Demisia de onoare. Varianta Ogrezeni, Giurgiu

Demisia de onoare. Varianta Ogrezeni, Giurgiu
Publicat: 23/07/2018, 13:02
Actualizat: 25/09/2018, 06:20

V-am zis că vreau să scriu scenariul unui film de acțiune? De fapt, e mai mult o tragi-comedie. În rolul principal e un primar pesedeu din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu, Jean Jipa, pe numele și prenumele lui. Băi, băiatule, omul ăsta a trăit o dramă destul de obișnuită în cinematografia noastră politică: a luat 3 ani cu suspendare pentru delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu. Și aici intervine elementul neașteptat: a fost răpit de extratereștri care l-au obligat să-și scrie demisia de onoare.

Oameni de neînlocuit

Scuze, ăsta e alt subiect de film. Deci, și-a dat demisia de onoare, scrisă, pe care a depus-o și la Prefectura Giurgiu și la Consiliul local Ogrezeni. Booon! Un final senzațional, aș zice, în contextul în care toate filmele cu delapidări și băgat mâna până-n cot în banii altora, se încheie la noi cu o crasă nepăsare și o nesimțire vecină cu pesta porcină. Practic, colcăie viața publică din România de oameni de neînlocuit, chiar dacă sunt ultimii în măsură să ocupe funcții de conducere și să dea lecții oamenilor cinstiți. Bine, ei cred oricum că toată lumea li se aseamănă: hoață, șmecheră și profitoare.

Jos pălăria, Jenică!

Revenind însă la Jenică al nostru, în demisia de onoare chiar declara, citez: „oamenii ce compun societatea nu merită să fie conduși și reprezentați de persoane ce au calitatea de condamnați pentru infracțiuni grave”. Bine, băi băiatule, jos pălăria! Venind de la un primar PSD declarația asta e uluitoare. Când România e condusă și reprezentată cu mult tupeu de un dublu condamnat.

Dar! Daaar. Ce credeți că se-ntâmplă? Răsturnare incredibilă de situație, lumea încremenește pe scaune la cinematograf: Jenică, doamnelor și domnilor, își retrage demisia de onoare! Șoc, groază, senzațional! Iată ce scrijelește Jenică într-un cutremurător comunicat ogrezean: lacrimile, tristețea voastră purtată în tăcere și dorința de a rămâne în continuare alături de nevoile tuturor, cuvintele pe care mi le-ați adresat personal la domiciliu, cât și pe stradă, mesajele transmise din om în om și prin celelalte căi de comunicare, au creat un climat de natură sufletească și psihologică, favorabil revenirii asupra demisiei de onoare!

Ete, fleoșc!

Lacrimile cristaline

Aici bag colona sonoră: lacrimile cristaline, ce le-am vărsat pentru tine, pentru tine draga mea, pentru fericirea ta. Parara ram! Generic! Formația, nu genericul de film.

Ce vorbești, dom’le? Acum înțeleg eu de ce Dragnea nu și-a dat demisia de onoare, să plece odată acasă, să-și răsfoiască sentințele. Datorită tristeții purtate în tăcere și a climatului de natură sufletească și psihologică de natură.

Așa e, pe bune că așa e! Imediat după condamnarea pentru furt din banii copiilor săraci, lumea a început în România să umble tristă în tăcere creeând un climat de natură sufletească, dar mai ales meteorologică, de natură să ne plouă două luni de vară!

Du-te, băă, că-mi strici pelicula! Îmi mucegăiește filmul de la umezeala lacrimilor! Aici bag scene unde lumea se târăște pe stradă, în Ogrezeni, își rupe hainele de suferință în intersecții – or fi intersecții în Ogrezeni? – și plângând zi și noapte, bate pe rând la ușa lui Jenică, cerându-i să nu plece, mai sfâșietor decât Rose a lui Leo di Caprio după scufundarea Titanicului? Jack, Jack, come back, Jack!

Rup cu filmul ăsta,vă garantez! Știu și cine să joace rolul lui Liviu… ăsta… Jenică! Un actor complet, de dramă, credibil. Mister Bean!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații