Coincidențele din povestea valizei

Coincidențele din povestea valizei
Publicat: 05/11/2018, 17:04

Îmi place viața la mine, la țară, unde hrănesc animalele din curte. Da, am câteva animale, o chestie așa mare, cu coarne, care produce lapte dintr-un robinet de sub burtă. Vacă, cred. Ei îi dau fân. Am văzut pe Google că așa ceva mănâncă. Și mai am niște păsări de două tipuri: unele care intră într-o baltă și plutesc. Și altele care nu vor să intre și dacă intră, nu plutesc. Am încercat deja. Acestea fac câte-un ou, în afară de cele care nu plutesc, dar cântă dimineața. Mă rog, cânta, că mă deranja la antrenamentul de dimineață. Mă refer la spartul de lemne, tracțiuni și flotări, în fine, cam ce mai face un țăran obișnuit dimineața.

Ei, și cum alergam eu pe câmp, am zărit o valiză pe care n-am mai văzut-o înainte. Am acționat potrivit procedurilor, adică mă refer la ceea ce ar face orice alt țăran obișnuit, de la mine, din Teleorman. Am scos arma – am uitat să vă spun că sunt vânător, vânez uneori animale de-acelea mici cu urechi lungi, care aleargă repede. În fine, poate nu suficient de repede. Deci, am asigurat perimetrul și, după ce am observat prin lunetă că nu e nimeni în preajmă, pe o rază de 2 kilometri, m-am apropiat de valiză, am scos cheile și am deschis-o. Întâmplător, aveam niște chei la mine, care s-au potrivit, ca prin minune.

Vă asigur că a fost o coincidență, mi s-a mai întâmplat. Ultima oară chiar când am achiziționat gospodăria din Teleorman de la un localnic, care a vrut să mi-o vândă imediat, cu exact câți bani aveam la mine. Nu are rost să îl căutați, a plecat din țară.

După care am lăsat lopata jos, vreau să spun arma și am început să scotocesc în valiză. Aici am găsit mai multe documente din contabilitatea firmei Tel Drum, balanțe, fișe de protecția muncii, state de plată, ștampile, hard-disk-uri, tablete, bilete de avion, poze cu iubita în Brazilia la proprietățile de acolo, mă rog, tot felul de resturi pe care le aruncă oamenii din greșeală pe câmp.

După ce am identificat conținutul valizei, i-am întocmit rapid un opis și am fotografiat și microfilmat fiecare document, am descărcat și hardul într-un laptop, pe care-l aveam din întâmplare la mine.

Apoi am făcut un studiu topografic al locului, notând coordonatele GPS ale valizei, a cărei proveniență nu am reușit s-o aflu, probabil proprietarul și-a închis contul de Ebay prin care a cumpărat valiza de pe Aliexpres, precum și contul de email aferent, pe care a venit factura electronică. Da, aveți dreptate: sau e posibil să fie cumpărată dintr-un magazin. Așa ar face un amator.

După care am ridicat valiza de la locul faptei și m-am gândit cui s-o predau. Bineînțeles că cei mai în măsură să studieze conținutul sunt cei de la RISE Project, pe care-i cunosc întâmplător, de când eram un țăran din alt județ, în care dânșii anchetau niște proprietăți ale unor politicieni. Și cum mi s-a părut că printre documente am zărit cățiva politicieni cunoscuți, m-am gândit că dânșii știu mai bine despre cine e vorba. Plus că mai cunosc și mecanismele de circulație a banilor ilegali, spălați prin conturile unor firme fantomă. Nu mă pricep, dar mi s-a părut să văd acolo câteva IBAN-uri și coduri SWIFT ale unor bănci din paradisuri offshore.

Tocmai fiindcă un țăran așa ca mine, simplu, din Teleorman nu se prea pricepe, am lăsat oamenii calificați, care știu ce să facă cu informațiile, poate chiar o anchetă.

Cam atât despre valiza pe care am găsit-o, mă scuzați, acum mă duc la unitate. Adică vreau să spun, la unitatea de achiziție a laptelui de vacă de la producători. Știți cumva un tutorial despre cum să scot laptele din animal? Mulțumesc, să trăiți!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului