Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3960 vizualizări 4 ian 2019

Nici că se putea Preşedinte mai potrivit pentru România, Ţara Multiminivacanţelor.

N-apucă să termine o frază, să citească o decizie a Curţii, să semneze un decret că, hop, minivacanţa (macrovacanţele şi concediile nu se pun).

E 4 ianuarie, tocmai ce şi-a scos clăparii şi, înainte de a pleca în weekend, Klaus Iohannis a ţinut să ne aducă aminte că se odihneşte pentru al doilea mandat.

Atu-ul domniei sale e că n-a apucat să facă mai nimic. Ceea ce îl va ajuta să aibă cele mai iscusite mesaje de campanie, adunate într-un frumos pliant turistic.

(Apropo de Pompei: cred că Klaus Vodă cel Cumplit de Odihnit l-a sfătuit pe Pliniu cel Tânăr să se prefacă absorbit de lectura din Titus Livius, punându-se la adăpost de erupţia Vezuviului, ca să poată povesti apoi felul eroic în care a murit, salvând oameni de sub lavă, unchiul său, Pliniu cel Bătrân).

Am spus că Iohannis n-a făcut mai nimic, fiindcă tot a făcut ceva. Ca să nu mai rămână repetentă şi anul acesta, a scos ţara în recreaţie prelungită - România Educată e marele său op,  neterminat ca Simfonia a 8-a în si minor a lui Schubert.

 

Citește și: