Raluca Pancu
Raluca Pancu
1314 vizualizări 10 oct 2017

"Aţi vorbit de criză politică şi mă întrebaţi pe mine care nu sunt membru de partid. Sunt ministru în acest Guvern, un Guvern politic, particip la punerea în aplicare a unui program politic pe segmentul justiţiei, dar rămân un ministru independent. În nicun caz ministrul Justiţiei nu e subiect, nu e abilitat să sesizeze CCR. În cadrul Guvernului, primindu-se această solicitare, în mod firesc premierul s-a adresat ministrului Justiţiei să facă acel draft de posibilă sesizare, ministerul l-a făcut. Mai departe e problema decidenţilor. Oricine poate sesiza fie Guvernul, fie preşedintele Camerei Deputaţilor, fie preşedintele Senatului", a declarat Toader, la Parlament, întrebat ce se întâmplă cu sesizarea pe care a anunţat-o că o va face cu privire la ancheta DNA în dosarul Belina. 

Întrebat cum comentează faptul că premierul Mihai Tudose declara, cu o seară în urmă, la un post de televiziune, faptul că nu a primit niciun răspuns, pe această speţă, de la Ministerul Justiţiei, Toader a evitat să comenteze.

"De câte ori am declarat că nu comentez declaraţiile altor demnitari (...)  Eu nu am vorbit de la mine, atunci în Guvern, ci după draft", a mai spus ministrul Justiţiei. 

Afirmaţii contradictorii, pe această temă, au existat şi între cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului. În timp ce Liviu Dragnea declara că preşedintele Senatului va face sesizarea către CCR privind anchetarea de către DNA a adoptării unor HG-uri, în speţa dosarului Belina, el precizând că Tăriceanu a fost cel care i-a comunicat această intenţie a sa, ulterior Tăriceanu a declarat că nu a luat hotărârea de a sesiza CCR privind ancheta DNA în cazul Belina şi că doar a solicitat specialiştilor în drept constituţional din Senat să analizeze dacă există bază solidă pentru acest demers.

Mai mult, Dragnea nega, cu o zi în urmă, orice conflict cu premierul Mihai Tudose pe subiectul dosarului Belina, insistând asupra declaraţiei anterioare. "Eu am vorbit cu domnul Tăriceanu, am vorbit şi azi. Dumnealui a zis şi am înţeles că continuă cu demersul ăsta. Nu sunt constituţionalist. Dacă eram constituţionalist o făceam eu", mai preciza liderul PSD.

Citește și: