Divide et impera. Trei ani de la incendiul din Colectiv

Divide et impera. Trei ani de la incendiul din Colectiv
Publicat: 30/10/2018, 14:37

Despre mizeria, la propriu și la figurat, din ceea ce numim ironic Ministerul Sănătății n-are rost să mai vorbim. E prima care a mărit numărul de victime din Colectiv și prima care ne-a făcut de rușine prin spitalele din lumea civilizată.

În schimb, Justiția avea șansa să dovedească că e a treia putere în stat. Că poate oferi un proces corect, rapid și exemplar. Dar infecțiile de pe holurile spitalelor par că au cuprins și sălile de judecată. Când judecătorul ridică ciocănelul să anunțe sentința, vezi parcă cum atârnă de el, până la masa de tribunal, un șir de paraziți încârligați, de viermi politici colcăind rânjit.

După 3 ani de dat din colț în colț, de pasat responsabilități și dezinteres înjositor, iată că procesul Colectiv se reia de la zero. Exact de la ceea ce a ajuns Justiția: un mare Zero. Barat.

În primul rând, că nu e posibil ca un proces să fie condiționat de un om. Se întâmplă exact ca în procesele „înaltelor” oficialități române: un judecător se pensionează și toată parodia de proces se reia. E ca și cum, în plină operație de apendicită, un medic își dă jos masca, își scoate mănușile și anunță că a intrat în vacanță. Să vină altul să caute apendicele.

Vina aparține în primul rând proaspătului judecător pensionat: de ce te bagi într-un proces pe care știi foarte bine că n-o să-l duci până la capăt, pe motiv de relaxare? Așa ați învățat pe băncile Dreptului? Că în timp ce judecă, Zeița Dreptății își smulge legătura de la ochi, aruncă balanța cât colo și fuge la piscină?

După care, nu știu câți judecători se dau la o parte, refuză să ia dosarul procesului. Cum ar fi, pentru fiecare refuz d-ăsta, să vi se refuze și vouă dreptul la pensiile alea babane?

Ceea ce a ajuns Justiția în 2018 este absolut numai vina magistraților din „A Treia Putere în Stat”. E vina voastră că un Tudorel Toader, eminent profesor și dascăl, prezidente de comitete și comiții – sau „vomiții” – nu e decât un preș pe care infractorii dovediți își șterg pantofii cumpărați în Italia. 1.500 de magistrați se revoltă că unul de-al lor vrea să-l dea jos tot pe unul de-al lor, întâmplător șef la Parchetul General. Chiar așa, un singur om poate „ievalua” de capul lui pe oricine i se pune pata? Sau îi vine ordinul. Atunci, ceva e greșit în sistemul justițiar.

Cum se face că – de la venirea acestui păcălici care postează pe facebook afirmații care „se șterg peste o oră” – toate organismele Justiției s-au învrăjbit între ele? CSM-ul e de o părere, Ministerul de alta, DNA-ul de a treia și judecătorii pleacă în vacanță, fără să le pese? Divide et impera, nu-i așa, Liviule? Sub ce conducere înțeleaptă, grefierii au mai ieșit pe treptele Tribunalelor să-și ceară banii? Sub ce conducere, plină de medalii și merite, unul care anunță că vrea să se facă notar batjocorește public pe o colegă de meserie, care a înfundat mulți corupți? Cu bubele ei cu tot.

Că cu bubele lui de notar aspirant, n-a mai intrat nimeni important la zdup, ba chiar au ieșit recidiviști grei, în 2 ani de pesedism militant. 10 la un steag, 100 la o lozincă, tovarăși!

Dacă te crezi Zeița Themis, de ce ai nevoie, Tudorele, de bodyguarzi la ușa bisericii, unde se cunună fiul lui Dumnezeul și al tăticului său pământean? Care i-a pregătit un post călduț la Iași, dar ăl cu chelia mai mică n-a reușit la examen și a rămas tot notar la Răchițeni.

Varză ai făcut Justiția Română, domnule ministru! O să fii ținut minte nu drept cel care a rezolvat procesul Colectiv, ci drept „aproape notarul” care-și „ievalua” colegii și-i dădea afară, ca să aibă infractorii unde să-și facă nevoia mică: „iexact” în talgerele balanței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată