Cine a amorsat nucleara în PSD?!

Cine a amorsat nucleara în PSD?!
Publicat: 30/01/2019, 22:28

În prima fază, la o masă la care beau vreo 10-12 meseni, vorbește unul și-l ascultă toți ceilalți. În cea de-a doua fază, după ce s-a băut binișor, vorbește fiecare cu fiecare. În faza cu numărul trei, după ce s-a băut bine, vorbesc toți odată și nu mai ascultă nimeni.

Ei bine, în această fază se află, de azi, „tovărășia” pesediștilor. („tovărășia” asta era o stație de autobuz, prin Năvodari, în tinerețea mea – așa se chema ea – chestie care m-a făcut să mă-ntreb ce se află în dosul/arealul acesteia: un cartier, un oraș, o înțelegere, un șmen; și mă mai întreb încă…)

Atâta agitație în cartierul PSD, unde toți strigă și nu ascultă nimeni, n-am mai văzut din copilăria FSN, când băieții își rupeau capul unii altora, până când au venit minerii, în cadrul celei de-a VI-a mineriade, spre a le rupe, ei, capul la toți – ca să folosesc un „ligament nefericit”, cum ar fi spus senatorul Adrian Păunescu, într-o joi, în Senatul României.

Primul scandal: plecarea lui Mihai Tudose. Din momentul în care a anunțat că rupe lanțul și până l-a rupt, acum 24 de ore, a trecut aproape un an. Faptul că a plecat ieri din PSD cu scandal, mi se pare, așa cum am mai spus-o, un chichirez al înțelesului că, undeva, ceva se-ntâmplă.

Scandalul numărul doi: răzmerița primarilor de mari municipii, uniți, „indiferent de culoarea lor politică”, așa cum remarca un subtil.

Adică, pesediști înfrățiți, iar, cu peneliști, într-un USL al Administrației Publice Locale, și-au dat foc la valizele întovărășite, în fața televiziunilor, după ce guvernul Vasilichii aproape că i-a băgat în faliment, luându-le banii pe care contau, ca să-și mai mărească, încă un rând (la toată lumea), salariile gogonate.

E de la sine înțeles că inginerii financiari ai PSD, cărora le arde buza după lichidități, au convenit ca, decât să se împrumute iar de aiurea, pe dobânzi „nesimțite” (că, oricum, nu-i mai împrumută nimeni), pentru a-și plăti pensii și salarii nesimțite, mai bine își trag ceva miliarde din buzunarele primarilor, moca și fără vise urâte, că oricum, „și ei au fost destul de nesimțiți”.

Doar că, ce să vezi? Socoteala de acasă nu s-a mai potrivit cu aia din târg și nici primarii, scăpați din mână, n-au mai fost ce erau ei, al”dată.

Ceea ce, ca să fim onești, ne arată că Daddy începe să se identifice cu propria-i absență din context.

Buun! Scandalul numărul trei e nașpa-nașpa: viceprimarul de la Capitală, Aurelian Bădulescu, „omul lui Firea”, după cum spun „oamenii lui Dragnea”, a făcut un scandal cât casa, pe motiv că i-a crescut glicemia, consecință a faptului că Codrin Ștefănescu a anunțat că-l dă afară, pe motiv că l-a făcut „trompetă”, întrucât, secretarul general l-a făcut pe Bădulescu „golan” sau ceva.

Dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, la faza „ba, p-a mă-tii!”, ar fi fost în suc propriu, ca să ne exprimăm elegant. Dar, pe caz de glicemie, Bădulescu a aruncat PSD în aer: ba i-a făcut bolșevici; ba i-a făcut mincinoși; ba a declarat că i-au cerut să mintă la anchetă, la Parchet și că el a mințit, în direct, la oră de maximă audiență, despre ce s-a-ntâmplat la Guvern pe 10 august; ba a zis că i-au cerut să o „desființeze” pe Firea, în schimbul unor foloase materiale… Cum cine?! Ai lui, pesediștii, pentru care, până mai ieri, murea cu tine de gât. Iar azi a amenințat că de mâine o să verse tot-tot, despre jandarmeriadă. Asta e! Cam nasol!

Pe de altă parte, toată nebunia cu glicemia a plecat de la Codrin Ștefănescu. Omul se dorește ăla din „Scalava Isaura”, care pocnea din bici, pe lângă sclavi, și făcea ce-l tăia „capul”.

Eu am mai spus: n-ar fi exclus ca partidului să i se tragă chiar de la el. Pentru că toate câte le-a spus Bădulescu, omul care știe, chiar azi. Lucruri pe care nu le-a spus Opoziția de când e ea Opoziție!

Iar despre scandalul numărul patru, ce să mai spunem?! Și ăsta a-nceput, tot de ieri, când Tăriceanu ne-a anunțat că el aredisponibilitatea să candideze pentru Cotroceni, și să stăm „liniștiți„… Iar azi, am înțeles și de ce.

Potrivit declarațiilor unor surse pentru știripesurse.ro, ALDE ar fi comandat un sondaj – cică, așa, de simulare – pentru prezidențiale. Și, șoc: președintele partidului, Popescu-Tăriceanu, ar avea o intenție de vot de 41 de procente, în cazul în care ar candida din partea alianței PSD-ALDE. Iar dacă nu, mai spun sursele, „cu un candidat propriu, PSD va pierde alegerile”.

Deci, cum spuneam: toți vorbesc deodată și nimeni nu ascultă.

Așa că, mâine, primarii vor primii banii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri