Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
2661 vizualizări 29 nov 2018

Şi totuşi, cred că NU trebuie să le întoarcem spatele. Nu de ziua Unirii. Asta ar vrea cei care ne-au dezbinat, baieţii cu preşedinte de onoare şcolit la Moscova şi cu consultanţi la Zidul Plângerii. Asta îşi doresc cu ardoare cei care au comandat represiunea brutală din 10 august, lovitură militară împotriva civililor, gândită demult în laboratoarele paralele sau perpendiculare. Asta vor cei şi care-şi aruncă, în mod laş, pisica moartă a răspunderii, de la Ministerul de Interne la Prefectură. De puţit, put ambele instituţii.

Ca să spună triumfător după aceea: priviţi, oamenii lui Soros, care îşi doresc disoluţia autorităţii în stat şi înfierarea jandarmilor, garanţii statului de drept! De ce să nu fim, măcar acum, cu o mutare înaintea lor? Staţi demni cu faţa spre trupele de jandarmi, dar nu-i aplaudaţi şi nici nu vă lăsaţi copiii să fluture tricolorul când trec ei.

Instituţia Jandarmeriei e compromisă mai ceva decât jurământul de fidelitate al lui Tăriceanu la altar. Nu sunt absolut deloc garantul statului de drept, ci doar ai infractorilor care s-au căţărat pe morţii din Colectiv ca să acapareze puterea. Sub pretextul ”apărării” unei clădiri goale, exact ca mintea premierului fugit ca Ceauşescu în Iran şi cu ministrul Internelor ascuns pe sub birouri în alte clădiri, ţestoasele aranjate în formaţie de strumbahnfuhrerul-eşarfă de mătase, au reuşit să-şi depăşească în penibilitate înaintaşii capturaţi de ţăranii de la Costeşti. Să-ţi gazezi părinţii, fraţii, mamele, vecinii şi prietenii, să baţi trecători neajutoraţi, turişti străini şi invalizi, să arestezi jurnalişti străini spre revolta Europei, dar mai ales să nu fii în stare să izolezi 12 elemente turbulente, ba să-ţi şi abandonezi colegele în mâna duşmanilor - care, ce să vezi? le-au apărat! - asta te descalifică pe veci ca instituţie.

Că au fost minţiţi de nişte nemernici că au colegi morţi, asta face parte din vechiul arsenal testat cu succes de predecesorii PSD-ului, FSN, la Revoluţie. Şi de cine sunt apăraţi? Exact de membrii vechiului partid, ascunşi în '89 sub mese, prin apartamente în blocurile comuniste, aşteptând ca laşii, cu urechea la televizor, dacă pleacă sau se întoarce Ceauşescu. Dacă se întorcea, erau primii care înfierau în şedinţe muncitoreşti elementili agenturilor. Acum sunt cei care - de frică să nu-şi piardă suta de lei primită pomană la pensie - se încolonează câte 10 la un steag şi 100 la o lozincă. Ce se mai bucură Leana care fierbe la foc mic în cazan! Sunteţi mândria lui Codoi. Mulţi sunt cei care n-au spus nici pâs, când Ceauşilă făcea praf biserici, dar acum se laudă cu Piramida Nemuririi aşezată ostentativ peste bucata de BCA fără pic de gust, Pleaşca Poporului. Aici aţi supărat-o pe Leana, prea aţi devenit toţi habotnici! De când se roagă lumea la moaşte şi în 18 mii de biserici, am rămas fără nimic în ţară. Acum, dacă avem şi Catedrală, prima minune va fi recesiunea economică!

De asta vă zic, nu vă întoarceţi cu spatele când trec jandarmii. Doar păstraţi tăcerea şi uitaţi-vă în ochii lor. Nu toţi sunt vinovaţi. Unii dintre ei ar putea face cu mândrie parte din altă structură, de data asta, care să apere poporul, nu să-l gazeze. Poate nişte Gărzi Patriotice fără conducere politică. Formate din voluntari care chiar ne vor binele. Sper să văd Ziua Defilării poporului care apără poporul.

 

Citește și: