Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
1635 vizualizări 14 dec 2018

Băi, mă bucur, fiindcă o meritaţi. Când au fost alegeri, aţi preferat să staţi în case şi să lăsaţi pensionarii să voteze pentru voi. Ăia care, oricum, în doi-trei ani se curăţă din cauza poluării de la eşapamentele noilor Otokare cu ţeava pe acoperiş, să vă intre gudronul fix în nară. Başca toate microbuzele de Voluntari, ruginite, betoniere prăfuite, rable furnal şi junghiuri fără semnal care aglomerează Auschwitz –ul ăsta urban.

Dacă vă întrebaţi ce face moldoveanca, e bine, mersi! Se ceartă de formă cu consilierii ei de la partid, dar votează împreună furtul săptămânal dn banii bucureştenilor pentru bisericile unde se cântă din ce în ce mai des prohodul votanţilor.

Nimeni nu controlează miliardul de euro care ne e luat anual impozit şi din care sperăm ca proştii să ni se repare străzile, să se sincronizeze semafoarele, să se repare gropile, să se elibereze de rable trotuarele, să se lipească tencuielile, să se zidească podul Constanţa şi să se termine odată pasajul Ciurel.

Dar noo! Primăreala Capitalei, o formă legală de Cosa Nostra dă vouchere de 10 mii de lei câtorva doctori, plăteşte bâlciuri şi decoraţiuni de Crăciun şi sifonează bani la Antena 3 prin gala APTR.

În mod normal, ieri trebuia să citim o ştire despre cum DNA-ul a ridicat-o pe Mimoza de Voluntari şi i-a băgat în dubă clica de mafioţi din Consiliul General. Bine, duba ar fi fost blocată ore-n şir pe Splaiul Independenţei, în drum spre Tribunal. Dar atunci chiar ar merita aşteptarea.

Când mai aşteptaţi ca fraierii pe podul Grant, gândiţi-vă că la anul, o să vină aici coloanele de protocol ale Preşedinţiei Europene. Fac pariu că ambulanţele, care circulă acum pe contrasens pe Maniu, n-o să mai mişte atunci deloc în trafic. Ar fi bine să se dea o lege care-ţi permite să îngropi pacientul decedat în ambulanţă, fix pe spaţiile verzi de lângă intersecţii. Chemi un popă - că oricum sunt câte 3-4 biserici pe o stradă - şi ţii rapid o slujbă, îi tragi un claxon de Otokar şi arunci în groapă o mână de gazon pus de şmecheri în Primăria Sectorului 5 pe linia de tramvai.

A conduce acest oraş a devenit principala ambiţie a mafioţilor din diferite judeţe. Aici e mina de aur, impozitele a 3 milioane de oameni care îşi doreau şi ei un metrou în Drumul Taberei (altă mafie, a sindicatelor Metrorex), îşi doreau nişte trotuare libere, parcări de reşedinţă şi un petic de spaţiu verde între blocuri.

Ce au în schimb, se vede. Gala APTR, unde Primăria îşi premiază propria emisiune, sponsorizată de la Antena 3 şi pe Cristache, agentul 00 rating, fost coleg cu Găbiţa la Antene.

Dar să nu mai fim negativi, dragi consăteni şi să ne lăsăm cuprinşi atât de spiritul Sărbătorilor, cât şi de mirosul infect de ceapă înăbuşită, din cealaltă afacere a Primăriei, Bâlciul de Crăciun din Piaţa Constituţiei. Acolo unde trebuia săpată o parcare subterană, să nu mai facă slalom pe trotuare, printre maşinile Ministerelor, străinii veniţi să-şi rupă picioarele în trotuarul din faţa Casei Poporului.

Gratuitate pentru transportul de suprafaţă? Spaţii verzi? Trotuare fără maşini? Semaforizare inteligentă şi un oraş smart? Cu ce v-a mai prostit blonda?

Nu ştiu, staţi ca fraierii ore întregi în trafic, aşteptaţi stropiţi de bălţi autobuzele poluante în staţii sau înghesuiţi-vă ca vitele la metrou! Madam Firea şi consilierii ei au grijă de banii dumneavoastră. Sărbători fericite, blondo, că i-ai prostit perfect!

 

Citește și: