S-A REACTIVAT binomul SRI-DNA? Prietenul lui FLORIAN COLDEA a încercat să conducă ședința Camerei Deputaților

S-A REACTIVAT binomul SRI-DNA? Prietenul lui FLORIAN COLDEA a încercat să conducă ședința Camerei Deputaților
Publicat: 06/12/2018, 14:36
Actualizat: 25/03/2019, 19:34

Deputatul Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE, susține că Marilen Pirtea, prietenul fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a încercat să preia conducerea ședinței Camerei Deputaților. „Oare s-a reactivat binomul SRI-DNA?”, se întreabă Cucșa.

„Scandalul de astăzi din Camera Deputaților îmi ridică cel puțin un semn de întrebare. Opoziția a încercat pe toate căile să forțeze schimbarea de la conducerea Camerei Deputaților a domnilor Liviu Dragnea și Florin Iordache. Modul în care s-au derulat evenimentele pare să fie un plan bine ticluit. Totul părea un haos, până când deputatul PNL Marilen Pirtea a încercat să preia conducerea ședinței din Cameră”, explică vicepreședintele ALDE Marian Cucșa, într-un comunicat comunicat remis Mediafax.

„Pe scurt, după o pauză de consultări de 20 de minute, deputații au reluat ședința de plen, iar primul vorbitor care a mers la tribună a fost liberalul Marilen Pirtea care a cerut, în calitatea sa de vicepreședinte al Camerei, supunerea la vot a prelungirii șednței cu încă o oră. Evident, acestuia i s-a atras atenția că nu el conduce ședința, iar în final ședința a fost închisă. Problema apare abia acum. În timpul ședinței, un alt vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, a fost chemată de DNA exact în momentul în care opoziția a încercat să pună pe ordinea de zi cererile de revocare ale lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, precum și a vicepreședintelui Florin Iordache”, a observat Cucșa.

Vicepreședintele ALDE lansează și câteva întrebări:

– De ce opoziția a dorit revocarea din funcție doar a președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea și a vicepreședintelui Florin Iordache?

– De ce nu s-a cerut revocarea din funcție și a vicepreședintelui Carmen Mihălcescu?

– De ce tocmai Marilen Pirtea a vrut să preia conducerea ședinței?

„Este un lanț suspect al evenimentelor, iar ce remarc este că, astăzi, Carmen Mihălcescu a primit un telefon prin care a fost chemată la DNA. Deputatul Pirtea – care întâmplător este timișorean la fel ca mine – știu că este prietenul lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Evidențele sunt clare. Reamintesc că, în februarie a.c., Marilen Pirtea, în calitate de rector al Universității de Vest din Timișoara l-a invitat pe Coldea să țină cursuri la universitate în cadrul unui program de studii în securitate. Tocmai pe unul dintre pionii principali ai statului paralel. În loc de concluzie, spun doar atât. Nu cred în coincidențe! Prietenul lui Coldea a încercat să preia conducerea ședinței Camerei Deputaților! Oare s-a reactivat binomul SRI-DNA?„, se întreabă deputatul Marian Cucșa.

Scandalul din Camera Deputaților s-a declanșat miercuri, după ce prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a cerut revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. Ma întâi, a solicitat revocarea lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte, iar ședința de plen să fie condusă de vicepreședintele Marilen Pirtea (PNL).

Florin Iordache a considerat cererea neregulamentarăși a închis ședința, dar Opoziția susține că PSD-ALDE a pierdut majoritatea, iar revocarea celor doi a fost aprobată de cei prezenți și trebuie supusă votului plenului.

„Printr-o mobilizare exemplară, și ca urmare a negocierilor purtate cu parlamentari ai majorității, astăzi am avut majoritate și am arătat că nu mai există o majoritate PSD -ALDE, care să îl sprijine pe Liviu Dragnea,” anunța miercuri președintele PNL Ludovic Orban. „În ciuda încercărilor penibile ale lui Florin Iordache, care a călcat în picioare reguamentul Camerei, Constituția, refuzând să plece de la conducerea Camerei, în condițiile în care trebuia să fie supus la vot și proiectul de hotărâre surpriză pe care l-am pregătit, și anume de demitere a lui Iordache, s-a agățat de fotoliul de președinte de ședință și am fost obligați să facem apel la votul majorității plenului Camerei, care este suveran, în conformitate cu Constituția și regulament. Marilen Pintea a fost desemnat președinte de ședință, pentru că repet, Florin Iordache nu putea să conducă ședința fiind subiectul unui proiect de hotărâre de demitere, deci domnul vicepreședinte Pirtea a fost votat de o majoritate clară să conducă ședința Camerei Deputaților, iar în această calitate a introdus pe ordinea de zi și în dezbatere cele două proiecte de hotărâri privitoare la demiterea lui Liviu Dragnea și Florin Iordache, de președinte, respectiv vicepreședinte al Camerei.”

Opoziția amenință chiar cu greva parlamentară, dacă revocarea celor doi nu va fi supusă votului final.

„Biroul Permanent are obligația să introducă pe ordinea de zi viitoare a ședinței de vot final cele două proiecte de hotărâri. Indiferent de ce decizie abuzivă vor lua în Biroul Permanent, vom continua demersurile. Zilele lui Dragnea sunt numărate și poate să își pregătească elicopterul, în cazul în care are unul la dispoziție”, a adăugat Orban.

Reacțiile în mediul politic sunt polarizate. Președintele Klaus Iohannis încurajează Opoziția să-și continue acțiunea: „Încercarea merită reluată și sper că Opoziția va reuși.”

Primul vizat, președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea acuză că șeful statului s-ar afla în spatele inițiativei Opoziției.

„Astăzi am văzut încăo încercare disperată și eșuată, bineînțeles, de a prelua cu japca o instituție a statului. Așa au vrut să ia cu japca și guvernul… și vor în continuare să-l ia cu japca. Vor să iacu japcași Parlamentul României – cu japca înseamnă dincolo de lege și încălcând legea – și vor să ia și România. Ăsta estilul lui Iohannis. Așa cum a luat cu japca casele din Sibiu, așa vreau să ia și instituțiile care îl deranjează. Pentru că are aptitudini dictatoriale și vrea puterea absolută. Deci, ăsta este președintele nostru: Iohannis Zapciul. Nu se întâmplănimicfără coordonarea lui Klaus Iohannis. De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali și unii dintre foști membri ai PSD s-au tot lăudat că au sprijinul ui Iohannis și că îi protejează și încurajează să preia cât mai mulți oameni de la conducerea Camerei Deputaților”, a declarat Dragnea.

„CCR a dat o primă decizie în care spunea că nu poate fi înlocuit decât la propunerea grupului parlamentar care a avut această inițiativă, nu la celălalt,” a explicat Gheorghe Iancu, fost avocat al Poporului. „Dar în 2012, CCR a decis că Roberta Anastase și Vasile Blaga pot fi demiși și în situația în care această propunere este făcută de alte grupuri parlamentare. Nu știu însă dacă treaba asta este recunoscută în continuare de grupuri, pentru că grupurile acum sunt mai mari decât Curtea, din punctul de vedere al unei asemenea situații. Parlamentul până la urmă face ce vrea„.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația