Cotele înainte de MECIUL DECISIV din PSD. 20-13 pentru LIVIU DRAGNEA. Cum vor vota cele 15 filiale INDECISE?

Cotele înainte de MECIUL DECISIV din PSD. 20-13 pentru LIVIU DRAGNEA. Cum vor vota cele 15 filiale INDECISE?
Publicat: 21/09/2018, 11:58
Actualizat: 25/03/2019, 19:59

Conducerea lărgită a PSD se reunește, vineri, într-o ședință a Comitetului Executiv Național care se va desfășura în Parlament, de la ora 12:30, pentru a dezbate „Declarația privind Starea Partidului Social Democrat”.

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, precum și asigurarea interimatului conducerii PSD de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar PSD, în prima parte a anului 2019.

Declarația este semnată de un Comitet de inițiativă format din Paul Stănescu, vicepreședinte PSD, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreședinte PSD și Primar general al Capitalei și Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD și vicepreședinte al Senatului.

Mediafax prezintă pozițiile adoptate în cursul săptămânii de liderii și organizațiile județene PSD, organizația municipiului București și cele șase organizații PSD de Sector din Capitală:

PSD AlbaIndecis„Părerile au fost pro și contra, părerile au fost împărțite, iar în final s-a supus la vot. S-a decis în următorul fel: să se voteze pentru unitate în partid și mâine să se ia o decizie la fața locului. Deci nu a fost un mandat clar care să fie pro sau contra”, a declarat joi senatorul PSD de Alba Daniel Breaz.

PSD AradSusținere pentru Liviu Dragnea„Suntem aproape de finalul luptei cu abuzurile judiciare comise în trecutul apropiat de instituții de forță cunoscute. Sigur că aceste lucruri deranjează anumite cercuri,” potrivit unui comunicat de presă al organizației județene PSD Arad.

PSD ArgeșSusținere pentru Liviu Dragnea„CEx al PSD Argeș solicită în mod expres următoarele: deschiderea spre dialog a conducerii partidului, profesionalizarea comunicarii partidului, impulsionarea activității guvernamentale printr-o remaniere substanțială”, potrivit unei Rezoluții adoptate joi.

PSD BacăuSusținere pentru Liviu Dragnea.

PSD BihorSusținere pentru Liviu Dragnea„Într-o perioadă în care forțele politice de dreapta, la nivel european și național, fac tot ce le stă în putere pentru a împiedica guvernul PSD să își ducă la îndeplinire mandatul încredințat de români, membrii PSD Bihor consideră că toți cei care se alătură acestor încercări fac, în mod evident, jocul mizerabil al adversarilor partidului”, potrivit unui comunicat de presă al organizației județene.

PSD Bistrița NăsăudSusținere pentru Liviu Dragnea.

PSD BotoșaniSusținere pentru Liviu Dragnea.

PSD BrăilaSolicită demisia lui Liviu Dragnea„PSD nu este partidul unui om și va redeveni partidul unei echipe”, a scris pe Facebook primarul municipiului Brăila Viorel Marian Dragomir.

PSD BrașovSusținere pentru Liviu Dragnea„Le propun tuturor colegilor să ne ocupăm de programul de guvernare și de consolidarea internă a partidului, fără a mai alimenta conflicte care urmăresc doar acapararea puterii de către un grup restrâns”, a declarat pentru Mediafax președintele PSD Brașov Marius Dunca.

PSD BucureștiSolicită demisia lui Liviu Dragnea. Președintele interimar PSD București, Gabriela Firea, se află în grupul de inițiativă care a semnat „Declarația privind Starea Partidului Social Democrat” prin care se solicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 1Solicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 2Solicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 3Solicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 4Susținere pentru Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 5Susținere pentru Liviu Dragnea.

PSD Sectorul 6Indecis.

PSD BuzăuSolicită demisia lui Liviu Dragnea„Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare”, a scris miercuri pe Facebook liderul PSD Buzău Marcel Ciolacu.

PSD CălărașiIndecis„Are și domnul președinte meritele lui, sunt de acord și cu unele puncte din acea scrisoare. (…) E o decizie grea și tocmai de aia vreau să mă consult cu primarii, să vedem ce părere au și dânșii. Cel mai important pentru noi însă este să rămânem la guvernare”, a declarat, joi seara, pentru Mediafax, președintele PSD Călărași Ciprian Pandea.

PSD Caraș-SeverinSolicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD ClujSusținere pentru Liviu Dragnea.

PSD ConstanțaSusținere pentru Liviu Dragnea.

PSD Covasna – Nu a prezentat poziția filialei.

PSD DâmbovițaSolicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD DoljSusținere pentru Liviu Dragnea.

PSD GalațiIndecis. Deși nu au votat joi pentru susținerea sau retragerea sprijinului politic în cazul lui Dragnea, social-democrații din Galați s-au poziționat la nivel declarativ alături de președintele în funcție.

PSD GiurgiuSolicită demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Gorj – Nu a prezentat poziția filialei.

PSD Harghita – Nu a prezentat poziția filialei.

PSD HunedoaraSusținere pentru Liviu Dragnea.

PSD IalomițaSolicită demisia lui Liviu Dragnea„Eu cred că toate lucrurile, așa cum au fost menționate în scrisoarea publică, cea care părea pierdută, toate lucrurile menționate acolo sunt reale și corecte. Eu personal cred că o retragerea președintelui ar fi utilă și partidului și domniei sale”, a declarat liderul PSD Ialomița și secretar general al PSD, Marian Neacșu.

PSD Iași – Susținere pentru Liviu Dragnea.

PSD IlfovSolicită demisia lui Liviu Dragnea. Președintele PSD Ilfov Gabriela Firea se află în grupul de inițiativă care a semnat „Declarația privind Starea Partidului Social Democrat” prin care se solicit demisia lui Liviu Dragnea.

PSD Maramureș – Indecis„Orice vot dat în Comitetul Executiv de vineri, fie împotrivă președintelui PSD Liviu Dragnea, fie împotrivă „Comitetului de inițiativă” sau fie că vorbim despre demișii sau excluderi va însemna o înfrângere pentru partid. Nu va fi o victorie dacă se ajunge la vot pentru nicio tabără (și folosesc cu părere de rău cuvântul tabără în PSD)!”, a spus joi liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

PSD Mehedinți – Nu a prezentat poziția filialei.

PSD MureșSusținere pentru Liviu Dragnea.

PSD Neamț – Susținere pentru Liviu Dragnea„Să nu uităm, cu Liviu Dragnea la conducere am obținut cele mai bune rezultate electorale și am dat României cea mai bună guvernare”, potrivit unui comunicat de presă al organizației județene.

PSD Olt – Solicită demisia lui Liviu Dragnea

PSD Prahova – Indecis.

PSD Sălaj – Indecis. Comitetul Executiv Județean al PSD Sălaj a hotărât, joi, că nu susține scrisoarea anti-Dragnea, dar că mandatul președintelui filialei în CExN va fi de a vota în funcție de discuțiile care au loc.

PSD Satu Mare – Indecis.

PSD Sibiu – Susținere pentru Liviu Dragnea.

PSD Suceava – Nu a prezentat poziția filialei.

PSD Teleorman – Susținere pentru Liviu Dragnea

PSD TimișSolicită demisia lui Liviu Dragnea„Am discutat, așa cum este normal, cu colegii mei, pentru că votul din Comitetul Executiv trebuie să reprezinte organizația, nu pe mine personal. Decizia de a susține inițiativa colegilor care au semnat acea scrisoare a fost luată cu un vot masiv pentru, așa că mandatul cu care merg la București este foarte clar”, a spus președintele interimar al PSD Timiș, Călin Dobra.

PSD Tulcea – Susținere pentru Liviu Dragnea.

PSD Vâlcea – Susținere pentru Liviu Dragnea.

PSD Vaslui – Nu a prezentat poziția filialei. „Scrisoarea este , nu cere decât demisia președintelui partidului, ceea ce înseamnă că lucrurile vor beneficia de o atenție specială și de o dezbatere. Eu cred că lucrurile trebuiau scoase la suprafață, pentru ca să li se răspundă și să putem să continuăm. Singura chestiune care rămâne de discutat este atitudinea celor care sunt implicați în această dezbatere și dacă, la final, vor înțelege că trebuie să încheiem cu niște concluzii care să ne permită să mergem mai departe”, a declarat pentru Mediafax liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

PSD Vrancea – Nu a prezentat poziția filialei.

Potrivit Statutului PSD, Comitetul Executiv Național se constituie din: membrii Biroului Permanent Național cu drept de vot; liderii grupurilor parlamentare; liderul PSD din Parlamentul European; președinții organizațiilor județene/de sector ale PSD; președintele organizației municipale PSD București; președinte PSD Diaspora; președinte PSD Republica Moldova; președinți ai TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES activists.

Ședința Comitetului Executiv Național este statutară în prezența a 2/3 din numărul membrilor acestuiași adoptă hotărâri cu votul majorității membrilor prezenți.

Biroul Permanent Național este constituit din: Președintele PSD; Președintele Executiv al PSD; Secretarul General al PSD; Vicepreședinții PSD pe cele 8 Regiuni de Dezvoltare. La lucrările Biroului Permanent Național participă cu drept de vot: Prim-ministrul, Președinții celor două Camere ale Parlamentului care sunt membri ai PSD; Președintele Consiliului Național, Președintele TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES Activist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?