Senator PNL: Este Eugen Teodorovici spion rus?

Senator PNL: Este Eugen Teodorovici spion rus?
Publicat: 21/03/2019, 12:04
Actualizat: 12/04/2019, 15:25

„Este Eugen Teodorovici spion rus? Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se întâlnea cu Președintele Băncii Internaționale de Investiții (BII). Banca cu sediul la Moscova, controlată de Putin. România a rămas acționar al acestei bănci înființate de comuniști, iar în 2018 a majorat participația cu 4 milioane de euro. La o zi, guvernul a executat imediat ordinul rușilor, după întâlnirea lui Teodorovici cu Președintele BII, guvernul României aprobă Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Guvernatorilor și Consiliul Directorilor Băncii Internaționale de Investiții și în Consiliul Băncii Internaționale de Cooperare Economică. Prin această hotărâre, Teodorovici devenea Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții”, a transmis Florin Cîțu pe Facebook.

El l-a acuzat pe ministrul Finanțelor Publice că „a plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancțiunilor UE și SUA”.

„Îl acuz pe Eugen Teodorovici de trădarea intereselor României și ale aliaților strategici. Acest om, care atenție este minstrul de finanțe al României și în acest moment conduce ședințele ECOFIN, a gândit și plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancțiunilor UE și SUA dar își continuă expansiune mascată economică în vederea susținerii financiare a un posibil conflict cu lumea liberă. Împreună cu șeful lui de partid, Liviu Dragnea, a organizat cu (Vladimir-n.red.) Putin și V. (Viktor-n.red.) Orban o rețea care trădează în mod evident interesele României și parteneriatele din care România face parte”, a mai notat sentorul PNL.

Florin Cîțu susține că Eugen Teodorovici a mințit în legătură cu scopul deplasării în Cuba, participând acolo la întâlnirea Conducerii BII din decembrie 2018.

„În timpul întâlnirii din 14 Noiembrie s-a discutat și despre mutarea sediului BII la Budapesta. Decizie susținută de Dragnea. Dar s-a mai discutat ceva. Agenda întâlnirii Conducerii BII din decembrie 2018. Întâlnirea a avut loc între 3 și 4 decembrie în stațiunea de lux Varadero din…. Cuba! Sunt sigur că acum ați înțeles. Eugen Teodorovici a mers în Cuba pentru a fi prezent la această întâlnire. Escală la Moscova a fost doar pentru a lua mandatul de la ruși? I s-a spus ce să voteze și cum? Eugen Teodorovici i-a mințit pe români. De ce a ascuns Eugen Teodorovici faptul că a participat la această întâlnire? Cum de la câteva zile după ce a venit în țară a dat OUG 114 care a distrus întreagă economie și de care au profitat doar rușii?”, a mai notat Cîțu.

Totodată, el a afirmat că Banca Internațională de Investiții va fi principalul partener și finanțator al Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții.

„Această banca va fi principalul partener și finanțator al FSDI, așa cum a promis Teodorovici la întâlnirea de la Varadero. Astăzi, voi trimite toată documentarea mea în legătură cu acest subiect membrilor ECOFIN, comisarului Federica Mogherini, reprezentanței CE și ambasada SUA”, a mai explicat senatorul PNL Florin Cîțu.

Cîțu i-a cerut, pe 13 martie, explicații premierului Viorica Dăncilă, dacă i s-a cerut să amâne votul ECOFIN pentru lista neagră a paradisurilor fiscale, în vizitele în Oman și Emiratele Arabe. Liberalul acuză că ministrul Eugen Teodorovici a încercat să facă lobby în acest sens, în numele României.

ECOFIN a adoptat, pe 12 martie, o listă revizuită privind jurisdicțiile necooperante în scopuri fiscale, ce include acum și Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite, Vanuatu, pe lângă cele cinci aflate inițial pe listă.

Lista a fost completată în cadrul celei de-a treia intâlniri ECOFIN, a miniștrilor de Finanțe din UE, desfășurată sub conducerea ministrului român al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Cele zece jurisdicții nu și-au îndeplinit angajamentele față de UE până la termenul convenit. Lista, care face parte din strategia externă a UE în materie de impozitare definită de Consiliul European, are drept scop prevenirea evaziunii fiscale și promovarea bunei guvernanțe fiscală la nivel mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu