Tăriceanu rupe tăcerea: Meleșcanu își pierde calitatea de membru ALDE și membru în grupul senatorial

Tăriceanu rupe tăcerea: Meleșcanu își pierde calitatea de membru ALDE și membru în grupul senatorial
Publicat: 11/09/2019, 13:05

„Urmare a alegerii domnului Meleșcanu în funcția de Președinte al Senatului, domnul Meleșcanu își pierde de drept calitatea de membru ALDE și membru în grupul senatorial. Prin urmare, am făcut în acest sens o adresă pe care am depus-o la Biroul Președintelui”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul de miercuri.

Acesta a adăugat că desființarea grupului ALDE vine pe fondul faptului că Teodor Meleșcanu nu mai este membru al grupului, iar pentru funcționare este nevoie de 7 minim membrii.

„Prevederile din Regulament, leghate de existența și funcționarea grupurilor. Grupul ALDE nu mai poate funcționa deoarece numărul de șapte era invocat prin prezența domnului Meleșcanu. Bine, că rog să luați act de desființare a grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleșcanu”, a declarat Tăriceanu.

Președintele ALDE a afirmat că urmează să anunțe configurarea unui grup senatorial mixt, prin depunerea unui act oficial la Biroul președintelui Senatului.

„Voi depune imediat un act la Biroul Președintelui Senatului, prin care anunțăm configurarea grupului mixt. Trebuie reconfigurat Biroul Permanent, întrucât domnul Meleșcanu nu are calitatea de membru al grupului ALDE”, a conchis liderul grupului senatorilor ALDE.

La rândul său, Robert Cazanciuc, care a prezidat plenul de miercuri, i-a atras atenția lui Tăriceanu că președintele de ședință trebuia informat, conform regulamentului.

„Noi nu contestăm că ați depus la președintele Senatului o cerere care atestă că domnul Meleșcanu nu mai este membru ALDE, dar președintele Senatului trebuie să informeze președintele de ședință printr-o procedură, nu trimițându-i o copie după un xerox, pentru că e o procedură prevăzută în regulament.”, a declarat Cazanciuc.

Prin urmare, ședința a fost suspendată de președintele de ședință, care a considerat că trebuie întrunit, din nou, Comitetul liderilor.

„Cu privire la desființarea grupului ALDE, nu avem decât să luăm act de acest lucru. Sigur, ar fi trebuit să luăm act după ce președintele Senatului informa președintele de ședință, indiferent cine ar fi fost el la un moment dat. Cred că se impune o nouă ședință a Comitetului liderilor, de aceea vă propun suspendarea ședinței și organizarea unei noi a comitetului liderilor având în vedere declarația domnului Tăricean.”, a conchis Cazanciuc.

Meleșcanu a lipsit din plen, în prima zi de când este președintele Senatului

Teodor Meleșcanu nu a participat la lucrările plenului de miercuri, la o zi după ce a fost ales șa șefia Senatului.

Aspectul a fost sesizat și de contracandidata acestuia la funcția de președinte al Senatului, Alina Gorghiu, care a întrebat, ironic, în plen dacă nu cumva Teodor Meleșcanu absentează pentru că este la Guvern, pentru o întrevedere cu Viorica Dăncilă.

„Domnule președinte de ședință, voiam să vă întreb în primul rând unde este proaspătul președinte al Senatului, că dacă începem cu o absență după ce abia l-ați ales ieri, e destul de grav. E la Guvern, nu? Semnează adeziuneaa PSD. Domnule președinte, să știți că normal e atunci când îți iei banii de președinte al Senatului să și vii la muncă. Înțeleg că domnul Meleșcanu e cu multe surse de venit, dar ar fi drăguț să și vină la serviciu dacă tot l-ați ales așa cu mare tam-tam”, a afirmat Alina Gorghiu, de la tribuna Senatului.

Teodor Meleșcanu, propus de PSD, a fost ales, în plenul de marți, președinte al Senatului, obținând de abia în al doilea tur numărul necesar de voturi.

Liderul grupului senatorilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat ulterior că intenționează să sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Meleșcanu a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcție doi senatori din același partid.

Anterior alegerii acestuia la șefia Senatului, ALDE a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă