DADDY pare a nu înțelege NIMIC! Dragnea, pleacă ACUM! Băsescu vorbește despre ULTIMELE ZILE ale liderului PSD

DADDY pare a nu înțelege NIMIC! Dragnea, pleacă ACUM! Băsescu vorbește despre ULTIMELE ZILE ale liderului PSD
Publicat: 07/12/2018, 14:07
Actualizat: 25/03/2019, 21:02

„Daddy pare a nu înțelege nimic! Dragnea nu mai controlează în momentul de față nici guvernul, nici grupurile parlamentare, nici majoritatea parlamentară și nici partidul al cărui președinte crede că mai este. Sunt ultimele zile când Dragnea mai poate pleca din fruntea PSD pentru că vrea el. Peste câteva săptămâni, va fi prea târziu și va pleca pentru că a fost dat afară. Până și pesediștii au început să priceapă ce dezastru a însemnat supunerea oarbă față de Dragnea pentru partid, pentru guvern și pentru țară. Dragnea, pleacă acum!”, scrie Traian Băsescu pe Facebook, care are și un sfat pentru liderul social-democrat:

„P.S. Nu uita să-l iei și pe «marele gânditor» Vâlcov”, scrie Băsescu pe Facebook.

Traian Băsescu nu mai speră în schimbarea guvernului Dăncilă, deoarece crede că cel mai bun moment pentru moțiune a trecut.

„Distanța e mare de la ceea ce aș vrea eu la ceea ce cred că se va întâmpla. Mă abțin să mă pronunț.(…) Dacă mă întrebați de moțiune, vă pot spune că, din analiza mea, cel mai bun moment pentru moțiune a trecut: era momentul în care Dragnea și Tăriceanu erau în dispute în interiorul coaliției. (…) Rămâne să vedem care va fi exodul din PSD, dar nu îl pot pronostica eu.”

Fostul președinte este la fel de sceptic și în privința schimbării majorității parlamentare: „La Senat e mai greu, dar facem tot ce tot ce se poate”.

Pe 20 noiembrie, Băsescu l-a atacat dur pe Dragnea, amintind despre o licitație pentru corvete, pe care liderul PSD ar fi vrut să o „trucheze”.

„Ia corveta neamule sau,

De ce a vrut Daddy licitație pentru corvete ?

Răspuns : ca să fie ceva de trucat .

Prin lege România poate să achiziționeze echipamente militare fără licitație, dar prin negociere directă funcție de opțiunile tehnice, tactice și de preț ale armatei . Așa a achiziționat armata avioanele multirol F 16, avioanele de transport C 130, avioanele de transport SPARTAN, transportoarele blindate Phirania, rachetele Patriot și multe altele .

La nici una din aceste achiziții directe, supravegheate chiar de guvernele statelor furnizoare, nu au existat contestații sau acuzații de corupție .

Dar pentru că interesele sunt interese, ce credeți că i-a dat prin cap lui Daddy ? Să organizăm o licitație în valoare de 1,6 miliarde dolari pentru achiziționarea a 4 corvete, necesare Forțelor Navale Române

Ciudată decizie, mai ales că cele mai bine păzite secrete ale oricărei armate și anume capabilitățile și caracteristicile navelor de luptă și a armamentelor aflate la bord, au fost împrăștiate către toți participanții la licitație, în loc să fie cunoscute numai de compania constructoare.
Până la urmă au ajuns la finalul licitației trei competitori : olandezii de la Damen, italienii de la Ficantieri și francezii de la Naval Grup.

Și un novice vede la o simpla citire a numelor competitorilor că francezii de la Naval Grup, lideri mondiali în construcția de nave militare, sunt singurii care pot construi și echipa cele 4 corvete cu tehnică de luptă și tehnologie de ultimă generație produsă în industria de apărare franceză, perfect compatibilă NATO, mai ales că producător de armament Thales deține 34 la sută alături de statul francez care deține 62 la sută din acțiunile Naval Grup.

Ceilalți competitori, fie că vorbim de Damen, fie că vorbim de Ficantieri, vor trebui să importe mare parte din echipamentele pe care le vor instala la bordul navelor, situație în care vor avea prețuri mai mari la oferta finală, dar și destule probleme în compatibilizare a funcționării coordonate a diverselor categorii de armamente instalate la bordul navelor de luptă.

În aceste condiții, francezii de la Naval Grup, vor veni și cu cea mai bună ofertă tehnică dar și cu cel mai bun preț.
În loc să facem o achiziție de armament printr-o negociere directă cu firma pe care o consideram cea mai bună, soluție legală pe care nimeni nu ar fi putut să o conteste, ne-am apucat să facem o licitație internațională, inutilă, care se va termina cu scandal.

Și atunci de ce a vrut Daddy o licitație ? Pentru că singura modalitate de a-i ferici pe olandezii de la Damen cu contractul de 1,6 miliarde dolari era o licitație trucată. Altfel, prin selecție de oferte urmată de negociere directă olandezii n-ar fi avut nici o șansă.

Mihai Fifor, a preferat să demisioneze înainte de anunțarea rezultatului licitației, pentru a nu fi parte a mizeriei puse la cale de Daddy.
Și uite așa, pe banii noștri, ne-am mai făcut rost de un scandal marca Dragnea, care vine, vine, vine..

PS – Indiferent care din cele trei companii va obține contractul pentru construcția celor patru corvete, construcția navelor se va face într-un șantier naval din România (Damen la Galați sau Mangalia, Ficantieri la Tulcea sau Brăila și Naval Grup la Constanța)”, a scris Băsescu pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom