Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
43994 vizualizări 22 nov 2014

Nu ţin să ajungă în puşcărie, cum va hotărî Justiţia, aşa să fie, dar să-şi facă numerele în vreun talk-show tv, cu sabia ratingului la ceafă, n-ar fi rău.
     „Am satisfacţia că las o ţară cu opţiuni clare: parteneriatul cu SUA, prezenţa în UE şi NATO, credibilitatea dobândită în mod deosebit în NATO” a zis dl. Băsescu la validarea de către CCR a noului preşedinte, Klaus Iohannis.
     Mai lipsea să spună că ne lasă destul aer de respirat. În 2004, când a ajuns dl. Băsescu preşedinte, România era în NATO de doi ani, iar aderarea la UE, practic rezolvată. Parteneriatul strategic cu SUA datează hăt din 1997.
     Ceva a lăsat totuşi T. Băsescu ca preşedinte: Justiţia. O Justiţie cândva paralizată, aflată în scaunul cu rotile înainte de 2004, care acum e în picioare şi bate pe la uşile mulţilor guşaţi, îngrăşaţi cu miliarde de euro din banii statului, făcându-i să experimenteze un sentiment folositor: frica. Niciunul dintre cei ce îi vor urma la Cotroceni lui T. Băsescu nu mai poate opri maşinăria legii, care nu iartă pe nimeni.
     Nici chiar pe şefa FBI de România, adică DIICOT. O probă de bună funcţionare a unui organism statal este capacitatea de a-şi identifica şi autoopera propriile tumori, chiar când sunt la cap. Carevasăzică, potrivit procurorilor DNA,  femeia Bica, Alina pe numele mic, conducătoarea operaţiunilor de luptă împotriva crimei organizate şi terorismului, a răşluit de la statul român 60 milioane de euro, în beneficiul guşatului Stelian „Stelu” Gheorghe.
     Cu cine era înhăitat numitul Stelu? Cu d-na Udrea şi fosta ei jumătate, Dorin Cocoş, care şi-a luat partea lui de caşcaval, vreo 10 milioane de euro, alea de care soţioara Elena zice că nu ştia nimic.
     Sau altele.
     Cu cine s-a dus la Paris, la hiperhotelul „Le Bristol”, ca să stea într-un apartament de 1.700 euro pe noapte, şi să spargă alte mii de euro la shopping, bugetara antitero Bica? Cu sora ei de poşetă, Elena Udrea.
     Şi uite-aşa se vede cuibul şopârlelor care au trecut ani în şir prin toate urechile de ac fără să-şi lase măcar coada. Sub mandatul cui? Al anticoruptului Băsescu.
     Căci din asta se compune, paradoxal, moştenirea lui Băsescu: de-o parte Justiţia funcţională, de cealaltă, famiglia Udrea şi alte personaje care ar putea sta acum dimineaţa cu urechea ciulită la uşă şi periuţa de dinţi împachetată, cum ar fi Videanu, Falcă, Berceanu, Olteanu, Roberta Anastase & comp.
     Cred că, pentru a legaliza definitiv această moştenire, mai lipseşte ca, după 21 decembrie, dl. Băsescu să răspundă la nişte întrebări, şi nu la televizor, puse de un procuror.

Citește și: