Vicepremierul Raluca Turcan: Educația, Transporturile și Agricultura nu pierd niciun leu. Banii nu au existat în realitate

Vicepremierul Raluca Turcan: Educația, Transporturile și Agricultura nu pierd niciun leu. Banii nu au existat în realitate
Publicat: 29/11/2019, 19:48

„Ca să clarificăm ce-i cu această rectificare: PSD a construit un buget bazat pe prognoze mincinoase și a alocat bani doar pe hârtie, în realitate nu au fost scrise proiecte, nu au fost depuse cereri de finanțare și nu s-a dorit cheltuirea banilor gratuiți de la UE. Rectificarea bugetară rezolvă situația critică în care se găseau la final de an mai multe domenii lăsate de guvernul PSD fără bani. Vor fi astfel alocate fonduri pentru plata pensiilor și a salariilor din sistemul public, dar și a drepturilor de asistență socială. Primăriile vor primi bani pentru a plăti toate cheltuielile legate de asistență socială, cheltuieli puse în seama primarilor de Guvernul PSD. Adevărul trebuie spus: guvernul PSD a lăsat în aer, fără finanțare, domenii critice”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Ea a adăugat că, în total, peste 6,5 miliarde de lei vor fi alocate pentru „acoperirea găurilor” la bugetul de sănătate și la cel al asigurărilor sociale.

„În plus, în ultimele două săptămâni s-au recalculat jumătate din dosarele de la Casa de Pensii. Astfel, au mai fost alocate 46 milioane de lei pentru plata pensiilor recalculate pentru luna viitoare. S-au prevăzut și 70 milioane lei pentru programul Tomata. Program cu care PSD s-a lăudat, dar pe care a uitat să îl bugeteze. Educația, Transporturile și Agricultura nu pierd niciun leu. Banii care apăreau în dreptul acestor ministere nu au existat niciodată în realitate, ci doar pe hârtie. Erau bani pentru proiecte cu finanțare europeană pentru care Guvernul PSD nu a mișcat un deget să le implementeze”, a mai precizat vicepremierul.

Potrivit Ralucăi Turcan, la Educație, bugetul a fost diminuat cu o sumă trecută doar pe hârtie, inexistentă în realitate, pentru un proiect european, „România modernă, România digitală”, pentru care Guvernul PSD nici măcar nu a întocmit documentația, la Transporturi, fondurile europene au fost alocate doar pe hârtie pentru infrastructură, iar, în realitate, Guvernul PSD a blocat sau a reziliat acele contracte, iar în Agricultură, investițiile din fonduri europene nerambursabile pentru intervalul 2014 – 2020 au eșuat.

„În mai puțin de trei săptămâni de la instalare, Guvernul PNL a identificat urgent resursele bugetare care nu mai puteau fi utilizate până la finalul anului, din cauză că proiectele nu au fost demarate. Aceste resurse au fost rapid realocate către domeniile care aveau nevoie stringentă de bani. Acesta este adevărul despre situația financiară a țării, iar românii trebuie să-l cunoască. De acum încolo, s-a terminat cu falsificarea informațiilor despre bugetul țării”, a conchis Raluca Turcan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican