#TeleormanLeaks. RISE Project publică imagini de la PARTIDELE DE VÂNĂTOARE din Teleorman. Ce LIDERI PSD erau prezenți

#TeleormanLeaks. RISE Project publică imagini de la PARTIDELE DE VÂNĂTOARE din Teleorman. Ce LIDERI PSD erau prezenți
Publicat: 17/11/2018, 19:42
Actualizat: 13/02/2019, 15:30

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Brașov, după ce Rise Project a publicat imagini de la partidele de vânătoare ale șefilor Tel Drum, unde apare Liviu Dragnea alături de mai mulți lideri PSD, că nu ar participa la astfel de evenimente, pentru că nu este „vânător”. „Nu, eu nu sunt vânător”, a punctat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu nu a dorit să comenteze mai mult pe marginea partidelor de vânătoare ale șefilor Tel Drum, unde apare Liviu Dragnea alături de mai mulți lideri PSD.

„Eu nu sunt aici venit ca să stau să comentez ce face nu știu cine, vânătoarea PSD-ului. Vorbiți cu cei de la PSD și vă dau lămuriri. Ce vrei să spun eu despre vânătoarea care a apărut?” a precizat președintele Senatului.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general ALDE Daniel Chițoiu, președintele OFLDE Grațiela Gavrilescu, europarlamentarul ALDE Renate Weber, au participat, sâmbătă, la Brașov, la evenimentul „Cariera politică a femeilor ALDE”.

Buzatu, despre vânătoarea cu șefii Tel Drum: Sunt pasionat de vânătoare, dacă mă cheamă cineva, mă duc

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că a fost la multe partide de vânătoare, nu doar la cea în care apare filmat alături de șefii de la Tel Drum. „Dacă mă invită cineva, mă duc unde sunt invitat sau alteori invit eu la grupa mea de vânătoare”, a spus Buzatu.

„Am fost la multe partide de vânătoare și nu am niciun motiv să nu mă duc. Sunt pasionat de treaba asta, am autorizație. Nu știu dacă erau directori Tel Drum acolo, eu nu întreb cine e acolo, dacă mă invită cineva, mă duc unde sunt invitat sau alteori invit eu la grupa mea de vânătoare. Nu știu despre ce este vorba”, a declarat, pentru Mediafax, Dumitru Buzatu.

Acesta a mai spus că în afară de informațiile din presă, nu știe nimic despre Tel Drum și nici nu îi cunoaște pe șefi.

„Nu am avut nicio legătură, aici unde sunt eu nu s-a prezentat niciodată Teldrum ca societate la vreo lucrare, deci nu aveam de unde să știu. Nu știu, dacă aș ști cine sunt cei de acolo, poate aș putea să vă spun ceva, dar eu cunoșteam un coleg, doi. Dacă mă invita Nicolae Bădălău sau Oprișan, îi cunoșteam. La o partidă de vânătoare pot să fie 15-20-30-40 de oameni. Am fost de câteva ori la partide din acestea invitat, la unele a fost, la unele nu a fost (Liviu Dragnea – n.r.). Nu eram invitatul domnului Dragnea, poate m-a invitat Nicolae Bădălău sau un alt coleg. Asta a fost ocazia cu care eu am participat”, a mai spus Buzatu.

Oprișan: Nu îi cunosc. Credeți că eu i-am întrebat cum îi cheamă?

Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că a participat la zeci de partide de vânătoare, dar nu îi cunoaște pe șefii Tel Drum. „Credeți că eu i-am întrebat pe fiecare cum îi cheamă, dacă am fost la vânătoare”, a spus liderul social-democrat.

„E o chestie privată, ce treabă am eu? Eu am participat la zeci de partide de vânătoare. Nici nu îi cunosc pe șefii Tel Drum. Credeți că eu i-am întrebat pe fiecare cum îi cheamă, dacă am fost la vânătoare. Habar nu am”, a declarat, pentru Mediafax, Marian Oprișan, vicepreședinte PSD.

Acesta a precizat că nu a văzut filmul postat de Rise Project, dar recunoaște că a fost la vânătoare.

„Am fost acolo, au fost și la mine colegii mei din echipă. Nu înțeleg. E o chestiune privată. Ce legătură are una cu alta, ce relevanță are chestia asta? Ce demonstrează? Întrebați-l pe domnul Dragnea, eu ce legătură am cu povestea asta?”, a mai spus Marian Oprișan.

Liviu Dragnea, Marian Oprișan, Petru Frătean, Constantin Niță, Adrian Țuțuianu, Dan Nica, Nicușor Constantinecu, Dumitru Buzatu, Paul Stănescu, Ioan Mang sunt câțiva dintre cei care apar în filmulețul publicat de Rise Project de la o partidă de vânătoare.

În alte fotografii apar, cu vânatul, Petre Pitiș, director general Tel Drum, Mircea Vișan, director tehnic Tel Drum, Dacian Pene, fost director mecanizare Tel Drum.

Rise Project a publicat recent documente pe care spune că le-a primit de la un țăran care a găsit o valiză.

Printre acestea se afla și un proces verbal de la partida de vânătoare, din 4 ianuarie 2014, pe fondul de vânătoare gestionat de AVPSS Turris Turnu Măgurele. Documentul menționează și vânatul aprobat: 20 de mistreți, două vulpi, 6 iepuri.

Imagini cu puternic impact emoțional AICI.

În data de 5 noiembrie, Liviu Dragnea spunea că nu a mai vorbit cu Petre Pitiș, șeful Tel Drum, de 10-15 ani, când era consilier județean.

Persoanele din videoclip:
  • Liviu Dragnea, liderul PSD și șeful Camerei Deputaților
  • Paul Stănescu, vicepremier, ministru al Dezvoltării
  • Adrian Țuțuianu, senator neafiliat, fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița
  • Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, lider PSD Vrancea
  • Aurel Soporan, senator PSD de Mureș
  • Dan Nica, europarlamentar PSD
  • Ioan Mang, președinte PSD Bihor
  • Alexandru Frătean, PSD Mureș, fost secretar de stat la Ministerul Economiei
  • Dumitru Buzatu, presedinte PSD Vaslui
  • Vasile Gliga, lider PSD Mureș
  • Costel Comana, milionarul mort în avionul Costa Rica – Brazilia
  • Petre Pitiș, director Tel Drum
  • Mircea Vișan, director tehnic Tel Drum
  • Dacian Pene, fost director mecanizare Tel Drum
  • Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța.
  • Constantin Niță, fost ministru al Energiei.

Cum a început totul

Valiza cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-ar fi avut acces anul trecut, când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, a fost găsită de un localnic din zona rurală din Teleorman, chiar pe proprietatea lui, scrie site-ul de investigațiiRISE Project,cu precizarea că săteanul în cauză a luat legătura imediat cu un reprezentant al portalului de anchete jurnalistice din județ.

Valiza conține un hard negru cu63 GB de informațiidin computerul unei persoane importante de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu.

Liviu Dragnea a adus pe 5 noiembrie, la ședința CEx PSD, două valize, după anunțul Rise Project că ar fi intrat în posesia unor date din Dosarul Tel Drum găsite într-o valiză. Președintele PSD a avertizat că ședința va fi neplăcută, dar necesară, pentru că nu mai permite ca unii colegi să uneltească împotriva propriului guvern.

„Am întârziat puțin pentru căam primit două valize. Prima valiză este cugogoșile la Rise Project. Sunt aici proaspete. Le mâncăm aici. A doua valiză, după cum probabil știți eu sunt din Teleorman și ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curții o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA și hai să vedem ce e aici.Ia uite,dosarul 01achiziția dosarului Raiffeisen.02Retrocedări către forumul german al grupului etnic german.03Promovarea procurorilor care i-au închis dosarelor.04Declarații despre banii încasați din chirii.05Închirierea căminului de bătrâni de la Forumul German.06Presiuni asupra unui judecator de la Curtea. Și mai avem niște stickuri,” a explicat Liviu Dragnea, la intrare.

Rise Project acuza pe 9 noiembrie că gruparea Dragnea face presiuni asupra jurnaliștilor cu ajutorul unor oameni plasați în anumite instituții ale statului român. La sesizarea unei persoane nenominalizate, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal amenință Rise Project cu penalități de 20 de milioane de euro, dacă nu îi pune imediat la dispoziție toate datele din scandalul #TeleormanLeaks. Jurnaliștii amintesc că ANSPCD este condusă de Ancuța Opre, urmărită penal pentru supraevaluarea unor proprietăți, pe vremea când lucra la ANRP.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
BREAKING NEWS. Va fi sau nu RETRAS Cătălin Cîrstoiu
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Știința confirmă: îmbrățișările pot alina durerea, anxietatea și depresia!