516 vizualizări 13 nov 2017

Luni dimineaţa, în faţa sediului DNA au venit mai mulţi parlamentari PSD, precum vicepremierul Paul Stănescu, Marian Neacşu, secretarul general al PSD, Claudiu Manda sau deputatul Andreea Cosma. Aceştia au spus că au venit să îl susţină pe Liviu Dragnea.

Marian Neacşu a declarat că decizia de a veni la DNA pentru a-l susţine pe şeful de patid a fost luată de social-democraţi duminică, după o întâlnire la congresul TSD. 

„Liviu Dragnea nu a cerut această susţinere a mea sau a colegilor. Am decis noi să venim”, a declarat şi Claudiu Manda.

„Am venit în semn de solidaritate. Suntem alături de Liviu Dragnea, îl susţinem, trebuia să fim aici să vedem ce se întâmplă. Nu are nevoie de sprijinul nostru, e un lider politic desăvârşit, e bine să vadă că toată lumea îl susţine”, a declarat şi deputata PSD Andreea Cosma. 

Înainte de audierea lui Dragnea, omul de afaceri Marian Fişcuci, fost administrator al Tel Drum, firmă despre care s-a speculat în spaţiul public că ar fi apropiată lui Liviu Dragnea, a ajuns, luni dimineaţa la sediul DNA. 

Fişcuci nu a făcut declaraţii când a ajuns la DNA. Acesta este cercetat într-o cauză pentru evaziune fiscală, după ce ar fi făcut mai multe tranzacţii ilegale cu utilaje agricole, prejudiciul adus statului fiind de 5,7 milioane de lei.

Procurorii nu au făcut precizări referitoare la dosarul în care a fost citat Marian Fişcuci. Omul de afaceri a fost administrator la Tel Drum, firmă despre care s-a speculat că ar avea legătură cu Liviu Dragnea. Preşedintele PSD a anunţat că luni se va prezenta la DNA.

„Nu este nicio surpriză. Am spus de la început că tot acel circ nu ar avea rost dacă eu nu aş fi chemat acolo. O să merg, sigur”, a spus Dragnea, solicitat să comenteze informaţiile apărute în presă privind chemarea sa la DNA.

El a arătat că nu a fost citat pentru vineri, dar a menţionat că se va prezenta luni la DNA.

Întrebat despre ce dosar este vorba, Dragnea a replicat: „Ei, ce contează? Ca să fiu acolo”.

Întrebat în ce calitate a fost chemat, Dragnea a răspuns în aceeaşi notă ironică: „La mine cred că se trece în faza a doua, nu ne jucăm”.

Chestionat despre posibilitatea începerea urmăririi penale, liderul PSD a răspuns: „S-ar putea să fie cam mult”.

Citește și: