S-a împrietenit cu Netanyahu și a discutat DESPRE FOTBAL cu regele Spaniei. Viorica Dăncilă, dezvăluiri INEDITE

S-a împrietenit cu Netanyahu și a discutat DESPRE FOTBAL cu regele Spaniei. Viorica Dăncilă, dezvăluiri INEDITE
Publicat: 31/12/2018, 00:08
Actualizat: 25/03/2019, 20:04

Premierul Viorica Dăncilă a făcut dezvăluiri inedite despre întâlnirile oficiale la care a luat parte: glumele papei Francisc, discuția despre fotbal cu regele Spaniei și cum s-a împrietenit cu Benjamin Netanyahu.

„Au fost întâlniri la care m-am dus cu stres. Să te întânești cu Netanyahu, nu e un lucru ușor. Am rămas prieteni și lucrurile nu numai ca mi-au intărit impresia, dar l-am luat ca model în politică.(…) Cu Regele Spaniei am discutat despre fotbal. Discuția trebuia să dureze 30 de minute și am stat o oră și 20 de minute,” a povestit Viorica Dăncilă, la Antena 3.

„Papa, un om foarte calm, care m-a întrebat din prima clipă de ce am vrut întâlnirea, ce probleme personale am, dacă mă macină ceva din punct de vedere personal. I-am spus ca am venit să îl întâlnesc, să îl invit în România, pentru că eu cred că prezența dumnealui ar putea contribui la reducerea dezbinării. La sfârșit, mi-a spus că mi-am lăsat geanta, dar nu o să o mai găsesc. Am fost uimită și am întrebat de ce. Și a spus că la noi se ia. Și a scos dânsul geanta și mi-a dat-o, când a văzut că mă uitam nedumerită. Pe lângă un om sufletist, am găsit un om dedicat oamenilor, un om care are și spiritul glumei.”

„Nu am o luptă cu președintele Iohannis”

Viorica Dăncilă s-a arătat dezamăgită de felul în care este tratată în România, mai ales când președintele țării îi cere demisia fără argumente solide și o jignește.

„Când jignirile vin de la președinte, este cu atât cu atât mai neplăcut, pentru că trebuie să aibă altă atitudine. Nu l-am văzut adversar. Ca să fii adversar, trebuie să mergi într-o luptă, eu nu am o luptăcu președintele Iohannis. Lupta mea este ca acest guvern, susținut de cei doi lideri – Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, colegii din alianță PSD-ALDE – să ducă la capăt ce a început, o lupta a noastră. Nu aș vrea să pierdem energia luptând cu oameni care au alte interese,” a declarat premierul.

Întrebată dacă președintele și-a cerut scuze, Dăncilă a răspuns: „Niciodată, mi-ar fi plăcut să aud acest lucru, președintele nu a făcut-o. Nu e bine în primul rând pentru dânsul. Am trecut și am mers mai departe, dar lucrurile spuse i-au lipit o etichetă, că nu poate avea consens, că poate jigni o femeie. Nu aștept un tratament aparte că sunt femeie premier, dar nu e normal ca președintele să jignească, să ceară de 7 ori demisia fără argumente solide”.

Cu toate aceste Viorica Dăncilă nu este sigurădacă ar semna o plângere pentru înaltă trădare pe numele președintelui, dacă ultima semnătură i-ar aparține: „Nu știu dacă aș semna această cerere, pentru că eu am avut această acuzație și știu ce neplăcut a fost pentru mine să pot să le explic partenerilor strategici ce se întamplă, fără a fi vreun argument.”

„Instituția denunțătorului, cea mai dăunătoare pentru România”

Parchetul a clasat recent plângerea depusă de președintele PNL Ludovic Orban, care o acuza pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare, în urma scandalului cu relocarea Ambasadei României din Israel la Ierusalim.

„Nu am avut nicio discuție legată de acest aspect, dar m-am gândit mult timp dacă să nu îl acuz eu pe Ludovic Orban de prejudicii aduse României și declarații calomnioase la adresa premierului, dar apoi m-am gândit că aș face ce a făcut dumnealui. Dar mă gândesc că oare nu vor urma altele? Că dacă vrei să strici imaginea cuiva, aceste plângeri au devenit frecvente. S-a născut instituția denunțătorului, de care mulți profită și este cea mai dăunătoare pentru România”, a declarat Viorica Dăncilă, în interviul de la Antena 3.

„Nu m-aș raporta la Ludovic Orban. Suntem foarte diferiți. Am mai văzut premieri care se desemnau singuri. Ca să devii premier, partidul trebuie să câștige încrederea cetățenilor, să facă o majoritate. Cred că adversarii politici sunt cei din Opoziție în campanie electorală, dar nefiind în campanie, nu îmi doresc adversari politici, ci oameni cu deschidere care să se implice în proiecte importante pentru țară. Acest lucru arată incapacitatea de a gasi soluții și e ușor să îți jignești adversarul”.

„E ușor să lipești etichete”

Deși a fost adesea acuzată că este marioneta președintelui PSD Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă nu e de acord și susține că este ușor să lipești etichete, când vrei să găsești defectele cuiva.

„Au fost multe momente tensionate cu domnul Dragnea. Faptul că nu ne-am încadrat cu programul de guvernare a ridicat nemulțumiri din parte președintelui partidului,” a dezvăluit Viorica Dăncilă la Antena 3.

„Au fost și momente când m-am opus și mi-a respectat decizia.(…) S-a spus că Guvernul e condus de Liviu Dragnea, că eu sunt condusă, au vrut să lipească această etichetă. E un lucru normal ca președintele partidului să ceară premierului să pună în aplicare programul de guvernare. Același lucru l-a cerut și guvernului Tudose sau Grindeanu. Când vrei să îi găsești ceva cuiva ceva, lipești etichete. Liviu Dragnea nu a venit de multe ori la guvern să spună faceți asta sau asta, dar a cerut: puneți în aplicare programul de guvernare. Nu s-a implicat în actele normative pe care le avem pe masa guvernului”.

„Nu dai amnistie pentru o persoană”

Dintre deciziile guvernului, cel mai mare interes îl stârnește zvonul unei viitoare ordonanțe de urgență privind grațierea și amnistia, dar premierul neagă că pregătește așa ceva.

„Au existat discuții legate de acest aspect, dacă dau grațierea în 2018. Mai mulți dintre ambasadori m-au întrebat, dar eu cred că multe din lucrurile pe care le spuneau erau știri false care au fost induse. O amnistie nu o dai pentru o persoană, ci pentru că vrei să îndrepți niște lucruri”, a declarat Dăncilă, care a fost întrebată dacă proiectul va fi adoptat în 19 decembrie. „Am spus că nu e adevărat, că nu am un proiect și nu am discutat despre acest lucru. Oportunitatea unui act o stabilește premierul. Citesc când am un act normativ ca să pot să îmi fac o imagine să văd ce presupune acest lucru. Foarte mulți vedeau un act normativ că scapă violatorii, nu o să vedeți așa ceva. Nu am discutat cu ministrul Justiției despre acest act.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
VIDEO. Paula Seling, apariție de senzație pe străzile Parisului: "Câți artiști pot face asta? Respect"
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...