no author
Adriana Mit
750 vizualizări 7 dec 2017

Sibienii s-au adunat, în jurul orei 19.00, în Piaţa Unirii, cu vuvuzele şi steaguri tricolore, scandând împotriva Guvernului şi a liderilor celor două partide aflate la guvernare: PSD şi ALDE.

Cu puţin înainte de ora 20, peste 200 de protestatari au pornit în marş pe mai multe bulevarde, scandând ”Noi nu suntem o naţie de hoţi”, ”Derbedei şi infractori, nu vă vrem conducători”, ”Ruşine, ruşine să vă fie”, ”Hoţii”, ”ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie” sau ”Nu staţi la ferestre, haideţi la proteste”.

Oamenii spun că nu sunt de acord cu Legile justiţiei şi cer să fie retrase din Parlament.

De asemenea, ei solicită alegeri anticipate.

Protestul din Sibiu este unul organizat, are avizul Primăriei Sibiu şi se desfăşoară pe traseul Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – bulevardul Mihai Viteazu – strada Rahovei şi retur.

La Timişoara, peste o sută de persoane s-au adunat, joi seara, în Piaţa Libertăţii, pentru a protesta faţă de adoptarea Legilor justiţiei.Manifestanţii au venit cu pancarte în formă de mâini pe care scrie “Toţi pentru justiţie” sau afişe cu mesaje precum “Sărbători fericite, bunico, eu serbez în stradă”, “Demisia, penalilor” sau “Hoţia şi prostia fac legea în România”.

De asemenea, protestatarii strigă “Dragnea, visul tău e praf, ai dosarul la OLAF”, “Nu daţi înapoi, venim peste voi” sau “Nu plecăm din ţară, cu hoţii afară” şi solicită demisia Guvernului.

Citește și: