Clarice DINU
Clarice DINU
10501 vizualizări 9 oct 2017

Tensiunea pe axa Kiseleff-Palatul Victoria a izbucnit după apariţia în presă a unui sondaj în care echipa de la Guvern, în frunte cu Tudose, s-ar fi prăbuşit în încrederea românilor. Despre cercetarea făcută de Avangarde, premierul a comentat, la Antena 3, că este „o făcătură”, dar care este susţinută chiar de oameni din partid nemulţumiţi. „Dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi dimineaţă, nu ai cum să cazi în două săptămâni de la 48 la 20%. Mai mult, târgu-i mic, se află cine a comandat şi cum l-a comandat (sondajul - n.red.)”, a declarat premierul.

Şeful Guvernului a recunoscut că , într-un cerc restâns, „am spus că iau în calcul să-mi dau demisia, dacă lucrurile stau atât de rău şi ne-am prăbuşit, plecăm acasă”. 

 Mihai Tudose a admis că lucrurile nu stau foarte bine în relaţia pe care o are cu Liviu Dragnea, chiar dacă şeful PSD a negat vreun conflict cu premierul, pe parcursul zilei de luni.

„Nu aş putea spune că suntem într-un moment fericit al relaţiei dintre noi. O să ne lămurim mâine”, a spus Tudose, precizând, totodată, că  că „trebuie să umblăm la Guvern şi să stabilim clar relaţia dintre Guvern şi partid”. 

Un prim pas ar fi „o mini remaniere” în această săptămână. „Voi lua nişte decizii dure, dar necesare”, a declarat premierul. Pe lista remaniabililor, Tudose i-a pus pe trei miniştri cu probleme penale şi care creează „probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene”.  Întrebat dacă înlocuirea unor membri ai cabinetului a fost sugerată de la Bruxelles, Tudose a spus: ”Nu ştiu dacă «sugerat» e cuvântul. Când cineva spune clar un lucru, aia nu-i sugestie, este un mesaj foarte clar.”

Chiar dacă nu i-a nominalizat, în acest moment, în echipa de la Palatul Victoria, probleme cu legea au vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Rovana Plumb, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Shhaideh şi Plumb sunt însă oameni de încredere ai lui Liviu Dragnea, ambele implicate în dosarul Belina. 

Cei trei nu sunt singurii de pe lista neagră a lui Tudose. „Sunt cel puţin încă doi miniştri pe care am să-i rog să părăsească Guvernul”, a spus el. Nici în acest caz premierul nu a dat nume însă câţiva ministri au fost ţinta nemulţumirii sale exprimate public până acum: Floran Bodog, de la Sănătate, Alexandru Cuc, de la Transporturi, sau Liviu Pop de la Educaţie. Potrivit Mediafax, vizat ar fi si Ilan Laufer, de la IMM-uri. 

 

 

Citește și: