„Iohannis Dezbinatorul” vs „Dragnea Agregatorul”

Iohannis Dezbinatorul vs Dragnea Agregatorul
Publicat: 13/08/2018, 23:42

Spre deosebire de președinte, Dragnea, împreună cu toți oamenii lui, e limpede că vor să deranjeze cât mai mulți români care nu primesc lumină de la Kiseleff.

Liderul PSD nu e, deloc, interesat să se raporteze la sensurile reale ale unui eveniment, să explice ceva ce n-a fost explicat/interpretat/înțeles deja, să-și susțină opinia cu argumente bine structurate.

Liviu Dragnea este un constructor de trepte.

Își construiește, treaptă cu treaptă, „argumentația” faptelor viitoare (cum ar fi suspendarea președintelui, interzicerea mitingurilor și mai știu eu ce…) care nu sunt și nu vor fi „reactive”, nu sunt determinate de evenimente/întâmplări reale, ci de o strategie, de o linie directoare, care implică descrieri de situații inexistente ca atare, deformate, crearea de „tablouri” politice agregate din imaginație, în contextul cărora dezvoltă o polemică susținută, cu declarații politice fără echivoc, cu acuze dintre cele mai directe la adresa presupușilor preopinenți – în speță, partidele de opoziție și Iohannis Dezbinatorul: „Evenimentele violente din Piața Victoriei din seara zilei de 10 august nu pot fi încadrate în nicio formă de democrație. Diferențele de opinie nu pot justifica niciodată violența. E grav că astfel de acte de agresiune au fost precedate de îndemnuri, provocări sau chiar de implicarea directă a unor partide politice din Opoziție. Cel mai grav dintre toate, însă, este mesajul iresponsabil al președintelui Iohannis de vineri seara, în care critică intervenția jandarmilor, deși aceștia și-au făcut datoria potrivit legii și au luat toate măsurile necesare pentru restabilirea ordinii publice. Declarația președintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorității statului și un îndemn la reluarea violențelor la protestul anunțat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual și înlocuirea lui cu „Guvernul său”, așa cum a mai procedat o dată în acest mandat”, a susținut Liviu Dragnea, într-un comunicat remis Mediafax.

Acesta a fost completat, ulterior, de cel de-al doilea comunicat, venit, de această dată, din partea PSD și intitulat: „Iohannis Dezbinatorul”, în care se arată, printre altele: „România culege roadele politicii de ură, dezbinare și propagandă mincinoasă promovate de președintele Klaus Werner Iohannis și de adepții săi. Acum, în anul Centenarului Unirii, țara este mai dezbinată decât oricând, intoleranța este la cote maxime, iar violențele de limbaj, de atitudine și comportament ajung la forme violente, în stradă, împotriva instituțiilor statului român. Legea este siluită și răstălmăcită după bunul plac al provocatorilor și contestatarilor de profesie”.

Și toate acestea, fără vreo legătură cu realitatea, sunt invocate în condițiile în care președintele ni s-a arătat la față abia a treia zi după violențele declanșate de un grup de năimiți, continuate cu scene apocaliptice, produse și interpretate de jandarmii români, lipsiți de simțul realității, al dreptății și al bunului-simț, coordonați de figuri șocante de ofițeri, unii dintre ei rezerviști, și comandate de personaje de decizie din PSD – deși n-o recunoaște, surse din guvern susțin că la butoane ar fost Carmen Dan, până în dimineața zilei de sâmbătă – și supervizate, potrivit acelorași surse, de Liviu Dragnea.

Cum spuneam, liderul PSD nu se spetește să se facă crezut de cineva – de ai lui nu-i pasă (aceștia fiindu-i aproape, necondiționat), de opoziție îl doare la bașcheți, de președinte, ce să mai vorbim și, ceea ce e gravisim, nu-l mai interesează nici de Europa.

El însuși a rămas singura persoană de care îi mai pasă, în situația în care țara, ca urmare a violențelor jandarmilor, majoritatea complet nejustificate, este pusă la zid din toate părțile: Israel (turiști scoși din taxi de jandarmi, aruncați, pe burtă, cu fața la asfalt, „călcați pe gât” – așa cum a cerut AKM-Rădulescu, medicul care a depus jurământul lui Hipocrate; Austria (ziariști agresați de aceiași jandarmi lipsiți de onoare și știință de carte); Germania, Bruxelles și alții.

Dacă social-democrații, în frunte cu liderii lor, cred că mai pot întoarce situația creată, în lume, la această oră, în beneficiu propriu, se înșeală. A fost deja prea mult. Lumea civilizată nu înghite astfel de imagini.

Pe noi, ăștia ai casei, puteți pune Jandarmeria cu pulanul. Pe ceilalți, pe europeni, exclus!!

Dezbinatorul Iohannis a ieșit târziu, grav, oficial, solemn, la Cotroceni. A spus câteva lucruri bune, dar (așa cum remarcam), părând că nu vrea să deranjeze. Nu a spus nimic despre necesitatea convocării CSAT, nu a cerut nicio demisie – „dovedindu-se” extrem de dezbinator, atunci când a emis „Au trecut trei zile și nu e niciun responsabil! În orice țară am fi avut o demisie!”…

E posibil să ni se fi arătat atât de târziu, gândindu-se, poate, că, între timp, va demisiona, totuși, cineva, fără implicarea sa directă.

Ghinion! Nu s-a gândit nimeni la asta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații