Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
2096 vizualizări 8 dec 2018

Ultimul test, dar nu sunt sigur că nu mai scoate unul până să termin eu de vorbit, e cel cu creşterea punctului de pensie. Hopa Mitică, cade-n fund şi nu se strică! Nu se mai măreşte punctul peste câteva săptămâni, ci abia la 1 septembrie anul viitor.

E ca şi cum piticul milionar ia o maşinuţă, o dubă de la Banca Naţională, îi scoate roţile şi portierele şi când deschide uşile din spate: ţeapă! Maşinuţa e goală. Chinezărie de guvernare, nu alta!

Dar sunt absolut foarte convins că electoratul PSD, majoritar pensionar, va înţelege această situaţie, va rezona în suflet şi în gând cu spilcuitul domn Teodorovici şi va renunţa la băile de nămol de anul viitor, programate din banii de majorare. Adică cei 165 de lei în plus lunar.

Poate că Executivul, sărăcit de Opoziţie, Soroş şi bineînţeles de guvernările anterioare (mai puţin Ponta, Grindeanu, Tudose), va face un apel, precum japonezii, pentru redresarea economiei: care are pe-acasă bijuterii, sfeşnice de argint, icoane argintate, dinţi de aur şi verighete, să le aducă la Ministerul de Finanţe, să le pună amanet, ca să aibă Statul lichidităţi.

Frumoasă imagine, nu? În care cozile de pensionari cu tinichelele în bocceluţă, se întind în faţa Ministerului mai ceva decât cele în faţa Catedralei pe Persoană Fizică, Dănuţ. Bineînţeles, în acest timp vor răsuna din megafoane îndemnurile Olguţei Vasilescu împotriva Neamţului, vocalize învăţate pe de rost de la fostul ei şef, Tribunul. Nu trebuie să lipsească nici ”Treceţi batalioane române Carpaţii”. Asta dacă nu cad stânci pe Valea Oltului, că pe unde să treacă? Pe autostrăzi?

Alte teste făcute de copilul bătrân de la Finanţe sunt îngheţarea primelor, a indemnizaţiilor şi soldelor în 2019. Nici orele peste program sau în zile de sărbătoare nu se mai plătesc, ci se dau libere. Cred că o să apară Case de Schimb pentru Libere. Dai două duminici, o sâmbătă şi doi sfinţi şi iei a schimb un acatist, nevalabil la plata întreţinerii.

Chucky, păpuşelul ucigaş de vacanţe  a decis să nu se mai facă angajări anul viitor în sistemul bugetar. Stai, ce? Noroc că băiatul Veoricăi a prins post la Curtea de Conturi, al lui Tudorel e notărel, iar fata lui Daea numără oaia la Agricultură. Absolvenţii cu pile în sistemul bugetar, pauză - anul viitor. Bine, în afară de cei din TVR, unde s-a renunţat la concursul pe post şi s-a împământenit moştenirea funcţiei.

Nu mai pupă majorări nici invalizii, veteranii de război sau indemnizaţii de cercetători, nu tu ajutoare la retragerea la pensie sau trecere în rezervă. E an de post negru, frate!

Se mai bagă încă o acciză la ţigarete, între filtru şi buza umflată a fumătorului, vine şi taxa de poluare, aia de centrală termică, alte impozite şi taxe.

Să vă fie ruşine, liberalilor şi USR. Stai, ce?

La guvernare sunt tot ăia care au promis că scot 105 taxe, în general, de paşaport? Ciudat, s-ar putea să se confuzeze electoratul.

Ei, dar să nu fim atât de pesimişti! Există şi o parte bună. Uite, un exemplu la întâmplare: Guvernul a cumpărat pentru angajaţi coşuri-cadou de Sărbători de vreo 28 de mii de euro, başca 100 de agende pe 2019, cu 750 de lei bucata. De ce aşa scumpe? Păi, au tipărite, din fabricaţie, zilele din 2019 când se bagă taxe. Hop, şa!

 

Citește și: