Tudose – un cash mai puțin în PSD

Tudose - un cash mai puțin în PSD
GÂNDUL LIVE. Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, invitatul lui Bogdan Pavel, în ediția de miercuri, 2 decembrie, începând cu ora 11.30 / Mediafax FOTO / Andreea Alexandru
Publicat: 29/01/2019, 19:42

Pe lângă plecarea lui Tudose – așa e, către ProRomânia, era aproape de la sine înțeles – se mai așteaptă semnarea adeziunilor de către Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, ca un exemplu, aproape colectiv, că Victor Ponta se grăbește în vederea închiderii listelor pentru europarlamentare.

Rămâne de văzut dacă pasul lui Tudose va fi un pas în doi, în trei – în sensul că dacă va mai convinge ceva aleși brăileni să-l însoțească – sau va fi un pas parol, pur și simplu, dat pe persoană fizică, partidului care l-a consacrat.

Asta, în ceea privește falanga de la exterior.

Falanga de la interior a prins iar la limbă (cum ar fi spus Conu Leonida față cu reacțiunea), Primarul General al Capitalei înfigându-se, cu viteza flotei Otokar în trafic, în gâtul leadership-ului pesedist – înaintea întâlnirii primarilor – cu remarca: „Dacă economia duduie, de ce trebuie să tăiem de la dezvoltare?!”

Se așteaptă, tot de la interior, și reacția lui Paul Stănescu, despre care se crede că nu mai are kerosen în instalație.

Și, dacă tot am ajuns la capitolul reacții, mai putem aminti aici o nouă declarație a liderului maghiarilor din România, Kelemen Hunor, care, surprinzător, devine tot mai indisciplinat. Acesta, după ce a caracterizat/caricaturizat prestația unor miniștri români la Bruxelles, drept una comică – și am apreciat eufemismul – astăzi chiar a sărit calul.

Referindu-se la ordonanța de urgență, despre care vorbește ministrul Justiției, cu privire la completurile de cinci judecători de la ÎCCJ, Kelemen a părut ușor încurcat: „Nu știu ce vor ei să facă… Eu am spus că nu trebuie să ne ocupăm noi de așa ceva, trebuie lăsată Justiția, avocații să facă recurs, dacă e cazul. Nu știu amănunte, nu știu cum va arăta, dar nu cred că o greșeală mare se poate repara printr-o altă greșeală. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat cu completurile de cinci și multe alte chestii nu au fost corecte, dar nici repararea nu poți să o faci în așa fel încât să greșești din nou, că după aceea iarăși, și greșeala respectivă trebuie reparată”.

Păi, e bine așa, domnule Kelemen Hunor? Să-i descumpăniți pe cei în favoarea cărora ați înclinat cumpăna/balanța la atâta amar de moțiuni de cenzură și i-ați ținut în fereastra guvernării ca pe o bunică răposată, ca să mai luați pensia câteva luni? Și acum… Cine se aștepta la una ca asta?!

Bine, sigur, și Opoziția a reacționat, imediat, cu o nouă declarație care pare, de departe, tot aia veche: „E timpul să depunem o moțiune de cenzură! – a anunțat PNL. Sau, măcar, să-ncepem negocierile!”

Da, sigur că da! De ce nu?!

Povestea cea mai stranie e că au apărut, deja, și câteva reacții, gen: „Apără-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur!” și anume: prima – presa susține că a apărut o poză, cu un tête-à-tête „Tăriceanu-Geoană”, la o masă, într-un restaurant și, cică nu se mâncau între ei. A doua: întrebat dacă au ajuns la o concluzie în negocierile despre candidatul la Cotroceni, Tăriceanu a răspuns: „Încă n-am stabilit, dar disponibilitate (în ceea ce mă privește – n.a.) există, stați liniștiți!” Și a treia: când a auzit că a plecat Tudose din partid, Ștefănescu le-a promis brăilenilor ca le va rezolva, pe loc problema. „Le promit colegilor mei din PSD Brăila, primarilor, viceprimarilor, președinților de organizații, că voi veni la ei în zonă și voi rezolva această chestiune și că procentul PSD în județ nu va fi afectat!”

Așa, deci?! Păi, ce să zic? O fi bine, o fi rău? Așa, în general, vorbesc…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului