Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
8560 vizualizări 6 mai 2018

Peneleul avea o mare calitate. Câştiga alegerile fără să facă nimic. Lăsa pesedeul să se compromită.

De când Ludovic Orban a cucerit şefia PNL cu muzică de coarde, lucrurile s-au schimbat: fără să facă nimic altceva decât să-şi încaseze lunar tainul de la contribuabili, pe care magnanim şi l-a votat ca partid de opoziţie, PNL câştigă (3.513.441,38 – în martie, 1.844.454,63 – în aprilie), dar pierde.

Băgând de seamă că îi mai rămâne, de la lună la lună - după şcoli de vară aprofundate, la munte si la mare - un mărunţiş, Ludovic Orban s-a gândit să-şi facă pomană politică şi s-a pus pe treabă. A elaborat un desen animat despre pensiile românilor, oferind soluţia finală (vreau să zic liberală): Doamne-ajută să n-apuce decreţeii 65 de ani, că n-o să aibă Bugetul bani de pensii şi pentru ei!

Cine a crezut c-a înţeles greşit, s-a dumirit câteva zile mai târziu, când micuţa Mara Mareş (foto funny cu Orban), cocoţată la 23 de anişori în funcţia de deputat al României, s-a referit la cea mai numeroasă generaţie din istorie ca la nişte expontate de petshop.   

Văzând că acţiunile de mai sus nu ţin loc nici de strategie, nici  de mesaje, Ludovic Talent a trecut de la romanţe la rap politic.

Aflat cu familia liberală în Delta Dunării (s-o arzi în Bucureşti pe căldura asta e naşpa), în ”discursul din cadrul regionalei filialelor PNL din zona Sud-Est - 5 mai 2018”, Snoop Dogg-ul liberalilor a dat-o pe flow:

”(...) Au minţit ca nişte nesimţiţi!  (...) Deci, este o nebunie generalizată (...). Domnule, ăştia sunt demenţi! (...). Şi noi ne permitem să ţinem toate beizadelele plantate de PSD de ALDE şi de celelalte partide, toţi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac care populează în momentul de faţă administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari, care au încercat cu adevărat să facă o carieră în administraţie, bazată pe profesionalism, pe competenţă şi pe criterii obiective. Eu nu cred că a existat vreodată în România, după Revoluţie, atâta prostie în guvern. Pe cuvântul meu, nu poţi să pui prim-ministru profesoară de lucru manual. Ministrul de Interne, măcar o punea pe cealaltă care a fost secretară la scoala din Videle.  Cum să pui ministrul Economiei, păi numai te uiţi cât a avut între momentul în care aterminat liceul şi momentul în care a terminat faculatatea. Este ceva de noaptea minţii, eu nu pot să înţeleg ce se întâmplă, Dragnea este paranoic. Dragnea nu suportă decât oamenii mai proşti decât el. Dragnea, dacă vine şi îi spune unul la ureche - vezi că Fifor, nu zic întâmplător lucrul ăsta, vrea să-ţi ia locul, păi îl execută instant pe omul respectiv. Deci este ceva, a distrus complet orice fel de logică în materie de numire a oamenilor. Nu mai contează criteriile de competenţă, de experienţă profesională, managerială. Cât de prost sa fi, dacă eşti sluga lui Dragnea şi dacă asculţi poruncile lui Dragnea, eşti bun pentru orice poziţie în România”.

Se răsuceşte elocinţa liberală în mormânt, pe toate părţile, ca la breakdance.

Citește și: