, ești pe invers!” S-a uitat toată lumea la mine, câțiva cetățeni responsabili și patrioți chiar erau gata să-mi adopte copiii cu forța, noroc că ăla micu’ a precizat: ești pe invers ca damalțienii, ești negru cu pete albe!

D-astea ziceam că-s bune, totuși, fântânile nemergătoare ale Găbiței: măcar te deconcesionezi la față de noxe, cum ar zice Veorica.

Până la urmă mi-am dat seama de unde era starea asta de bine: de la iarbă! Nu, nu fumez așa ceva, stați liniștiți! De la iarba pusă de primarul Sectorului 5 între liniile de tramvai. Probabil, i-au mai rămas ceva bani netocați până la sfârșitul anului, și-a făcut o șmecherie… ăsta… o inginerie… ăăăă, agronomie și ne-a aruncat mochetă de gazon pe terasament. Chiar vreo trei tramvaie s-au și oprit din cauza asta, că au luat gazonul tăvălug. Asta până s-o prinde, că după aia, singura frică mi-e să nu facă mușuroaie, cârtițele. Vă dați seama ce horror trebuie să fie, să scoată cârtița capul afară și s-o ia tramvaiul din plin?

Cică, zice pe site-ul Primăriei 5, gazonul a fost pus pentru calmarea psihicului uman. Dacă mă mai calmez mult, pot să mă pună și pe mine dedesubt, la loc cu verdeață. Că ultima dată mi-a crescut tensiunea la Zilele Sectorului 5. M-am și dus să-mi fac un computer-holograf, adică tomograf, dar mi-au spus că buba e la capul primarului.

41 de euro metrul pătrat de gazon, deși pe site-ul firmei care l-a pus costă doar 3,5 euro. Probabil a crescut prețul că l-a plantat în forma de sigla de la Louis Vuitton, cred. 9,4 milioane de lei a costat gazonul. Da, mă, dar cică iarba ajută la modelarea extremelor temperaturilor diurne., scrie la Primărie. Adică atunci când e foarte cald, deci peste un an, gazonul o să răcorească sectorul. Chiar mă gândesc să-mi scot la vânzare aerul condiționat. Dau banii aiurea pe curent, când pot să-mi iau un șezlong să stau în stație, lângă gazon!

Și mai ajută – zice Florea – la sporirea umidității relative a aerului. Corect. Mai ales dacă o să meargă câinii bagabonzi din sector să facă pipi la iarbă verde. Și cică îmbogățește atmosfera cu oxigen. O îmbogățește, dar trebuie să stai cu nasul lipit de iarbă, că mai sus sunt țevile de eșapament de la milioanele de mașini.

Dar cel mai tare mi se pare ultimul motiv de sifonarea… de așezare a gazonului: oferă confort optic și reducerea stării de oboseală prin înlăturarea monotoniei.

Da, băi Florea, tu chiar ai dreptate: poate acolo unde ar trebui tu să te duci, după ancheta DNA, o să-ți pună ăia gazon pe jos, Nu mult, doar vreo 4 metri pătrați.

Mai avem nevoie și de iarbă!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată