Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
2498 vizualizări 24 nov 2018

Dar cu cine, frate? Cu Ludovic, Regele Soare-Apune? Omul a ieşit la interval cu afirmaţii gen: ”Fifor stă ca un fazan jumulit, împuşcat, dar nu prea tare”, ”papagalul zilei”, ”PSD e un izvor nesecat de maimuţe şi de proşti”.

Practic, şeful Opoziţiei şi cel al Puterii sunt cam de acelaşi calibru: unul vorbeşte despre şobolani, altul despre maimuţe. Doar că Dragnea ştie să jongleze cu bananele, ca să-şi convingă ceata să-l urmeze.

Ştiu că l-a citat pe Ţuţuianu, care a făcut dezvăluiri despre originea speciilor din partid, dar lumea a uitat  de maimuţele lui Ţuţuianu. Lumea crede că tu i-ai jignit pe pesedei.

Chiar dacă PSD ar fi un izvor nesecat de maimuţe şi proşti (dar nu cred că e nesecat, sunt aceleaşi exemplare, rotite pe post), dacă vrei să smulgi ceva din electoratul roşu, nu le spui oamenilor că sunt proşti. Asta o ştiu şi ei, în sinea lor, dar se ambiţionează să se voteze între ei, că se aseamănă. Unul cu idei revoluţionare îi sperie.

Poţi să le spui, de exemplu, că aşa cum îşi schimbă de des oamenii în Guvern, aşa pot să schimbe oricând şi legile de creştere a pensiilor şi salariilor şi să se revină la cea a fost sau chiar să mai taie din ele, mai ales că se apropie criza financiară şi nu mai sunt bani. Pe votantul roşu îl interesează strict buzunarul propriu, nicidecum investiţii publice în autostrăzi, spitale şi şcoli.

Poţi să-i spui că i-ai văzut pe liderii PSD lejer îmbrăcaţi, la şedinţa din căldura Parlamentului, în timp ce elevii din şcolile gălăţene îngheaţă de frig în clase sau au şcolile închise sub înaltul patronaj al Ecaterinei Andronescu.

Poţi să le spui că nomenclaturii PSD îi pasă mai mult de cum s-o dea pe Firea afară, decât că drumurile sunt închise de viscol în ţară şi dacă mai ninge, n-o să-i mai aprovizioneze nimeni pe votanţii din sate. O să rămână şi fără pâine şi fără băutură la birt. Sperie-i, Ludovice, cu ce-i doare!

Nu-l face papagal pe Fifor, că aşa nu ţi-l atragi de partea ta la o moţiune de cenzură contra cabinetului analfabetei. Un politician deştept începea deja cu telefoanele şi discuţiile de salon cu nemulţumiţii din PSD. Chiar dacă nu intra disidenţii în PNL, aşa se cultivă o facţiune favorabilă ţie din partidul opus.

Ia-l pe ex-ministrul Andruşcă deoparte şi spune-i că liberalii o să-l ajute, o să dea nişte facilităţi la vulcanizări.

Aici am glumit. La câtă inteligenţă emană, pe Andruşcă n-are rost să-l momeşti. Şi nici nu mi-aş fi schimbat roţile de iarnă vreodată la el, că uită să strângă prezoanele.

Dar cea mai tare mişcare, Ludovice, ar fi fost să te duci cu zăhărelul pe la madam Firea. Fata e ranchiunoasă, o să poarte pică la nesfârşit reţelei Teleorman. Eu, dacă aş fi fost şeful Opoziţiei, i-aş fi promis Găbiţei candidatura liberală la preşedinţia României. Îi mânca cu fulgi cu tot pe pesedei. Până la alegeri, o spălai, o pieptănai, o îmbrăcai decent, fără roz şi volănaşe şi îţi garantez că aveai din nou preşedinte la alegerile viitoare.

Cum ce faci cu Iohannis? Nimic. S-a deschis o nouă pârtie de schi prin Vâlcea, ar putea fi interesat de aşa ceva. Că şansele pentru alt mandat e clar că nu-l mai coafează. Prea validează guvernele lui Dragnea pe bandă rulantă.

Şi apoi, Ludovice, Firea chiar merită să ne fie preşedinte. Scăpăm de ea la Capitală şi devine şi un avertisment de pedeapsă divină pentru întreaga Românie.

 

Citește și: