USR face acuzații grave: Delta Dunării ajunge în mâinile baronilor locali PSD

USR face acuzații grave: Delta Dunării ajunge în mâinile baronilor locali PSD
Publicat: 15/06/2019, 15:18

„PSD și premierul Viorica Dăncilă dovedesc astfel, încă o dată, că nu au înțeles mesajul transmis de români, la urne, pe 26 mai și continuă politica păguboasă de numire în funcții cheie a unor oameni doar după criteriul apropierii de baronii PSD. USR îi cere public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra deciziei de numire în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării” a domnului Cătălin Țibuleac, fost șef al Direcției Județene de Informații Tulcea, pe scurt SRI Tulcea, un apropiat al baronului PSD de Tulcea, Horia Teodorescu. De altfel, în ultimii ani, Cătălin Țibuleac a condus un ONG controlat de Consiliul Județean Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro”, precizează reprezentanții USR, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, Mediafax.

Liderul USR Tulcea a afirmat că PSD și Viorica Dăncilă demonstrează că nu au înțeles nimic din votul românilor la alegerile europarlamentare.

„Doamna Viorica Dăncilă demonstrează că, asemenea colegilor de partid, nu a înțeles nimic din votul românilor. Sau, pur și simplu, nu o interesează ce au transmis românii actualei puteri pe 26 mai. Românii au spus răspicat că nu mai vor oameni întorși cu cheia de PSD, oameni care să-și urmărească propria agendă în loc să se preocupe de problemele reale ale comunității și ale țării. Cum răspunde doamna Viorica Dăncilă, premier și președinte interimar al PSD, la acest mesaj? Mai face o numire controversată, pentru că este în campanie în propriul partid și vrea să-și asigure voturile la viitorul congres prin mulțumirea baronilor locali”, a declarat Elena Uram, președintele USR Tulcea, conform sursei citate.

Partidul condus de Dan Barna mai atrage atenția că decizia controversată de numire a acestuia nu a fost anunțată public înainte ca decizia premierului să fie publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, spune USR, alegerea zilei de vineri, înaintea unui weekend prelungit, nu este întâmplătoare, ci menită să atenueze impactul public.

„Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” este o instituție cheie pentru această zonă, având rol de arbitru reglementator în domenii precum turismul ori pescuitul. Protejarea Deltei Dunării trebuie să fie mai presus de interesele de partid ale PSD și de interesele personale ale președintelui interimar al PSD. Decizia de numire a domnului Cătălin Țibuleac a generat un val de mesaje către USR. Uniunea Salvați România va folosi toate mijloacele avute la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât acesta să nu fie distrus de baronii locali PSD”, conchide sursa menționată.

Reacția USR vine după ce Viorica Dăncilă l-a revocat pe Mălin-Matei Mușetescu din funcția de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”.

Cătălin Țibuleac a fost șef al SRI Tulcea, iar, potrivit Ziarului de Tulcea, acesta s-a pensionat în luna august 2017, după un mandat de patru ani și jumătate în fruntea instituției.

Foto: Mediafax Foto / Alexandra Pandrea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea